Cevaplanmış Sorular


Karnım da şişlik ve ağrılar yaşadım. Hamile olma olasılığımı merak ediyorum olup olmadığımı söyler misiniz?

Yaşadığı ilişki sonrası adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Halk arasında üstüne görme denen tıp dilinde de yerleşme kanaması olarak bilinen ve adet kanamasından

Bilirubin testim yüksek çıktı.

Yapılan kan tahlilinde bilirubin değeri yüksek çıkmış. Bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Konunun araştırılması için muhtemelen doktorunuz ilave tetkikler de isteyebilir.Aşağıda bu konuda

Merhaba tam kan sayımımda değerler assagidaki gibi normal mi?

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için

Adet gördüm ama 4. ayda adet yerine kahverengi lekelenme oldu hamile olabilir miyim?

Bu şekilde bir yakınlaşma ile hamilelikten söz edemeyiz.Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.Ancak bir hamilelik bulgusu kesinlikle değildir.Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olu

8 yaşındaki kızımın vagen cerviks testinde Kültür: yoğun actinomyces turicensis üredi sonucu çıktı. Bu ne anlama geliyor?

A. turicensis, çoğunlukla genital enfeksiyonlarda potansiyel bir patojen olarak tanımlanmıştır, ayrıca  idrar yolu enfeksiyonlarına da yol açmaktadır.Bu durumda kızınızı muayene eden ve tahlili isteyen doktor buna uygun

18 yaşındayım erkek arkadaşımla sürtünerek bi yakınlık yaşadık

Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği de buna benzer  soruların gelmes

Vajinal kontrolde kese görünmediği için kan testi istendi sonuç beta hcg <0.100 çıktı. Hamile miyim?

Beta HCH sonucunuz normal değerler içinde.Ancak hamilelikte normal değerlerin üstüne çıkar.5 ve üstü çıkan Beta HCG değerlerinde hamilelik varlığından söz edebiliriz.Beta HCG tahlil sonucunuz hami

Oğlum 3 yaşında.2 gün ateşliydi 38 derece civarı sonra düzeldi. İdrar kültürü sonucunda escherichia coli 75000 üredi ne anlama gelmektedir ?

 İdrar kültürü sonucunda escherichia coli üremesi,  Escherichia coli bakterisine bağlı bir idrar yolu enfeksiyonu varlığını gösterir.Bu durumda doktorunuz çocuğunuza uygun antibiyotik tedavisini

Sevgilimle ilişki yaşamadık ama genital bölgemi emdi. Adetim de 4 gün gecikme oldu hamile kalınır mı oral yapan biri için?

Erken yaşta ve cinsel konularda bilgi sahibi olmadan bu tarz  ilişki kuran okurlarımızdan sitemize bir çok soru geliyor.Anlattığınız şekilde bir ilişki ile hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Aşağıdaki bağlant

Ters ilişki yaşayan birinin karın ağrısı olursa hamile midir?

Karın ağrısı asla bir hamilelik belirtisi değildir.Hamilelik araştırılması için gebelik testi yapılmalıdır.

2 gün önce sevgilimle çıplak şekilde sürtündük ve içeriye girme olmadı, zevk suyunun vajinama geldiğinden şüpheleniyorum

Sürtünme ve benzeri  ilişkilerde boşalma gerçekleştiğinde gebe kalma olasılığı  pek mümkün değildir.Gebelik ihtimal ve olasılığı yönünden dikkat edilmesi gereken mevzu ise, erkeğin boşalma

Partnerimin adeti 3 gün gecikti adet günü erken gebelik testi negatif çıktı ama henüz adet olmadı hamile olma şansı var mıdır?

Beklenen adet tarihinin 3 gün gecikmesinin ardından yapılan testin negatif olması hamilelik olmadığını düşündürüyor.Erken gebelik testi olarak hangi testi söz ettiğinizi belirtmemişsiniz ancak adet gecikmesi ha

Nişanlimla sürtunme holuyla iliski yasadik sürtundu ve lavaboya gitti zevk suyundan hamile olma riskim varmi bakireyim.

Korunmasız ilişkilerde, erkeğin vajina dışına boşalması sık görülen bir durumdur.Ancak her ne kadar dışarı boşalma olsa da, penis vajinaya girdiği sürece zevk suyu olarak da bilinen boşalma öncesi penisden gelen ve

Hocam merhabalar bugün kız arkadaşımla sürtünerek bir ilişki yaşadık onun üzerinde tayt ve iç çamaşırı vardı benim üzerimde de iç çamaşırım ve şort vardı.

Erken yaşta ve cinsel konularda bilgi sahibi olmadan bu tarz  ilişki kuran okurlarımızdan sitemize bir çok soru geliyor.Anlattığınız şekilde bir ilişki ile hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Aşağıdaki bağlant

Anti nükleer antikor(ANA) pozitif, anti ds dna negatif cikti. 44 yaşındayım. Endiselenmem gereken bir sonucmudur?

Tek başına ANA testinin pozitif olması düşük nedeni ve riski yönünden net bir bilgi vermez.Tek başına fazla bir anlam da ifade etmez. Doktorunuz geek görür ise ilave bazı testler d eisteyebilir.

Romatizma hastalığı için ccp değerim 0,51 çıktı bu ne demektir?

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.

Kızımda Total IgE yüksekliği var.

 Total IgE yüksekliği bazı alerjik durumlarda gözlenebilir.Bu durumda doktorunuz gerek görür is ebir takım ilave testlere gerek duyabilir.

ALT değerim 80 çıkmış.ALT yüksekliği nedir?

ALT değerleri karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliği

Tam kan sayımı testimi yorumlar mısınız?

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için

Sevgilimle geri cekme yani disa bosalarak birlikte olduk.ancak 3 saat icinde ne olur ne olmaz zek suyu kaçmış olabilir diye ertesi gun ella hap aldik.

Hamiile değilsiniz merak etmeyin. Bu tür ilişkilerde dikkatli olmalısınız hamilelik riskini yükseltmemek için

5 günüm geçiyor ve bugün kan tahlili yaptırdım tahıl sonucum 1.08 bu durumda hamilemiyim cvp verirmisiniz lütfen

Beta HCH sonucunuz normal değerler içinde.Ancak hamilelikte normal değerlerin üstüne çıkar.5 ve üstü çıkan Beta HCG değerlerinde hamilelik varlığından söz edebiliriz.Beta HCG tahlil sonucunuz hami

Prolaktin değeri 11,99

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz. Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.