Uzun süredir nedeni belirlenemeyen enfeksiyon

Yayın Tarihi : 2023/05/12 01:38 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/12 01:38

Yaş: 64Boy:158 Kilo:67 Tip 2 Diyabet, Hipertansiyon, Hipertiroid (Hepsi ilaç kullanımıyla takip altında)21 Mart tarihli anjiyo sonucu : 1 damarda %20 daralma10 Mayıs ve 11 Mayıs tarihli tahliller;CRP: 206GGT: 120GLUKOZ: 168GFR: 57AMİLAZ: 16ALKALEN FOSFATAZ: 124
Tahlil.com Cevabı :

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Ekte göndermiş olduğunuz  torasentez sıvısı yani akciğerden alınan örnek temiz çıkmış herhangi bir kanser bulgusu çıkmamış.
Gelelim sorularınızın cevabına, tahlil sonuçlarını inceledim.Hastanızda bazı kronik hastalık bulguları var.Örneğin GFR değeri 57 çıkmış ki bu böbreklerin yeterince fonksiyon görmediğini gösteriyor. Bu durum diyabet hastalığının bir sonucu da olabilir. CRP değerindeki ciddi yükseklik bir enfeksiyon bulgusu ayrıca GGT yüksekliği de karaciğer fonksiyonlarında bir bozukluk göstergesi olabilir. Bu değer de oldukça yüksek çıkmış.
Enfeksiyon nedeninin belirlenmesinde en önemli testler kültür ve antibiyogram testleridir.
Bunların başlıcaları kan kültürü, aspirasyon kültürü, balgam kültürü, idrar kültürü dür. Bu ve benzeri testlerin enfeksion araştırılması için mutlaka yapılması gerekir. Kanda bakteri çıkmamış yazdığınıza göre ancak söz ettiğim diğer kültürlere dair bir sonuç bulunmuyor yazdıklarınızda.
Kullandığı ilaçlar kan sulandırıcı, tiroid ilacı ve solunumu rahatlatıcı ilaçlar ile şeker hastalığı ilaçları. Ancak muhtemelen enfeksiyon etkeni bulunamadığından bir antibiyotik tedavisi planlanmamış.
Nefes darlığı, öksürük şikayetleri ile birlikte akciğerde sıvı toplanması olası enfeksiyonun akciğer kaynaklı olabileceği yönünde fikir uyandıyor.

Ciğerde sıvı toplanması olarak bilinen akciğer hastalığına bir çok etken sebep olabilir.Muhtemelen de bu nedenle göğüs hastalıklarında yatıyor. Esas önemli problem bu olarak görülüyor. Ciğerde sıvı toplanmasına bir çok etken sebep olabilir. Bu durum akciğer hastalıkları veya sistemik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. En sık nedenleri ise kalp yetmezliği, pnömoni( zatürre) ve kanserdir. Ayrıca pulmoner emboli, viral hastalıklar, karaciğer hastalığı olan  siroz ve  üremi (böbrek hastalığı) dir.
Bu arada Covid 19 vakaları da halen eskisi kadar yoğun olmasa da görülüyor buna yönelik bir test yapıldı mı? Bunu belirtmemişsiniz.Koku almada bozukluk Covid 19 belirtileri arasındadır.Hastanızın bu tür bir şikayeti olmuş yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla.

Sonuç olarak şu aşamada göğüs doktorları ile başta enfeksiyon hastalıkları doktorları olmak üzer, kardiyoloji, nefrolojii gastroenteroloji ve endokrinoloji doktorları konsültasyon yaparak çalışmalarını sürdürüyorlardır.
Yazdıklarınızdan ben de enfeksiyona dair bir bulgu bulamadım. İleri mikrobiyolojik analizler ile enfeksiyon etkeninin bulunup buna yönelik antibiyotik veya ilgili tedavinin biran önce uygulanmasını umut ediyorum.

Geçmiş olsun dileklerimle,
 

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş

?