a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT) Hakkında Bilgi

Karaciğer fonksiyonlarını araştırma amacıyla kullanılan bir biyokimya testidir.Normal Değerler yaşa göre farklılık gösterebilmektedir:

 Kord 10-90 U/L
 0-7 gün 10-90 U/L
 7 gün-1 yaş 10-80 U/L
 1-60 yaş 10-60 U/L
 61 yaş ve üstü 10-70 U/L

ALT, karaciğer fonksiyon testlerinden biridir.
Karaciğer hastalıkları, safra yolları, obstürük siyonu, kas zedelenmeleri, müsküler distrofiler, akut pankreatit, konjetif kalp yetmezliği ve hepatotoksik ilaçlar ALT düzeyinde artışa neden olur.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

| 10.09.2017 05:05

oglumun 6 yaşında. yorgunluk ve halsizlik rahatsızlığından dolayı test yapıldı test sonuclarında
Glukoz(AKS) 88 65_107 mg/dl
Üre 28 15_44 mg/dl
KanÜre Azotu(BUN) 13.08 7-20.6 mg/dl
Kreatinin 0.63 0.3-0.7 mg/dl
Ürik Asit 4.16 3.6-8.2 mg/dl
Aspartat Aminotransferaz (AST SGOT) 25 10-40 U/L

Alanin Aminotransferaz (ALT SGPT ) 7 10-40 U/L

Alkalen Fosfataz ALP 238 <640 U/L
Gamma Glutamil Transferaz 14 10-49 U/L
Albumin 4.61 3.5-5.5 g/dl
Laktat Dehidrogenaz(_DH) 414 220-450 U/L
Magnezyum (Mg) 2.25 1.9-2.5 mg/dl
Fosfor (P) 5.7 3.6_5.9 mg/dl
Kalsiyum (Ca) 10.48 8.5-10.5 mg/dl
Sodyum (Na) 140.1 135_145 mmol/L
Potasyum (K) 4.23 3.5-5.5
bu sonuclar neticesinde Alanin Aminotransferaz (ALT SGPT) oranı referans değerlerii kriterlerinin dışında çıktı bunun sonucu ne olabilir bu konuda bilği verebilirseniz memnun olurum

Tahlil.Com | 21.08.2010 06:18
ALT değei hafif de olsa düşük çıkmış.Ancak bu testin yüksek çıkması daha anlamlıdır.Sizin değerinizde bir sorun yok.
senasemih55 | 30.07.2017 10:49

merhaba yaptırdığım kan testinde hemoglabin 2+pozitif- eritrosit 11 (normal değer 0.3-) alt üriner sistem epiteli 32,1( normal değer 0,15)çıktı bunun üzerine yapılan kan testinde ALT (Alanin Aminotransferaz) 8 (normal değer 10-35)-kreatinin serum0,5 (normal değer 0,6-1,1) 

Tahlil.Com | 26.09.2014 07:20
İdrarda kan hücreleri görülmüştür, kan testleriniz normaldir, böbreklerde taş olabilir veya kum döküyor olabilirsiniz..
talha.0729 | 02.01.2016 05:01

Ben yaklaşık 4 aydır Aknetrent kullanıyorum, kreatinin değeri düşük çıktı sebebi nedir ? Ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Tahlil.Com | 02.01.2016 05:07
Endişe edecek bir durum yok.Kreatin düşüklüğü klinik olarak çok anlamlı değildir.
Bir şey yapmanıza gerek yok
maestro | 10.03.2015 02:21

 AST 35 (referans 0-40) ALT 77 (referans 0-41) antihbs 1000 (referans belirtilmemiş) bilırubin total (0.78 (referans 0-1) bilurubin indect 0.58 (referans 0-1) iki ayda 6 kilo aldım .önemli bir problem var mı?

Tahlil.Com | 10.03.2015 06:11

Kilo almaya bağlı karaciğerinizde yağlanma olabilir.Buna bağlı da ALT testinin yüksek çıkmış olabilir.

Anti HBS testiniz de pozitif çıkmış
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

rich_girls18 | 31.01.2015 11:42

Merhabalar ben 24 yaşındayım PKOS hastasıyım 1 yıldır gebelik olmadı. 2 aydır klomen kullanıyorum ilk ay yumurta lar gelişmedi bu ay ise 14. Gun ppregnyl iğnesi oldum adetin 20. Günü progestan tahlili yaptırdım 5.32 çıktı 16. Günden sonra ise progestan 200 mg kullanıyorum değeri çokmu düşük

Tahlil.Com | 31.01.2015 04:06

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



Ayse Yurtzengini | 30.01.2015 06:09

Merhaba,
Karaciğer enzimleri için yapılan testlerde alt ve ast değerlerinde sigara içildiği anlaşılır mı?,eğer anlaşılıyorsa ne kadar sure sonra tamamen vücuttan atılmış olur?

Tahlil.Com | 30.01.2015 06:28
Sigara içilip içilmediğini ortaya koyan özel testler vardır.Belirtiğiniz testlerle sigara içilip içilmediği anlaşılmaz.
inci nazlı | 30.11.2014 04:41

7 aylık kizimin kan sonuclari bilgi verirmisiniz lutfen
üre 7
Kreatinin 0.33
Alt 73
Ast 181
Ggt 117
Sodyum 136
Potasyum 4.9
Klor,107
Kalsiyum 10.0
Crp 2.54
Hemogram
Hgb 11.2
Hct. 31.9
Mcv 85
Mch 29.5
Mchc.34.80
Rdw 15.10
Plt 339
Mpv 7.5
Pct 0.25
Ly% 82.60
Ly# 6.32
Ba# 0.9
Eo% 2.05
Ne% 7.18
Ne# 0.

Tahlil.Com | 30.11.2014 05:44

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

hkz_law | 27.11.2014 02:29

Merhaba
Açlık kan şekeri 102
ALT 58
AST 31
Çok susadigimi düşünüyorum ve avuclarimda yanma oluyor.
Sık idrara da çıkıyorum bunlar herhangi bir hastalık bulgusu mudur?

Tahlil.Com | 27.11.2014 05:20

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.
Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.
Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

p_bilgili | 28.10.2014 04:41

Alt 61 cikti bi sorun teskil edermi.
Lokosit 1+ negatif
blood negatif
Bilirubin negatif
Urobilinojen normal
Nitrit negatif
Keton negatif
Anti hcv 0.078
Hbsag 0,525
8 haftalik gebeyim yorumlarsaniz sevinirim.tesekkurler.

Tahlil.Com | 01.11.2014 05:44
Ciddi bir sorun görünmüyor, ancak takip edilmesi uygun olacaktır..
saliha_hacer | 17.10.2014 02:23

yaptırdığımm kan tahlilinde alanin aminotransferaz (alt) 6 (L) çıktı bu ne demek oluyor.

Tahlil.Com | 18.10.2014 07:47
Tek bir testle yorum yapılamaz, birkaç gün sonra tekrarlatın..
DAHA FAZLA GÖSTER