Cinsel İlişkide Neden Ağrı Olur?

Yayın Tarihi : 2017/12/14 10:07 • Güncelleme Tarihi : 2024/05/22 09:27 •

Disparoni; cinsel ilişkide ağrıyı ifade eder. Bunun pek çok sebebi vardır. Genelinin altında ise; fizyolojik sebepler yatmasıyla birlikte, hormonal sıkıntılar da görülebilir.

Cinsel İlişkide Neden Ağrı Olur?

Disparoni; cinsel ilişkide ağrıyı ifade eder. Bunun pek çok sebebi vardır. Genelinin altında ise; fizyolojik sebepler yatmasıyla birlikte, hormonal sıkıntılar da görülebilir.

Fiziksel sebepler; geçirilmiş vajina operasyonları, huzursuz bağırsak sendromu, vajinal sarkıklık ve şekil bozukluğu. Hormonal sebepler; klitoris noktasının uyarılmaması, menopoz sebebiyle hormon dengesinin bozulması.

Vajina Nasıl Bir Organdır

Vajina; kadınlarda hem cinsel, hem de boşaltımın sağlandığı organdır. Cinsellik yaşanırken bu organın fiziksel uyarımlarının tam ve doğru şekilde yapılması gerekir. Ancak bu şekilde kaliteli bir cinsellik yaşanabilir.

Kadınlarda Cinsel Ağrılara Sebep Olan Durumlar Nelerdir?

Cinsel ağrılar, sadece ağrı olarak kalmaz. Zamanla kadının cinselliğe olan isteksizliği ve partnerin de bu durumdan etkilenerek artık cinsel hayatın bitmesine kadar sürecin uzamasına sebep olur.

Vajinal operasyonlar; kadınlarda cinsel ağrının en fazla yaşanma sebeplerinden biridir. Bazen basit, bazen daha ileri seviye vajinal operasyonlar, cinsellikte dokunmaya ve basınca bağlı ağrı ve sancılara sebep olur.

Vajinal sarkıklık; bu durum vajinada fizyolojik olarak bir hastalık durumudur. Bu durumda vajinanın deri kısmı çok gevşek olduğu için, cinsellik sırasında ağrı ve acı meydana getirir.

Klitoris noktasının uyarılamaması; özellikle yeni evli çiftlerde görülen bu durum aşılmadığında cinselliğe karşı tabular oluşmakta ve insanlar artık cinselliği yaşayamamaktadır. Halbuki evliliğin ilk dönemlerinde insanların hem kendi cinsel fonksiyonunu belirlemesi, hem partnerini tanıması için bu gibi problemler çok olasıdır ve aşılması kolaydır. Bunun için partnere vakit verilmeli ve sabırlı olunmalıdır. Klitoris noktası belirlendikten ve tanındıktan sonra artık iki tarafta cinsellikten haz alacak ve daha çok isteyecektir. Bu durumda evliliğin en özel durumu, en keyifli şekilde yaşanacaktır.

Menopoz; kişinin artık üreme yeteneğini kaybetmesine bağlı olarak, yumurta üretmemesi ve hormonal dengesinin değişmesi anlamını taşır. Bu durumda kişi, sadece adet olamamakla kalmaz, adet düzenini sağlayan hormonlarda artık eskisi kadar salgılanamaz olur. Örneğin östrojen salgısının azalmasıyla birlikte; kişinin kemik boyunda kısalma ve yumuşama, aynı zamanda cinsellikte uyarılamama gibi durumlar ortaya çıkar. Bu durumda da kişi cinsel ağrılar yaşamaya mahkum hale gelebilir.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?