Annem doktora gitti Plt düşük diye hematolojiye sevk ettiler

merhaba annem doktora gitti ve doktor onu hemalotojiye yönlendirdi sonucunu plt 88 çıktı, bu sonuçları yorumlarmısınız .kolay gelsin

Tahlil.Com Cevabı:

PLT değeri oldukça düşük.Bu normal değil, kanamalara karşı bir eğilim olabilir.Bir kan hastalığınız da olabilir.İleri tetkik ve tedavi için bir hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.PLT düşüklüğü nedenleri ve plt testine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilir, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları bulabilirsiniz.PLT( trombosit) düşüklüğü nedir?http://tahlil.com/trombosit-plt-sayimiplt-dusuklugu-ve-plt-dusuklugu-durumunda-ne-olur

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

TSH yüksekliği var ayrıca ANTİ-TPO 239,8 (0 - 9)rnANTİ TİROGLOBULİN ANTİKORt

22/10/2018
TSH yüksekliği var ayrıca ANTİ-TPO 239,8 (0 - 9)rnANTİ TİROGLOBULİN ANTİKORt
Cevap: Tiroid test sonucunuzu inceledik. Sonuçlarınız normal değil.Otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabilir.Hashimato ilk akla gelen. Endokrinoloji bölümüne muayene ve kesin…
DEVAMINI GÖR
 Retrograde ejaculation durumum var bir suredir:rn2-Hacim [L] 0,4 ml 3-Sayı 145 milyon/ml rn18-Lökosit [E] 0,1 milyon/ml < 20-Döküntü [E] 0 milyon/ml

22/10/2018
Retrograde ejaculation durumum var bir suredir:rn2-Hacim [L] 0,4 ml 3-Sayı 145 milyon/ml rn18-Lökosit [E] 0,1 milyon/ml < 20-Döküntü [E] 0 milyon/ml
Cevap: Tahlil.com doktorları, sperm testi sonuçlarınızı girerek tahlil sonucunuz hakkında  ön bir bilgi alabileceğin Tahlilmatik geliştirdiler.Sperm testi sonuçlarınızı ilgili alana girerek…
DEVAMINI GÖR
197-771 deger araliginda b12 297 cikti asiri yorgunluk ve bas donmelerim var b12 den kaynakli olabilir mi

21/10/2018
197-771 deger araliginda b12 297 cikti asiri yorgunluk ve bas donmelerim var b12 den kaynakli olabilir mi
Cevap: Vitamin B 12 değeriniz normal.Ancak şikayetleriniz başka nedenlere bağlı olabilir.Doktorunuz gerek görür ise ilave tahliller ve muayenelere baş vurabilir.
DEVAMINI GÖR
Hala adet görmedim.Sebebi nedir?

20/10/2018
Hala adet görmedim.Sebebi nedir?
Cevap:  Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir. Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği…
DEVAMINI GÖR
Hocam okuldayken bi arkadaşla yüz yüze konuşurken ağzı dan tükürük sıçradı gözüme girdi , eve geldim evde de babamın tükürüğü sıçradı geldi gözüme bulaşıcı bir hastalık bulaşır mı

19/10/2018
Hocam okuldayken bi arkadaşla yüz yüze konuşurken ağzı dan tükürük sıçradı gözüme girdi , eve geldim evde de babamın tükürüğü sıçradı geldi gözüme bulaşıcı bir hastalık bulaşır mı
Cevap:   Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki…
DEVAMINI GÖR
Linki kopyalayıp googlede aratırsanız sonuçlarım çıkar?

19/10/2018
Linki kopyalayıp googlede aratırsanız sonuçlarım çıkar?
Cevap: Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır. Sorunuzu belirtilen kurallara…
DEVAMINI GÖR
 tsh 0.752 - st3 3.63 st4 ise 0.77.sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz?

18/10/2018
tsh 0.752 - st3 3.63 st4 ise 0.77.sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
DEVAMINI GÖR
ENDOMETRİUM LAVAJ NUMUNESİNDEN YAPILAN AKIM SİTOMETRİ ANALİZİNDE; rn% 16,9 LENFOSİT GÖRÜLDÜ. ANALİZ LENFOSİTLER ÜZERİNDEN YAPILDI. rnDOUBLE NEGATİF HÜCRELER

18/10/2018
ENDOMETRİUM LAVAJ NUMUNESİNDEN YAPILAN AKIM SİTOMETRİ ANALİZİNDE; rn% 16,9 LENFOSİT GÖRÜLDÜ. ANALİZ LENFOSİTLER ÜZERİNDEN YAPILDI. rnDOUBLE NEGATİF HÜCRELER
Cevap: Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır. Sorunuzu belirtilen kurallara…
DEVAMINI GÖR
Göğüs ağrısıyla acile gittik troponinl değeri 0.000 çıktı ck değeri 140.5. Ckmb degeri 140 ldhdegeri 400 bu değer canımı sıktı sizce sorun varm

18/10/2018
Göğüs ağrısıyla acile gittik troponinl değeri 0.000 çıktı ck değeri 140.5. Ckmb degeri 140 ldhdegeri 400 bu değer canımı sıktı sizce sorun varm
Cevap: Troponin değeri kalp krizi tanısında en değerli tahlildir.Bu da normal çıkmış.Problem görülmüyor
DEVAMINI GÖR
Şupheli iliskiden sonra 38.gun ve 65.gun 4.nesil hiv duo ultra test yaptirdim sonuclar negatif sizce konuyu kapatmalimiyim

17/10/2018
Şupheli iliskiden sonra 38.gun ve 65.gun 4.nesil hiv duo ultra test yaptirdim sonuclar negatif sizce konuyu kapatmalimiyim
Cevap: HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok, HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Grip Testleri Nedir? Grip Testleri Ne Zaman Yapılır?
Sonbahar aylarında grip vakaları artmaktadır.Grip tamısını koymak için de doktorlar grip şühhelendikleri hastalarından çeşitli grip testleri istemektedir.Bu testlerin çoğu kısa…
Anksiyete Nedir?
Anksiyete, neden olmaksızın duyulan içsel korku ve tedirginlik hali olarak tanımlanabilir.Psikiyatrik bir hastalık tablosudur.Çoğunlukla tedaviyi gerektirir.
TG Hormon Testi Nedir?
TG hormon  testi ile kandaki tiroglobulin miktarı ölçülür.TG testi biyokimya laboratuvarlarında çalışılan bir kan tahlilidir.
RDW Yüksekliği Nedir? RDW Yüksekliği Hangi Durumlarda Olur?
RDW, tam kan sayımında (Hemogram testinde)  çalışılan parametrelerinden biridir.RDW yüksekliğinin hangi durumlarda olduğu konusunda hazırladığımız yazımızın ilginizi çekeceğini…
HBsAG Testi Nedir?
HBs AG testi Hepatit B yüzey antijenini ifade eder.Heptit B enfeksiyonu tanı ve takibinde kullanılan önemli bir tahlildir.
Ödem Nasıl Atılır?
Ödem, vücutta tutulan, biriken su anlamına gelir. Vücut bu fazlalığı bir şekilde atamaz ve hücreler arasında sıvı hacmi artar. Neticede, yüzükler parmağa girmez, ayakkabılar…
ACTH Hormonu Hangi Hastalıkların Tanısında Ölçülür?
ACTH hormonunun ölçüm amacı böbrek üstü ve hipofiz bezi hastalıklarının teşhisidir.Genellikle endokrinoloji uzmanlarınca istenen bir hormon tahlilidir.
Fankoni Hastalığı Nedir? Tanısında Kullanılan Testler Nelerdir?
Fankoni genetik bozukluğunun görüldüğü bir hastalıktır.
Protein C Aktivitesi Testi Nedir?
Protein C Aktivitesi testi koagulometrik yöntemle çalışılan bir tahlildir.Biyokimya laboratuvarlarında çalışılır.
Boşalma Sonrası Tahlilde Sperm Çıkar mı?
Boşalma; erkeğin spermini cinsel ilişki veya uyarılma sürecinde orgazm sonrası vücut dışına atmasıdır.
Kan Tahlili Nasıl Yorumlanır? Kan Tahlili Bilgileri
Kan tahlil sonuçları bir çok hastalığın ön tanısında fikir vermektedir. Kan tahlilinin yorumlanması da son derece önemlidir.Kan tahlilinin nasıl yorumlanacağı ve buna göre…
Kalsitonin Testi Neden Yapılır?
Kalsitonin testi meduller tiroit kanseri veya endokrin neoplazi tip 2 riski taşıyan kişilerde uygulanır.Bu tahlil genellikle endokrinoloji ve genel cerrahi uzmanlarınca istenmektedir.