Gebelikte Baş Dönmesi Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2017/08/16 14:50 • Güncelleme Tarihi : 2017/08/16 14:50 •
Gebeliğin en yaygınbelirtilerinden olan baş dönmesi ve mide bulantısı, çoğu zaman gebelikhabercisi olsa da, bazen kişiyi boşuna heyecanlandıran ve ya gebelikisteyenlerde psikolojik olan bir durum olabilir
Gebelikte Baş Dönmesi Neden Olur?

Gebeliğin en yaygınbelirtilerinden olan baş dönmesi ve mide bulantısı, çoğu zaman gebelikhabercisi olsa da, bazen kişiyi boşuna heyecanlandıran ve ya gebelikisteyenlerde psikolojik olan bir durum olabilir.

Gebeliğin özellikle ilk 4ayında gebeler çoğunlukla bu durumdan şikayetçidir. Peki neden baş dönmelerigebeliği akla getirir? Sperm yumurta ile buluştuğunda, büyüme ortamını sağlamakiçin rahime yerleşir. Zamanla genişleyen ve büyüyen rahim, daha fazla kanister. Damarlardan rahime daha fazla kan pompalanır. Daha fazla zorlanan kalpve beyin için bu durum, baş dönmelerine sebep olabilir.

Böyle durumlarda kanpompalanmasını düzene koymak adına sırt üstü yatılmalı ve ayaklar havayakaldırılmalıdır.

Uzun süre aç kalmaneticesinde, baş dönmesi daha çok artar ve kan şekerinin de düşmesiyle birliktebayılma ile neticelenebilir. Böyle durumlara sebep vermemek için gebeliklerdeuzun süren açlıklardan korunmak gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?