Hangi Doktor Soruları


Merhaba, 17.02.2016 tarihindeki değerlerimin sonuçları şu şekildedir. HBsAg : NEGATİF Anti HBs: POZİTİF 64,5 Anti HCV: NEGATİF Anti HBc I gM: NEGATİF ?

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Ol

Polikistik Over Hastalığı hamile kalmama engel olur mu? Yakında evleneceğim.

Evet polikistik over hamile kalmanıza engel olabilir.Bir kadın doğum doktoruna tedavi için başvurunuz.

Hocam bekarım 21 yaşındayım ve 2 aydır adet görmüyorum

Prolaktin hormonu değeriniz normalin AZ da olsa  üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.Endokrinoloji bölümüne başvur

Benim mıkroalbumın degerlerım 1965,88 bu ne demek oluyor aılede böbrek yetmezlıgı var

İdrar tahlili sonucunda, idrar analizinde  protein çıkması normal değildir, Bunun bir çok nedeni olabilir.Nedenlerinin araştırılması, tanı ve tedavisi için Nefroloji bölümüne başvurulması uygun olacaktır.Aşağıda idrar tahlilind

Son bir kaç aydır benim kasıklarım ağrıyor ve bacaklarım uyuşuyor neyapmalıyım?

Muayene olmak için bir ortopedi ve/veya fizik tedavi uzmanına başvurunuz.

: Hocam benim göbek deliğimin sol tarafında uzun zamandır şişlik var üzerine yattığımda midem bulanıyor ve adet düzensizliğim başladı

Öncelikle bir genel cerrahi doktoruna başvurunuz.Sizi muayene edecek gerek görürse de tahliller isteyecektir.Buna göre durumunuz hakkında detaylı bilgi elde edilebilir.

Ellerimde titreme var hangi doktora gitmeliyim ?

Öncelikle nöroloji bölümüne başvurabilirsiniz.

Dilimin arkasında sarı leke var.Neden olur?

Önemli bir sorun olduğunu düşünmüyoruz.Ancak daha detaylı bilgi almak ve muayene olmak için kulak burun boğaz doktoruna başvurabilirsiniz.

20 yaşındayım ne konuşacağımı unutuyorum bunun için ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle nöroloji bölümüne başvurmanızı öneriyoruz.Bu arada B12 eksikliği, demir eksikliği, D vitamini eksikliği ve folik asit eksikliği yönünden de testlerinizi yaptırmanızı öneriyoruz.

Hocam ben 5 gün önce korumasiz ilişkiye girdim korktum eliza testi yaptım sonuçlar negativ çıktı

Şüpheli ilişki sonrası HIV testini  çok erken yaptırmışsın. Tahlil.com doktorları olarak önerimiz ise bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışmadan kendi başınıza test yaptırmamanız.Doktorunuz ilişkinizin durumu, riskiniz  v

Merhaba. 17 yaşındayım ve bugün tahlil yaptırdım. Sonuç; WBC 11.4 yüksek, NEU% 75.8 yüksek, LYM% 16.8 düşük, MONO% 5.0 düşük gösteriyor?

Kan sayım testi, diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.WBC  yüksekliği durumunda ilk olasılık enfeksiyon şüphesidir.Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Bunun

Unutkanlık sorunlarım nedeniyle nöroloji doktoruna gittim ve EEG testinden başka kan testi de yaptırdım

WBC değerlerinde yükseklik bir enfeksiyon bulgusu olabilir.Ancak eğer asıl sorununuz unutkanlık ise Vitamin B 12, Folik Asit, Demir, D vitamini, tiroid testleri gibi testleri de yaptırmanız anlamlı olabilir.Bunlar da kuşkusuz fikir verecekti

Sperm testi normal yolla bebek sahibi olabilir miyiz?

Normal sperm oranı düşük, bu kadar lökosit ve eritrosit görülmesi de olağan değil.Bir üroloji doktoruna başvurun

Hocam ben bir senelik evlıyım eşimde varıkosel cıktı üroloji eşime tribestan ilacını önerdi

Eşiniz üroloji siz de kadın doğum bölümünde muayene ve takiplerinizi sürdürünüz.

Ilk degerim 16.7 2 gun snra 36.2 ertesi gun 52.2 6 gun sonra 122.2 cikti 2 gn snra 188 snra 282 oldu

Bizlere belirtmiş olduğunuz kanda yapılan Beta HCG değerleriniz gebelik bulgusu.Ancak sürekli olarak belirtiğimiz gibi sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  önümüzdeki süreçte ultrason muayenesi ve muayene sonrası da ge

B12 sonucum 211-911 aralığında 299 çıktı düşük müdür çok unutkanım

B 12 değeriniz normal aralıkta. Ancak unutkanlığınızın başka nedenleri de olabilir.İlave tahlillere gerek olabilir.Bir dahiliye doktoruna başvurun.

Tiroidden süphelenerek tahlil yaptırdım. sonuç altüst değ tsh 3.01 --- 0.34-5.6 serbest t3 3.46 --- 2.5-3.9 serbest t4 0.77 ---0.61-1.12

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda hamilelik gibi birdurumunuz yoksa kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz. Ancak endokrinoloji bölümüne başvurabilirsiniz bu konuda bir şüpheniz varsa.

nnenin serbest t4'ü. 0.985. normal değer 0,93- 1,17. Acaba bi sorun varmı yüksekmi ?

Sadece ST 4 değeri ile bir şey söylenemez.TSH değerini de görmek gerekir örneğin.En iyisi bir endokrinoloji uzmanına başvurmanız.

:Yaklaşık 20 gündür geçmeyen öksürüğüm var.Akciğer filminde bir şey bulunamadı.

Alerjik nedenli bir öksürük akla geliyor.Öncelikle KBB ve sonra da göğüs hastalıkları doktorlarına başvurunuz.

Bernard Soulier hastalığı nedir? Doktor bana bernard soulier hastası olabileceğimi söyledi

Bernard Soulier Sendromu bir kan hastalığıdır.Trombosit sayısında hafif derecede düşme ve dev trombositlerle karakterizedir.Bu hastalık genetik kökenli olup, otozomal resesif kalıtsal bir trombosit hastalığıdır.Ancak plt yani trombo