Beta HCG Testi ve Gebelik İle İlgili Soru ve Cevaplar

12.09.2018 10:58, Son Güncelleme: 04.12.2018 05:47
Beta HCG Testi kanda yapılan güvenilir bir gebelik testidir. Tahlil.com uzmanlarına Beta HCG testi ve gebelik ile ilgili bir çok soru geliyor.
Beta HCG Testi ve Gebelik İle İlgili Soru ve Cevaplar
A

Kanda Beta HCG Testi , gebelik tanısında tercih edilen  güvenilir bir tahlildir.kanda . Gebelik şüphesi nedeniyle Beta HCG testi yaptıran ve sonuçlarını merak eden binlerce  ziyaretçimiz Tahlil.com'a soru soruyor. Tahlil.com uzmanları da sitemize gelen Beta HCG testi ve tahmini gebelik haftası ile ilgili soruları sırayla cevaplıyor.

Beta HCG testi ile ilgili sorulmuş soru ve cevapları okumak ve Beta HCG ve gebelik ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.....

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

mee27042014 | 16.01.2015 03:54

merhaba dun aksam beta hcg testı yaptırdım sonuc gostergesınde beta hcg oranında artıs vardı 37.5 cıktı sonuc gostergesınde ama ılerıde normal degerler 0 20 arası yazıyodu doktor suphelı gebelık dedı ama anlamadım yardımcı olurmusunuz hamılemıyım

Tahlil.Com | 17.01.2015 12:50

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

desheaslan | 06.03.2013 07:48

merhaba ben bugün beta hcg testi yaptırdım sonuç 12,21 cıktı adetime 5 gün var ve 6 gün sonra doktorum testin tekrarlanmasını istedi acaba hamilemiyim aydınlatırsanız sevinirim

Tahlil.Com | 06.03.2013 10:44
Aceleci davranıp kendi kendinize erkenden est yaptırırsanız kafanızı da gereksiz yere bu şekilde meşgul edersiniz, dotkorunuz gerekli öneride bulunmuş.
tcg_a1600 | 28.02.2013 10:12

Pazar günü kan tahlili yaptırmıştır beta hcg degerım 40.87 çıkmıstı carsamba kan verdım bugun sonucunu aldım 111.06 cıkmıs sızce hamıle mıyım ? ve doktora gıtsem pazartesı kese gozukebılır mı?

Tahlil.Com | 28.02.2013 11:25
Beta HCG değeriniz hamilelik lehine.Gebelikte kese ne zaman ultrasonda görülür konulu yazımızı aşağıda okuyabilirsiniz.

http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur
nusen ayvali | 27.02.2013 11:02

merhabalar kanda gebelik testleri her bayanda regliden 2 hafta sonra net sonuc verecek şekildemidir kişiden kişiye değişir mi mesela kımınde 1 haftada cıkar kımınde 20 günde yoksa herkezde 1 hafta sonra var yada yok kesın cıkarmı :)

crayz_126 | 23.02.2013 03:03

adetıme 3 gun var değerlerım 2,68 cıktı sızce testı adet tarıhım gecerse tekrarlamamıyım yoksa gebelık yokmudur

Tahlil.Com | 23.02.2013 11:31
Bu sonuca göre gebelik yok adet döneminizde 1 haftalık gecikme yaşar iseniz testi tekrar yapabilirsiniz.
ecem | 08.01.2013 03:41

merhaba . benim son adet tarihim 10 aralık. ocağın yedisinde yani bugün sanırım adet oldum.yani pembe gibi akışkan bir kanamam var. ilk günüm. sol ve sağ yumurtalıklarımda sırayla birer gün sızılar oluyor,bazende gazım oluyor. gaz yumurtalıklarda sancıya neden olur mu ? ve son ilşkimiz ocağın ikisi. hamilemiyim değilmiyim anlayamadım. jinekoloğumuzu aradığımızdada kanda hamilelik testini yaptırın dedi ancak biz prezervatifle korunduk fakat üç kere ilşki tekrarlandı bir gecede. bence hamile değilim hatta şu an adet görüyum . sizce durum nedir ?

Tahlil.Com | 08.01.2013 08:23
regl olmuşsunuz zaten hamilelik yok.
bnesra | 02.10.2012 08:41

Merhaba benim son adet tarihim 5 ekim,ama 29undan beri testlerde silik de olsa pozitif çıkıyor,bende kan testi yaptırdım,HCG 894.4 çıktı 5 haftalık yazıyor sonuçta ama sizce normal mi daha adet gecikmesi yaşamadım.

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Sonuçlarınız hamilleik bulgusu
mehves | 03.06.2012 04:33

Merhaba, supheli iliskimden 20 gun sonra(son adet gorme tarihimden 34 gun sonra) kanda bhcg testi yaptirdim ve sonuc 0,1in altinda negatif cikti. 1 hafta sonra hala adet goremeyince doktora gittim karnimdan ultrasonla gozledi ve herhangi bir sey goremedigini soyledi. Bunun uzerine adet sokturucu bir ikac yazdi ve bir kac gun bekledikten sonra adet gormedigim takdirde kullanmami istedi. Yalniz benim adetim hic bu kadar gecikmemisti ve testleri erken yaptirmis olabilecegimden suphelenerek bir kez daha kan testi yaptirmek istiyorum. Size sorum adet sokturucu ilac kullanirken kanda gebelik testi dogru sonuc verir mi? Yani bu ilaclar bhcg hormonumu etkileyecek nitelikte midir? Simdiden cok tesekkur ederim.

Tahlil.Com | 22.06.2018 07:54
Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.Adet söktürücü kullanımı da, var olan bir gebeliğin test sonucunu değiştirmez
motor80 | 01.04.2012 01:54

Eşime bugun beta hcg kan tahlili yaptırdım acil doktoru hamile oıldugunu söyledi sonuç:10,3 çıktı ve yanında şu degerler var açıklaya bilirmisiniz
.0,2-1 hafta 5-50
1-2 hafta 50-500
2-3 hafta 100-500
3-4 hafta 500-1000
4-5 hafta 1,000-50,000
5-6 hafta 10.000-100.000
6-8 hafta 15,000-200.000
2-3 ay 10,000-100,000
erkek 0,5-2,67

Tahlil.Com | 01.04.2012 01:58
10 çıkan bir beta hcg değeri hamile denmesi için düşük.Bir kaç gün sonra tekrar ettirin
snnhmmd | 30.03.2012 09:00

merhaba hocam eşim salı günü bhcg yaptırdı değeri 7.15 çıktı doktor hamilesiniz dedi.hatta ultrasonda kese gördüm dedi. ama iki gün sonra bi daha test yaptırdık bchg 4.48 çıktı bu ne anlama geliyor.gebelik varmı yokmu. bilgilendirirseniz sevinirim.tşk.

Tahlil.Com | 30.03.2012 12:23
Şu bulgularınızla hamilelikten söz edemeyiz.
DAHA FAZLA GÖSTER
HDL (High Density Lipoprotein) Nedir?
HDL (High Density Lipoprotein), "yüksek yoğunluklu lipoprotein" anlamına gelmektedir
Biyokimya Kan Tahlili Parametreleri Nelerdir?
Biyokimya tahlilleri, pek çok parametreden oluşan geniş kapsamlı test grubudur
İdrar Kültürü Nasıl Verilir? İdrar Kültürü Alma Tekniği
İdrar kültürü, idrar yollarında enfeksiyon etkeni olup olmadığını araştırmak amacıyla yapılan değerli bir tahlildir
Check Up Tahlilleri Nelerdir?
Check up tahlilleri, kişilerin cinsiyeti,risk faktörleri ve yaşlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir
Uykusuzluk ve Uykusuzlukta Yapılan Tahliller Nelerdir?
Uykusuzluk günümüzde sıklıkla rastlanan bir sağlık sorunudur
Tam İdrar Tahlilinde Yassı Epitel Görülmesi Nedir?
İdrar tahlilinde yassı epitel  hücresinin normalin üstünde olması Tahlil
tahlil.com
tahlil.com