Hamilelikte Uykusuzluk Nedenleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/07/01 11:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/22 16:27 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Hamilelik çok keyifli, ancak zorlu bir süreçtir. Bu süreci doğru yönetmek; annenin kaliteli bir gebelik yaşamasının yanında, bebeği de bu durumdan oldukça olumlu etkilenecektir.
Hamilelikte Uykusuzluk Nedenleri Nelerdir?

Hamilelik çok keyifli, ancak zorlu bir süreçtir. Bu süreci doğru yönetmek; annenin kaliteli bir gebelik yaşamasının yanında, bebeği de bu durumdan oldukça olumlu etkilenecektir.

Hamilelik Bir Hastalık Değildir

Hamile kişilere sürekli hasta gibi davranmak doğru değildir. Kişi sadece belli noktalara dikkat ederek, gayet keyifli bir şekilde normal hayatına devam edebilir.

Ancak bazı dönemde bazı hassaslıklar son derece önemlidir. Bu dönemlerde gebe, kendi konforunu kendi imkanlarıyla sağlamalıdır. Uyku problemi de zaman zaman hamilelerin şikayet ettiği bir durumdur.

Hamileliğin özellikle ilk ve son aylarında uyku sorunu pek çok annenin kabusu haline gelir. Bebeğin gelişimi sırasında anne ağrı, halsizlik, şişkinlik ve huzursuzluk hissedebilir., son derece normaldir. Bu durum kişinin uykusuna yansır.

Kaliteli Uyku Sağlanmalıdır

Hamilelik sürecinde kısa da olsa kaliteli uyku enerjinizi korumanız için son derece önemli bir husustur. Gerekli uyku saati tamamlanmalıdır ancak; çalışıyorsanız, başka bir çocuğunuz varsa veya pek çok sebepten dolayı uyku saatinizi tamamlayamıyor olabilirsiniz. Bu durumda uyku için ayrılan vaktin verimliliği daha da önem kazanır.

Hamilelik döneminde alacağınız küçük tedbirlerle kaliteli bir uyku sağlayabilirsiniz.

Uykudan iki saat önce yeme ve içme kesilmelidir. bu sayede hem reflü olamayacak, hem de uyku esnasında tuvalet ihtiyacını hissetmeyeceksiniz ve uykunuz bölünmeyecek.

Gebe, kendi için en rahat uyku pozisyonunu belirlemeli ve bu pozisyonda uyumalıdır.

Karanlık ve sessiz bir alanı uyumak için tercih edin.

Uyurken bacak aranıza ve sırt bölgenize alarak destek oluşturacağınız yastıklarda uykunuza çözüm olabilir. 

Bacak ve ayak şişliklerinden dolayı uyku problemi çekiyorsanız, ayaklarınızı yükselterek uyumalısınız.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?