Beta HCG Testi ve Gebelik İle İlgili Soru ve Cevaplar

Yayın Tarihi : 2018/09/12 23:58 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/05 13:42 •

Beta HCG Testi kanda yapılan güvenilir bir gebelik testidir. Tahlil.com uzmanlarına Beta HCG testi ve gebelik ile ilgili bir çok soru geliyor.
 

Beta HCG Testi ve Gebelik İle İlgili Soru ve Cevaplar

Kanda Beta HCG Testi , gebelik tanısında tercih edilen  güvenilir bir tahlildir.kanda . Gebelik şüphesi nedeniyle Beta HCG testi yaptıran ve sonuçlarını merak eden binlerce  ziyaretçimiz Tahlil.com'a soru soruyor. Tahlil.com uzmanları da sitemize gelen Beta HCG testi ve tahmini gebelik haftası ile ilgili soruları sırayla cevaplıyor.

Beta HCG testi ile ilgili sorulmuş soru ve cevapları okumak ve Beta HCG ve gebelik ile ilgili bilgi almak için konuya dair ayrıntılı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m********** :

merhaba dun aksam beta hcg testı yaptırdım sonuc gostergesınde beta hcg oranında artıs vardı 37.5 cıktı sonuc gostergesınde ama ılerıde normal degerler 0 20 arası yazıyodu doktor suphelı gebelık dedı ama anlamadım yardımcı olurmusunuz hamılemıyım


Cevap:

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

d********* :

merhaba ben bugün beta hcg testi yaptırdım sonuç 12,21 cıktı adetime 5 gün var ve 6 gün sonra doktorum testin tekrarlanmasını istedi acaba hamilemiyim aydınlatırsanız sevinirim


Cevap:

Aceleci davranıp kendi kendinize erkenden est yaptırırsanız kafanızı da gereksiz yere bu şekilde meşgul edersiniz, dotkorunuz gerekli öneride bulunmuş.

t******** :

Pazar günü kan tahlili yaptırmıştır beta hcg degerım 40.87 çıkmıstı carsamba kan verdım bugun sonucunu aldım 111.06 cıkmıs sızce hamıle mıyım ? ve doktora gıtsem pazartesı kese gozukebılır mı?


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine.Gebelikte kese ne zaman ultrasonda görülür konulu yazımızı aşağıda okuyabilirsiniz.

http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

s********** :

merhabalar kanda gebelik testleri her bayanda regliden 2 hafta sonra net sonuc verecek şekildemidir kişiden kişiye değişir mi mesela kımınde 1 haftada cıkar kımınde 20 günde yoksa herkezde 1 hafta sonra var yada yok kesın cıkarmı :)

c******** :

adetıme 3 gun var değerlerım 2,68 cıktı sızce testı adet tarıhım gecerse tekrarlamamıyım yoksa gebelık yokmudur


Cevap:

Bu sonuca göre gebelik yok adet döneminizde 1 haftalık gecikme yaşar iseniz testi tekrar yapabilirsiniz.

g********** :

merhaba . benim son adet tarihim 10 aralık. ocağın yedisinde yani bugün sanırım adet oldum.yani pembe gibi akışkan bir kanamam var. ilk günüm. sol ve sağ yumurtalıklarımda sırayla birer gün sızılar oluyor,bazende gazım oluyor. gaz yumurtalıklarda sancıya neden olur mu ? ve son ilşkimiz ocağın ikisi. hamilemiyim değilmiyim anlayamadım. jinekoloğumuzu aradığımızdada kanda hamilelik testini yaptırın dedi ancak biz prezervatifle korunduk fakat üç kere ilşki tekrarlandı bir gecede. bence hamile değilim hatta şu an adet görüyum . sizce durum nedir ?


Cevap:

regl olmuşsunuz zaten hamilelik yok.

b***** :

Merhaba benim son adet tarihim 5 ekim,ama 29undan beri testlerde silik de olsa pozitif çıkıyor,bende kan testi yaptırdım,HCG 894.4 çıktı 5 haftalık yazıyor sonuçta ama sizce normal mi daha adet gecikmesi yaşamadım.


Cevap:

Sonuçlarınız hamilleik bulgusu

m***** :

Merhaba, supheli iliskimden 20 gun sonra(son adet gorme tarihimden 34 gun sonra) kanda bhcg testi yaptirdim ve sonuc 0,1in altinda negatif cikti. 1 hafta sonra hala adet goremeyince doktora gittim karnimdan ultrasonla gozledi ve herhangi bir sey goremedigini soyledi. Bunun uzerine adet sokturucu bir ikac yazdi ve bir kac gun bekledikten sonra adet gormedigim takdirde kullanmami istedi. Yalniz benim adetim hic bu kadar gecikmemisti ve testleri erken yaptirmis olabilecegimden suphelenerek bir kez daha kan testi yaptirmek istiyorum. Size sorum adet sokturucu ilac kullanirken kanda gebelik testi dogru sonuc verir mi? Yani bu ilaclar bhcg hormonumu etkileyecek nitelikte midir? Simdiden cok tesekkur ederim.


Cevap:

Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.Adet söktürücü kullanımı da, var olan bir gebeliğin test sonucunu değiştirmez

m****** :

Eşime bugun beta hcg kan tahlili yaptırdım acil doktoru hamile oıldugunu söyledi sonuç:10,3 çıktı ve yanında şu degerler var açıklaya bilirmisiniz
.0,2-1 hafta 5-50
1-2 hafta 50-500
2-3 hafta 100-500
3-4 hafta 500-1000
4-5 hafta 1,000-50,000
5-6 hafta 10.000-100.000
6-8 hafta 15,000-200.000
2-3 ay 10,000-100,000
erkek 0,5-2,67


Cevap:

10 çıkan bir beta hcg değeri hamile denmesi için düşük.Bir kaç gün sonra tekrar ettirin

s****** :

merhaba hocam eşim salı günü bhcg yaptırdı değeri 7.15 çıktı doktor hamilesiniz dedi.hatta ultrasonda kese gördüm dedi. ama iki gün sonra bi daha test yaptırdık bchg 4.48 çıktı bu ne anlama geliyor.gebelik varmı yokmu. bilgilendirirseniz sevinirim.tşk.


Cevap:

Şu bulgularınızla hamilelikten söz edemeyiz.

i******* :

merhaba ben kız arkdasımla ılıskıye gırdım ama kızlıgı bozulmadı yalnız hamıle belırtılerı var 2 martta adet oldu sımdı 2 nısanda olması gerekıyor bugun 3 tane test aldık 2.cızgı soluk cıkıo pozıtıf sanırım hamıle olma ıhtımalı varmı lutfen yardımcı olun... devamlı acıkıyor arada mıdesı bulanıyor adet gunu gelmedı daha testlerın yanlıs sonuc werme ıhtımalı varmı beklemelımıyız yardımcı olun tesekkur ederım smdıden


Cevap:

Sitemizi daha dikkatli takip edin, yazılarımızı dikkatli okuyun. Defalarca belirtik gebelik testini yaptırmak için adetinizde en az 5 ile 7 gün arası gecikme olmasını beklenmelidir diye. Yukarıdaki yazı ve linkleri biraz vakit ayırıp dikkatli okusanız bu tür soruları sormanıza gerek kalmaz bile.

?