Bakireyken hamile kalan var mı? Zevk suyu gebelik yapar mı?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2023-10-04
Zevk suyu ile hamile kalma arasındaki bağlantı cinsel birliktelik esnasında boşalmanın hemen öncesinde mezi olarak adlandırılan sıvı boşalmasından ibarettir. Peki ama gerçekten de zevk suyundan hamile kalmak mümkün müdür? İşte cevabı...

Zevk suyu, erkeklerde cinsel birliktelik veya tatmine ulaşılmadan boşalmanın hemen öncesinde mezi olarak adlandırılan sıvı boşalmasıdır. Penisin ucundan dışarıya çıkan berrak ve renksiz olan erkek için seksüel anlamda uyarıcı gibidir. Ereksiyonun gerçekleşmesi sonucunda bazı durumlarda zevk suyu olarak bilinen bu sıvı gebeliğe yol açabilecek can sperm içerebilir.

Birçok insanda bu gibi cinsel birliktelik esnasında zevk suyunun sperm içerdiğine inandığından zevk suyundan hamile kalan var mı diye araştırma yapmaktadır. Bu konuda uzmanların görüşlerine her ne kadar başvurulsa da kişiye kişiye farklılık gösterdiği de bir gerçektir.

Zevk Suyundan Hamile Kalmak Mümkün Mü?

Normal şartlarda zevk suyu olarak bilinen bu sıvı sperm içermemektedir. Ancak penisten çıkan bu sıvının gebeliği oluşturma ihtimalini barındırdığından hamile kalma riski de yüksektir. Yapılan çalışmalarla birlikte aslında gebelik için boşalmaya gerek duyulmadığı ve ereksiyon halinde yaşanan cinsel birlikteliklerde gebeliğin daha fazla yaşanabileceği üzerinde durulmaktadır.

Gebelik İçin Boşalmaya Gerek Duyulmalı Mı?

Bunun için kesinlikle hayır yanıtını vermek mümkündür. Ereksiyon halindeki bir penis bünyesinde milyonlarca sperm taşıyabileceğinden ilişki esnasında zevk suyu gelebileceğinden tam boşalma olmadan da gebe kalma durumları görülebilmektedir.

Dışarı Boşalma Hamileliği Önlemeye Yeterli Mi?

Cinsel ilişki esnasında dışarı boşalma durumu penisin geri çekilme yöntemi olarak bilinir. Boşalmanın hemen öncesinde zevk suyunun canlı sperm taşıyabilme ihtimalinden dolayı bu yöntem pekte sağlıklı durmamaktadır.

Bakireyken Hamile Kalınır Mı?

Kızlık zarı bozulmadan yani bakireykende cinsel ilişki esnasında hamilelik riski vardır. Özellikle de yumurtlama dönemlerinde vajinal salgıların artışı sayesinde sperm taşınması daha da kolaydır.

?