Regl Döneminde Ayaklarınızı Üşütmeyin!

Yayın Tarihi : 2017/09/26 11:28 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:43 •

Ayakların sıcak tutulması, vücuda giden tüm damarların gevşemesini sağlar. Bu durumda da adet ağrılarına sebep olan kasık damarları da genişler ve kan akışı rahat olduğundan adet ağrıları azalır.

Regl Döneminde Ayaklarınızı Üşütmeyin!

Kadınların belirli yaş aralığında geçirdiği regl dönemleri özellikle kış dönemlerinde oldukça zorlu geçebilir. Regl döneminde üşütmek dönemsel ağrınızı artırabilir. O nedenle bu dönemde özellikle ayaklarınızı sıcak tutmanız, sıcak su torbası ile gerektiğinde rahatlamanız bu dönemi ağrısız geçirmeniz için oldukça önemli hususlardır. Siz siz olun, özellikle regl döneminde ayaklarınızı sıcak tutun. 

Ayaklar Neden Sıcak Tutulmalıdır?

Ayaklar vücut için en önemli noktalardan biridir. Özellikle refleksoloji biliminin tam anlamıyla anlaşılması neticesinde; ayakların vücut üzerindeki müthiş etkisi ortaya çıkarılmıştır. Ayaklar, vücuda giden tüm damarların geçtiği noktadır. Yani baş ağrısı, mide ağrısı, bağırsak bozukluğu gibi farklı hastalıklarda dahi ayakların belli bölgelerine yapılan masajlar, vücut için şifa kaynağıdır. Çünkü ilgili organa giden damarlar tespit edilip o bölgeye masaj yapılması, o damarın genişlemesine, daha fazla kan gitmesine ve vücudu rahatlatmaya yarar.

Özellikle baş ağrısı, basınçla gelen kanın daralmış damara girmekte zorlanmasıyla ortaya çıkar. Bu damarlar rahatlatıldığında ağrılar azaltılır. Baş ağrısında baş sıkıca sarılırsa beyne giden kanın basıncı azaltılmış olur bu sebeple baş ağrısı hafifler ancak ağrı tam olarak geçmez. Ancak ayaktaki damarlara yapılan masajlarla bu damarların genişlemesi sağlanır ve basınç dengelenir. Bu durumda daha etkili bir çözüm ortaya çıkmış olur.

Yine ayakların önemini açıklamak için üşütme durumuna bakalım. Kişi ayaklarını üşüttüğünde bağırsaklarda gazlanma, kabızlık, göğüste daralma hisseder. Bunların sebebi de yine bu organlara giden damarların üşüme neticesinde büzüşmesi ile açıklanır.Ayakların sıcak tutulması, vücuda giden tüm damarların gevşemesini sağlar. Bu durumda da adet ağrılarına sebep olan kasık damarları da genişler ve kan akışı rahat olduğundan adet ağrıları azalır.

Kan damarlarının daralması her zaman olumsuz bir durum değildir. Bir sağlık sorununuz yoksa; duştan sonra ayakları soğuk suyla yıkamak gerekir. Özellikle gün içinde alınan duşta. Bu sayede kan damarları daralır ve metabolizma hızınız artar. Bu yolla hem kilo verebilir, hem de algılarınızı güçlendirerek daha verimli bir gün geçirebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?