A-Z Filtre

VİTAMİN C (Askorbik asit, Vit C)


Bu test; C vitamini eksikliği ve fazlalığının değerlendirilmesinde kullanılır.
Vitamin C, nöropeptitler, adrenal kortikal steroid hormonlar, tropokollajen-kollajen dönüşümü ve tirozin ve folat metabolizmasında rol oynar .

Normal Değer : 0,50-1,80 mg/dl 




Bu Gönderiye 2 Adet Yorum Gelmiş
nazli_can57:

1,25-Dihidroksi Vitamin D sonuc 8.6 pg/ml referans agırlıgı 16 - 65 tedavı görmelımıyım kemık agrılarım var ve nefes darlıgı buna baglımıdır


Cevap:

Evet değeriniz düşük.Başta yorgunluk, halsizlik gibi şikayetler olabilir D vitamini eksikliğinde.Belirtiğiniz şikayetler de buna bağlı olabilir.

Tedavi olmalısınız.

Ayrıca yine eksikliğinde hipertansiyon ve meme, rahim, barsak kanserleri gibi kanserlerin sıklığında artış olabilir.

alirizakose:

25-hidroksi vitamin d oranım 14.1 çıktı. referans değerlerde max ve min :sıfır yazıyor. değerim yüksek mi düşük mü


Cevap:

Tahlil.com verilerine göre sonucunuz normal


http://tahlil.com/vitamin-d3-vit-d3-25-hidroksi-kolekalsiferol-25-oh-kalsiferol-kalsiferol