Endişenizi anlıyorum ama içiniz rahat olsun. Umarım vereceğim bilgiler sizi rahatlatır.
Öncelikle şu bilgiyi hatırlatayım. Kuduz aşısı kuduz yapmaz. Bunun sebebi de kullanılan aşılar ölü (inaktif) virüsten yapılır. Yani vücuduna hastalık bulaştırmaz, sadece bağışıklık kazandırır.
Öncesinde defalarca kuduz aşısı olmuş olman da sana zarar vermez. Aksine, bağışıklığını güçlendirmiş olur.
Mesleği itibariyle, sağlık çalışanları, veterinerler veya riskli bölgelerde yaşayan kişiler de defalarca kuduz aşısı olabilirler, bu son derece olağan bir durumdur.
Aşının tabii ki yan etkileri olur. Bunlar ise aşı yerinde kızarıklık, ağrı, hafif ateş olabilir. Ancak sürekli söylediğimiz gibi aşıya bağlı kuduz olma ihtimali sıfırdır.
Sizin aşı öykünüze gelince, öncesinde 5 dozluk tam seri + sonradan pek çok kez 2 doz rapel uygulanmış olması aslında bağışıklığınızın kuduza karşı gayet iyi olduğunu gösteriyor.
Ancak özetle kuduz aşısını çok olmak size asla zarar vermez, aşı da asla kuduz yapmaz.
Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.