Lazer Epilasyon Kimler ve Hangi Bölgeler İçin Uygundur?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/06 12:27 •

Lazer epilasyon, 12 yaşını tamamlamış, koyu renkli tüyleri olan herkese  uygulanabilir.

Lazer Epilasyon Kimler ve Hangi Bölgeler İçin Uygundur?

Lazer epilasyon, 12 yaşını tamamlamış, koyu renkli tüyleri olan herkese  uygulanabilir. Tüyler açık renkli yani pigmenti az ise lazer ışığını emmeyeceği için lazer epilasyondan etkilenmez.

Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?

Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere lazer epilasyon uygulanabilir. Her seansın süresi ne kadardır? Bu süre lazer epilasyonda kullanılan cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?

Hayır, yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Lazer epilasyon tedavisi sonrasında cildimizde bir farklı görüntü ortaya çıkar mı?

Lazer epilasyon sonrasında bazen 5 - 10 dakika bazen iseyarım saat kadar süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Lazer epilasyonda soğutma sistemi olmayan eski model lazer epilasyon cihazlarında ise ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentleri tarafından tutulmasından dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke izi kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmediğinden lazer epilasyonda yanık riski çok daha azalmaktadır. Aleksandrite tipi lazerler epilasyon cihazları ile kalıcı yanık izi kalması çok nadir ve kullanım hatasına bağlı bir komplikasyondur.

Tek bir seans lazer epilasyon ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?

Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek lazer epilasyon seanslarınınuygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.

Lazer epilasyon sonrasında kararma ve lekelenmelerden nasıl korunulur?

Lazer epilasyon esnasında cilde ışınlar gönderilir. Bu ışınlar elbette bir miktar dokuyu hassaslaştırır. Bu aşamada güneş ışığına maruz kalmamak çok önemlidir. Bu sebeple lazer epilasyon sonrası mutlaka ışıktan korunulmalı, pamuklu kıyafetler giyilmeli ve lazer bölgesi ile sürtünmeler engellenmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?