an*l İlişki ile Hamilelik Mümkün mü?

Yayın Tarihi : 2018/03/03 03:32 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/27 12:58 •

Arkadan (anal)  ilişki veya ters ilişki olarak bilinen cinsel birleşme türü ile hamileliğin oluşup oluşmayacağı oldukça merak edilen bir konudur.

an*l İlişki ile Hamilelik Mümkün mü?

Arkadan ilişki veya ters ilişki olarak bilinen cinsel birleşme türü ile hamileliğin oluşup oluşmayacağı oldukça merak edilen bir konudur.

Hamileliğin oluşabilmesi için spermin olgun yumurta hücresine ulaşması gerekir. Bunun için de spermin vajina bölgesinden rahime girmesi gerekir.

Bu nedenle an*l ilişki sonrası boşalma yaşansa dahi vajinaya sperm teması olmadığı sürece an*l ilişki nedeniyle hamileliğin oluşması söz konusu değildir.

Sperm Sıvısı

Gebeliğin oluşabilmesi için, hareketli, küçük ve çok sayıda olan spermin, hareketsiz ve büyük olan yumurta ile bir araya gelmesi gerekir. Yumurtalar, kadının rahim bölgesini takip eden kısımda olduğundan, spermin hareket yolu gayet uzun bir hale gelmektedir. Spermin bu yolu kat etmesinde en büyük yardımcısı ise, içinde bulunduğu sıvıdır. Sperm yoğunluğuna göre oldukça katı kıvamlı, sümüksü olan bu madde, spermin rahim kanalında kayarak yumurtayı bulmasını sağlar.  

an*l ilişkide bu sıvının akarak vajinaya temas etmemesi sağlanmalıdır. Kişi ayaktayken temas olması halinde zaten dışarı doğru akacaktır ancak riske atılacak bir durum değildir. 

an*l İlişkinin Zararları Nelerdir?

an*l ilişki pek çok riski içinde barındırır. Bunların en az gebelik riski olduğu unutulmamalı ki, en riskli durumları kronik hastalıklara dahi sebep olmaktadır. 

Makat kasları gaitanın bağırsakta tutulmasını ve kasılmadığı durumlarda içeride kalmasını sağlar. an*l ilişki sık yapıldığında, bu kaslar gevşer. Haliyle artık gaita tutulamaz ve kaka kaçırma durumu gerçekleşir.

Makat kasları çok gevşediğinde, bağırsak da bir süre sonra cildin dış yüzeyine çıkar. Hemoroid oluşumları meydana gelir. Hemoroidler ise, makat kasları gevşek kaldığından tedavi edilse bile tekrar edebilir.  

an*l ilişkide bağırsaklar fazlaca dışarıdan uyarılır. Bu durumda bağırsakta hasarlar ve kronik yaralar oluşabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?