Dudak Kremi Orucu Bozar Mı?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2023-03-31
Dudak kremi sürmenin orucu bozup bozmadığı yönündeki hadisesi Müslüman alemince merak edilmektedir. Ramazan ayı süresince oruç tutanlar, ibadetlerini tam olarak yerine getirebilmek adına nefislerine hakim olmaya çalışmaktadır. Buna göre; oruçluyken dudak kremi sürülür mü?

Dudak kremi özellikle en çok kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Soğuk havalarda dudaklarda yaşanan çatlaklar ya da kuruluklar için dudak kremi kullanılmaktadır. Ancak Ramazan ayında oruç tutanlar, dudak kremi sürmenin orucu bozan hadiseler arasında yer alıp almadığını merak etmektedir.

Dudak Kremi Sürmek ve Oruç

Dudak kremi, en fazla kadınlar arasında günlük hayatta kullanılan bir maddedir. Deri üzerine sürülen dudak kremi belli bir süre zarfı boyunca kılcal damarlar vasıtasıyla derinin altına nüfus etmektedir. Fakat bu durum sonucunda oruç bozulmamaktadır. Yani diğer bir deyişle dudak kremi sürmek orucu bozmaz.

Ramazan ayında sağlık açısından dudağa sürülen tatsız bir şekildeki dudak kremi veya merhemler orucu bozmamaktadır. Ancak dudağa renk vermesi açısından sürülen ruj, gün içerisinde istemsiz bir şekilde yalanabileceğinden orucu bozmaktadır. Bu gibi durumlara dikkat etmekte fayda vardır.

?