Lazer Epilasyon Seans Sayısı Neye Göre Belirlenir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/13 15:24 •
Lazer epilasyon; vücudun belli bölgelerinin, kıllardan tamamen arınmasını sağlamaktır
Lazer Epilasyon Seans Sayısı Neye Göre Belirlenir?

Lazer epilasyon; vücudun belli bölgelerinin, kıllardan tamamen arınmasını sağlamaktır. Tek seferde olmayıp, bir kaç seans ile  yapılan bir uygulamadır.

Lazer Epilasyon Seans Sayısı Neye Göre Belirlenir?

Lazer epilasyonun etki etme şekli ciltten cilde farklılık gösterir. Bunun sebebi, cilt tiplerinin birbirinden farklı olma esasına dayanır. Örneğin, açık ten rengine sahip kişilerde kıl kökleri daha ince bir yapıya sahiptir. Epilasyon aletinin kıl köklerini algılayabilmesi için ise, kalın ve daha koyu renkte kıl köklerine ihtiyaç vardır. Bu sebeple açık ten rengine sahip kişilerde daha az kıllanma görülse de, onlarda lazer epilasyonun etkili olma süresi ve seans sayısı daha fazladır. 

Başka bir sebep ise, kişinin lazer epilasyon öncesi kıllarını temizleme yöntemi ile alaklıdır. Kişi, kıllarından kurtulmak için ağda gibi, kökten alan bir yöntem uyguluyorsa, bu kişide kıl kökleri yine oldukça incedir. Ancak jilet gibi sadece kılın üst yüzeyini alan ve kıl kökünü sertleştiren bir şekilde bu temizliği yapıyorsa kıl kökleri oldukça sert ve kalındır. Kalın ve siyah kökleri ise lazer cihazları daha iyi algılar ve daha iyi sonuç verir. Ancak kalın köklerin lazer yöntemi ile yakılması daha ağrılı bir yöntemdir. Bu kökler sıkı sıkıya cilde bağlı ve oldukça kalın olduğundan, kurtulması da bu derece zorluklar içerir. 

Bu sebeple kalın kıl köklerine lazer uygulanırken ilk seanslarda; su toplama, kızarıklık, şişlik daha sık görülür ancak ileri seanslarda bu şikayetler geçecektir.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Kaç Seansta Yapılır?

Lazer tedavisi; kişinin cilt tipine, rengine, kılın kalınlığına ve yapıldığı yere göre değişir.

Lazer epilasyon; vücut bölgelerinde 4-6 seans, yüz bölgesinde 5-8 seans sürer.

Seanslar; yapıldığı bölgeye göre; 5 dakika sürdüğü gibi, bir saat kadar da sürebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?