Eşiniz seksomanya mı?

Yayın Tarihi : 2018/07/24 22:30 • Güncelleme Tarihi : 2023/08/07 09:57 •

seksomanya; uykuda sevişme hastalığıdır. Bu yazımızda konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulacaksınız.

Eşiniz seksomanya mı?

seksomanya Nedir?

seksomanya; uykuda sevişme hastalığıdır. Nörolojik bir rüya hastalığı olarak değerlendirilir. Uyurgezer tarzı olan bu hastalık; kriz şeklinde gelir. 

seksomanya Anlaşılabilir mi?

Bu hastalar gecenin bir yarısı uyanır ve sevişmek isterler.

Farklı pozisyon deneyimine açık olurlar.

Kontrol edilemez biçimde istekli ilişki yaşarlar.

Sabah kalktıklarında; gece ilişkisine dair hiç bir şey hatırlamazlar.

seksomanya Partner Açısından Nasıldır?

seksomanya; genel olarak zararsız gibi görünen bir hastalıktır. Ancak bu durum sık yaşandığında, partner için sıkıcı bir hal alabilir. Ayrıca sabah kalkınca hiç bir şey hatırlamaması da ayrıca sinir bozucudur. Çünkü, cinsel ilişki sonrası, özellikle kadınlar, sevişmenin psikolojik etkisini sürdürmek, temasla sevilmek, sevgi dolu bakılmak ister. Ancak seksomanya hastası ilişkiyi hatırlamadığından, bu tarz girişimlerde bulunmaz ve sanki ilişkide bulunan kendisi değilmiş gibi bir tavır takınır ki, bu da partnerin kendini kötü hissetmesine sebep olur.

Ayrıca seksomanyalar, gözleri bir şey görmeksizin ilişkiye girerler. Bu da partner için kimi zaman can yakıcı bir hale gelebilir, partnerin orgazm olmasını engelleyebilir. Yani tek taraflı bir haz, tek taraflı bir ihtiyaç gidermeye dönüşürken; tek taraflı yoğun isteksizlik meydana gelir. Bu sebeplerden dolayı seksomanya hastaları mutlaka tedavi edilmelidir. Cinsel sağlığın yanında, aile bütünlüğünü de korumanın yegane yolu budur. 

seksomanya Tedavi Edilebilir mi?

seksomanya, genelde cinsel bir travma neticesinde meydana gelir. Bu travma pek çok şekilde yaşanmış olabilir. Ergenlik dönemini baskı ile geçirmenin neticesi, cinsel istismara kalma neticesi, yanlış yollarla cinsellik öğrenme neticesi gibi pek çok durumla meydana gelebilir. Bu sebeple öncelikle psikolojik tedaviler uygulanmalıdır. Ancak bu tedavi, mutlaka ehil psikolojik danışmanlar tarafından yapılmalıdır. Çünkü, cinsellik oldukça hassas bir meseledir. Kişinin cinsel ilişkiye bakış felsefesinin değişimi yapılırken, cinselliğe karşı soğumaması da gerekir. Gerekirse bir psikiyatri ve/veya kadın doğum uzmanından veya cinsel terapistten de destek alınmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?