A-Z Filtre

VDRL TESTİ (Venereal disease research lab testi)


Cinsel hastalıkların tanı ve takibinde kullanılan bir tahlildir.
Sifilis tanısında kullanılan non-spesifik bir testtir. Sadece erken ve geç dönem sifilis lezyonlarında bulunmaz, aynı zamanda latent subklinik sifilis tanısında da kullanılır.
Non-spesifik testlerdeki pozitiflik spesifik testlerle doğrulanmalıdır.
Ayrıca epidemiyolojik çalışmalarda da yol göstericidir.




Bu Gönderiye 19 Adet Yorum Gelmiş
honneur87:

hepatitten korunmak için 09,05,2014'te aşı yaptırdım ağustosta evlendim kadın doğum doktoruna gittik eşimin tahlilinde dikkatimi çeken bir durum
hbsag 0,09
anti hbs+ 175 olması eşim korunma aşısı yaptırmadı neden değeri böyle çıkmış olabilir.


Cevap:

Bu durumda eşiniz aşı olmadığına göre, önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmiş ve vücut da buna antikor oluşturmuş olabilir.

Yani aşının yapacağını vücudu doğal olarak yapmış.

temelbayraktar:

Merhaba,
Bir süredir taşıyıcı ollduğumu biliyorum. Hiç kontrole gitmemiştim. Detaylı kontrol istedim. 3 tüp kan aldılar. Son sonuçlarım;
ALT 22.53 U/L N(<= 50)
AST 22.34 U/L N(< 50)
HBsAg + 73.79 Pozit
HBV-DNA Negatif
Tehlike durumunu öğrenebilirmiyim?


Cevap:

Sonuçlarınız taşıyıcı olduğunuzu destekliyor ancak tehlikeli bir durumun kesinlikle olmadığını söyleyebiliriz.

esin.ozkara:

HBSAG:0.84 BELİRSİZ
ANTİ HCV:0.06 NEGATİF
ANTİ HIV:0.05 NEGATİF HEPATİT B RİSKİ VAR MI??


Cevap:

Belirsiz olarak belirtilen testin belirli sonucunu bize yollarsanız görüşümüzü bildiririz.Belirsiz olan bir sonucu yorumlamamız mümkün değil.

ali_1986:

Hocam ben kan bağışı yaptırdım kanımda HBC(cleia) HBS(cleia) HBV(NAT) sonucu çıktığı için kanın kullanılamaz denildir bu tahlil sonucu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

Herhangi bir değer belirtmemişsiniz.Sonuçlarınızı da detaylı yazmamışsınız.Dikkatle gözden geçirip sonuçlarınızı tekrar yazınız

zelda_aida:

Hocam, hepatit testi yaptırdım. Sonuçlarım:
Anti-HBs <2
Anti-HCV 0.039
HBsAg 0.515
Negatif veya pozitif yazmıyor. Lütfen yorumlar mısınız hocam? Saygılar


Cevap:

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



busra_soysal_98:

Hbs ag pozitif 4.0873 değerde
anti hbs de pozitif 154.150 değerinde
yorumlar mısınız lütfen


Cevap:

Aynı anda HBS AG ve ANTİ HBS pozitifliği pek beklediğimiz bir durum değil.Öncelikle her iki testin de tekrar edilmesi uygundur.Sonra sonucu tekrar bize yazınız.

bitirim2003:

HOCAM MERHABAHepatit b-c varmi de BUGUN TAHLİL YAPTIRDIM SONUCLAR asagida lütfen cevap verirseniz sevinirim

HBs Ag Negatif 0,4792
Anti HBs Negatif 0
Anti HCV Negatif 0,189
Anti HIV 1/2 Negatif 0,375
SİMDİDEN TESEKKUR EDERİM


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal. Bir anormallik görülmüyor.

jeodezici43:

S.a hepatit b taşıyıcı ymisim tahlil de ast 18 n.deger 5-34 alt 29 n.deger 0-55 yardimci olur mu sunuz ?


Cevap:

Sadece busonuçlarla karar verilemez, başka testlerin deyapılması gereklidir. sonuçlarınız normaldir..

slevinslev:

Merhabalar
Nikah için kan testi yaptırdık ve Hepatit B Pozitifsiniz dediler.Nişanlıma 3 adet iğne verildi.Evrakta aynen şu yazı yazıyor .Yorumlarsanız çok sevinirim.
HBsAg H * 1598.05 Pozitif S/CO < 1.00

Bu hepatitin alt ve üst sınırı nedir benimki ne durumda.ޞžimdiden çok teşekkürler..


Cevap:

Nişanlınızda HBsAg pozitif çıkmış ancak bu testin HBVDNA ile doğrulanması gereklidir. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririz. Size koruyucu aşı verilmiştir..

adife_gul:

hocam hbsag değerim negatif çıktı antihbs 1000 cıktı hepatıt yok bagısıklık kazanmısım demek ama sunu sorcaktım hbsag ılk baktırdıgımda 0.1 ıdı smdı 0.5 olmus asımda ılk 1000 ustu gozukuyordu sımdı 1000 olmus ası yaptırmam gerek mı yoksa bagısıklık mı kazanmısım neden yukselmıs olabılır


Cevap:

Anti Hbs değeri pozitif olduktan sonra ömür boyu koruyucudur..

ataman_28:

Kolay gelsin hocam bu tahlil sonucuna göre hepatit b'limiyim?
HBsAg 73,7934 Pozitif-Anti HBs Negatif-
Anti Hbc IgG [Test Sonucu Değerlerden Düşük] 0,91 1000000
Anti HAV IgM1,09-Anti HAV IgG [Test Sonucu Değerlerden Düşük]
Anti HBe [Test Sonucu Değerlerden Düşük] HBeAg 0 0,1


Cevap:

Hepattit B Enfeksiyonu olup olmadığınızı bilebilmek için HBV DNA testi yapılması gereklidir..

rmys.clk:

Arkadasim kan tahlili yaptırdı ve HBsAg > 150 pozitif IU/mL çıktı bu konuda bize acil bir yorum bir bilgi verebilir misiniz ? Simdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Hepatit B virusu taşıyıcılığı olabilir,  enfeksiyon uzmanına başvurmanızı öneririz.

mustafa:

merhaba sayın hocalarım. 4 yaşındaki oğlumun yapılan kan tahlilinde Anti HBS sonucu < 5 (<5) çıktı.normal değerler kısmında negatif yazıyor.Yorumlarınızı rica ederim.Saygılarımla


Cevap:

Normal değerler için geçerli olan referans bilgilerini yazmamışsınız, anladığımız kadarıyla sonuç negatif çıkmış.Anti HBS pozitifliği de negatifliği de hastalık bulgusu değildir.Pozitif çıkar ise Hepatit B ye karşı bağışıklık oluşmuş anlamındadır, negatif çıkar ise se bağılıklık veya koruyuculuk oluşmamış anlamındadır. Eğer sonuç negatif ise koruyucu Hepatit B aşısı olması uygun olabilir.

tuqce_s:

Anti HBc IgM (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)     0.1(Non-Reactive)    0 - 0.89    İNDEX
Anti HBs (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)     5(Non-Reactive)    0 - 9.99    ml
Protrombin zamanı (koagülometre)     PTZ:9.1     9.1 - 12.1    sn

TEST SONUCLARIM BUNLAR BIR PROBLEM VARMIDIR.
TESEKKURLER SIMDIDEN


Cevap:

yoktur

muzik:

İyi akşamlar.25 yaşında bekar bir bayanım.Genel bir kontrol için aile hekimliğinde ilk defa yaptırdığım kan tahlil sonuçlarında;
AntiHBs: 0.00 negatif
HBsAg: 4,69 pozitif olarak çıktı.Doktorum 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi.Sonuçları yorumlayabilir misiniz?


Cevap:

Hepatit B hastası olduğunuz anlaşılıyor.Aktif enfeksiyon mu geçiriyorsunuz, yoksa taşıyıcı mısınız.Bu konuda bir ayı beklemeden tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneriyoruz.

bulent1453:

selam arkadaslar ;

bende nikah iiçin anti hbsag testi yaptırdım sonuç:4.631 cıktı
nişanlımın sonucu 0 cıktı nişanlım ve benım sonucum normal mı konu ıle ilgili yardımlarınızı beklıyorrum


Cevap:

Öncelikle burası bir sağlık sitesi.Soruları uzman doktorlar yanıtlıyor.Bir forum sitesi değil.
Sorunuza gelince Anti HBS pozitifliği Hepatit B ye karşı bağışıklık olduğunu gösterir.
Bu doğal bir bağışıklık olabilir, yani hastalık geçirilmiş ve antikor oluşmuştur.Veya aşı sonrası oluşan bir bağışıklıktır.
Anti HBS pozitifliği bir hastalık değildir.Negatiflik ise bağışıklık olmadığı gösterir.

serhat92:

kolay gelsin ben 2003 yılında beyin ameliyatı oldum akabinde kemoterapi vs ısın aldım bu sırada hepatit b virüsü bulaşmış , 2004 den bu güne kadar gastro da kontrol altındayım özel bi hastanede çalışmaya başladım. hastaneden bazı evraklar için tahliller istendi yaptırdım.bunları sizde değerlendirebilir misiniz rica etsem

Anti Hbs (elisa) 1.00 NEG NEGATİF<10.0
Anti Hcv (elisa) 0.23 NEG NEGATİF<1,0
Anti HIV (elisa) 0.11 NEG NEGATİF<1,0
Hbs Ag(elisa) 2591.31POZ NEGATİF<1

bu arada degerlerim bi -r yükseliyor bir düşüyor doktorlar vücudun kendisi atabilecegini söylüyor ama 8 yıl oldu sizin tavsiyeniz nolur destek amaçlı atmak için mikrobu


Cevap:

Hepatit B taşıyıcısı olduğunuz anlaşılıyor.Doktorlarınız gerekli bilgiyi vermiş.Düzenli aralıklarla gastroenteroloji veya enfeksiyon hastalıkları bölümünde takiplerinizi sürdürün.

pnrdgn:

merhaba; gecen hafta evlilik için yaptırdıgım testlerde hepatit b taşıyıcısı oldugumu ogrendım.. hbsag degerım pozitif 30.9 / anti hcv 0,24 çıktı.kara cıger enzımlerımde ve kolestrolumde bır sorun olmadıgını , tasıyıcı oldugumu soyledı doktor. Emın olmak ıcın 2 gun sonra hbsag testını ozel bır hastanede yaptırdım ve hbsag degerım 864,7 cıktı .. ben bu durumda kronık hepatit b hastasımı yoksa tasıyıcısımıyım ? Ayrıca ıkıgunde bu degerın bukadar yukselmesı ne anlama gelıyor.. Tekrar Doktora Gıtmeye Korkar Oldum.. Bılgı Rıca Edıyorum.. Teşekkurler..


Cevap:

Sadece bu sonuçlarla taşıyıcı veya aktif hasta olduğunuzu söyleyemeyiz.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurun detaylı tetkikler için.Geçmiş olsun

sengu:

merhaba eşim hepatit b taşıyıcısı. kontrol amaçlı 9 yaşındaki kızıma yaprtırdığım tahlil sonuçlarını değerlendirirseniz sevinirim.

HBsAg (Kemolum.veya benzeri) 0,500
Anti HBs (Mikrop immün assay-MEI) 9,91 bu ne demek aşı yaptırmalımıyım kızıma? negatif ya da pozptpf ibaresi bulunmadığı için anlayamadım. ayrıca;

Insülin 4,94 çıkmış referans aralığı 3 ile 28 arası göstermesine rağmen tahlilde koyu renkle işaretlenmiş bu ne demek. çok teşekkürler


Cevap:

İnsülin değeri normal.Ancak hepatit testlerinin referans değerlerini vermemişsiniz.Muhtemelen 9 çıkan Anti HBS değeri pozitif anlamına geliyor.Hepatit b ye karşı bağışıklık bulunduğunu gösteriyor