Erkeklerde Sertleşme Sorununa Yol Açabilen Etkenler

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Erkeklerde Sertleşme Sorunu bir diğer adıyla da erektil disfonksiyon (sertleşme sorunu) tatmin edici bir cinsel ilişki için yeterli ereksiyonu sağlayamama ve koruyamama durumudur
Erkeklerde Sertleşme Sorununa Yol Açabilen Etkenler

Erkeklerde Sertleşme Sorunu bir diğer adıyla da erektil disfonksiyon (sertleşme sorunu) tatmin edici bir cinsel ilişki için yeterli ereksiyonu sağlayamama ve koruyamama durumudur.Ereksiyon için, sağlıklı sinir sistemi ve damar yapısı ile işlevsel pen*s düz kas yapısı bulunmalıdır.
   Erkeklerde görülen sertleşme sorununun başka hastalıkların habercisi de olabilir.Sertleşme sorunu olan erkekler, öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmalıdır. Sertleşme sorunu birden çok nedene bağlı olabilir.İlerleyen yaşa bağlı hormonal eksiklikler,bazı kronik hastalıklar (kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, depresyon), stres, alkol, ilaç ve sigara alışkanlıkları en sık görülen nedenledir.
   Özellikle diyabet ve stres sıklıkla sertleşme soruna yol açabilmektedir. Obesite ve fiziksel egzersizin yetersiz yapılması da sertleşme sorununu tetikleyebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?