Saç Neden Dökülür?

Yayın Tarihi : 2015/11/17 13:26 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/13 00:27 •

Saç dökülmesi denildiğinde akla erkekler gelse de kadınların da saç dökülme sorununda ciddi problemleri vardır

Saç Neden Dökülür?

Saç dökülmesi denildiğinde akla erkekler gelse de, kadınların da saç dökülme durumunda ciddi problemleri vardır. Saç dökülmesinin ana etkeni genetik unsurlardır. Bunun yanı sıra sağlıksız beslenme, saçın yıpranması ve aşırı stres gibi durumlar saç dökülmesini tetikleyebilir. Saç kıran adı verilen bazı hastalıklarda bölgesel olarak saç kaybına neden olur. Saç ekim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bu sorun büyük ölçüde çözülebilmektedir. 

Saç Mekanizması Nasıl Çalışır?

Vücutta tüm organlar bir intizam halinde çalışır. Saçda bu sirkülasyonun önemli bir parçasıdır. Vücudumuz, sağlık için organlar bulundurduğu gibi, estetiği için de saç, tırnak gibi yapılar bulundurur. Bu sebeple saç da, diğer organlar gibi bir mekanizmaya tabidir.

Kafa derisi, canlı bir dokudur ve saç kökleri bu kısımlarda bulunarak, iç ve dış dengeyi kontrol altında tutar. Haliyle saç köklerine yapılan doğru bakım, güçlü saç diplerinin olmasını sağlayacak ve onları sıkıca tutacaktır. 

Saçlar devamlı uzayan bir organ olduğuna göre, onun da canlı ve değişken bir yapıya sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca iç ve dış şartlardan öyle çok etkilenir ki; bu vaziyetler saçın ne kadar kaliteli olduğunu ortaya koyar. Örneğin; kırık, mat, sağlıklı uzamayan saç, hiç kimsenin tercih edeceği bir durum değildir.

Vücut, ancak güzel beslendiğinde, tüm mekanizmalar en doğru şekilde çalışır. Bu tüm vücut için böyledir. Çünkü organlar, sistematiğin olmazsa olmazıyken, onları besleyen vitamin ve mineraller de yakıtlarıdır. Vitamin ve mineraller de, doğal ortamlarda yetişen meyve ve sebzelerde bolca bulunur. Yani sağlıklı saçların en önemli şartı, sağlıklı ve doğal beslenmektir. 

Saç Dökülmesinin Ne Kadarı Normaldir?

Saç derisi, zayıf ve bakımsız saçları yük olarak taşımak istemez ve bunların dökülmesine müsaade eder. Bu sebeple günde 80 saç telinin dökülmesi normal kabul edilir ve tedavi gerektirmez.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?