a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

DEMİR (Fe) Hakkında Bilgi

Demir testi günümüzde sık istenen bir biyokimya tahlilidir.Demir eksikliği anemisi tanı ve takibinde sıklıkla istenmektedir.
Her türlü anemi, demir eksikliği, talasemi, sideroblastik anemi ve demir zehirlenmesinin değerlendirilmesinde kullanılır.
Pernisyöz, aplastik ve hemolitik anemiler, hemokromatozis, akut lösemi, kurşun zehirlenmesi, akut hepatitler, vitamin B6 eksikliği, talasemi, tekrarlayan transfüzyonlar ve akut demir zehirlenmelerinde serum demir düzeyi yükselir.
Demir eksikliği anemisi, akut ve kronik enfeksiyonlar, hipotrioidizm ve postoperatif dönemde ise serum demir düzeyi düşer.

Normal Değer:
 0-7 gün             100-250 mg/dl 
 7 gün-1 yaş       40-100 mg/dl
 2-15 yaş            50-120 mg/dl
 15 yaş üstü        50-175 mg/dl (erkek) 
                           40-170 mg/dl (kadın) 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

fatmakıvrcık | 14.03.2019 11:07

Merhaba yas 30 bayan. Referans aralıgı 700-1800 fakat benim demir sonucum 256 cıktı. Yorumlayabılır mısınız rıca etsem?nnTesekkurler

Tahlil.Com | 18.03.2019 03:37
Öncelikle geçmiş olsun.Demir değerleriniz düşük.Demir eksikliği var.Bu yönde tedavi olmalısınız.
benol-hazaroglu | 26.12.2018 09:45

Doymamış Demir bağlama 163nReferans aralığı 228/428nTotal Demir 275. 250/450 refnFerritinin. 35nDemir 112 değerlerim sizce normal mi.

Tahlil.Com | 03.01.2019 11:48

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

merve-yazici | 20.11.2018 12:51

Merhaba, kan tahlili sonuçlarımda Demir (serum) 164 ug/dL çıktı. Referans değerler 37-145. nDemir bağlama kapasitesi ise 307 ug/dL.nDoktora d vit baktırmak için gitmiştim eve geldiğimde demir yüksekliğini gördüm; doktor hanımda Demir yüksekliği ile ilgili bir şey söylemedi. Çok yüksek mi bu değer acaba?

Tahlil.Com | 20.11.2018 09:46

Sorduğunuz demir tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

Age | 16.10.2018 11:20

6 yaş demir 68 demir bağlama 337 ferritin13. 93 değerler normalmi acaba?

Tahlil.Com | 18.10.2018 11:03

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

çömez | 27.08.2018 04:43

total demir bağlama kapasitesi 329ndemir fe 216ndemir bağlama kapasitesi 113nkulak burun boğazdan ilaçlaı mr sonuçlarım şiddetli başağrısı için sürekli bir taedavi aramaktayım her ylu deniyorum ama herşey temiz çıkıyor bu son tahlilim sonuçlarmısınız

Tahlil.Com | 28.08.2018 11:38

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

busrabusra | 30.07.2018 03:48

Demir serum 22 (60-180 mg/dl)nDemir bağ.kap. 384 (150-330 mg/dl)nFerritin 5,85 (4-204 ng/dl)nHGB 11 (12-15.5)nHCT 33.5 (36-46)nMCV 79.3 (80-100)nMCH 25.9(27-34 pg)nnyorumlayabilir misiniz. tşk ederim.n

Tahlil.Com |
Muhtemelen demir eksikliğine bağlı kansızlık ve anemi bulgularınız var.Doktorunuz bir tedavi başlayacaktır.Demir içeren gıdalar da tüketmeniz yararlı olacaktır.
Bazı ilave tahlillere de doktorunuz tedavi sürecinde gerek duyabilir.
| 22.06.2018 07:54

[...] ve demir bağlama testi ile ilgiliaşağıdaki linklerde detaylı bilgi bulabilirsiniz. Demir Demir Bağlama [...]

Tahlil.Com | 11.03.2011 02:47
merhaba 35 yaşında bayanım.Hep yorgun ve halsizim sık hastalanıyorum.Tahlildeki bazı değerlerim :ferrum 2 ferritin 37 WBC 2,8 MID% 11,4 GRAN 1,4 GRAN%49,53 yorumlar mısınız?
teşekkürler...
| 22.06.2018 07:54

[...] Demir(Fe) değeri oğlunuzda yüksek çıkmış.Demir değeri bir çok nedenden yüksek çıkabilir.Aşağıda demir testi ile ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.Oğlunuzun kolesterol değerlerinde ise bir sorun gözükmüyor. Demir Testi [...]

ece.ecrin.nehir | 25.07.2017 03:07

Demirim 60-180 ug/dl de 36
Ferritin ise 5.8-274 ug/Ml de 7.10
2 senedir demir için ilaç kullanıyorum ama pek bir faydasını göremedim ne yapmalıyım kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum

Tahlil.Com | 20.03.2017 08:57
Öncelikle geçmiş olsun.
Değerlerinizin düşük olmasının başka nedenleri de olabilir.Gastroenteroloji bölümüne da başvurun.Kolonoskopi, gastroendoskopi gibi tahlillere de gerek olabilir.
incomarti | 20.04.2015 03:25

Çocukluğum hep demir eksikliğiyle geçti. Çobuk üşüyordum. Şimdi 40 yaşındayım. Eskisi gibi aynı sorunları pek yaşamıyorum. Ferretin değerimin alt sınıra yakın olup Demir değerinin üst sınırdan biraz fazla olması bana ters geldi.

Demir(Fe) 197 ug/dL 65-175
Ferritin 39.36 ng/mL 22-275

Tahlil.Com | 21.04.2015 01:21
Şu anda değerleriniz tedavi olmanızı gerektiren düzeylerde değil.Normal aralıklarda.
Ancak demir içeren bazı vitamin hapları var, bu tür ilaçları takviye olarak kullanabilirsiniz.Reçetesiz olarak eczanelerde satılmakta.
Ayrıca kırmızı et, sakadad, pekmez, kuru üzüm gibi gıdalar da demir yönünden takviye olacaktır.
DAHA FAZLA GÖSTER