Gebelik Testi: Tek ve İki Çizgi ile Silik Çizgi Nasıl Yorumlanır?

Yayın Tarihi : 2018/07/26 00:51 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/05 23:52 • Yazar: Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu
İdrarda yapılan gebelik testleri anne adayları tarafından çoğunlukla evde yapılır.
Gebelik Testi: Tek ve İki Çizgi ile Silik Çizgi Nasıl Yorumlanır?

İdrarda yapılan gebelik testleri anne adayları tarafından çoğunlukla evde yapılır.Bu testlerin değerlendirilmesi kimi zaman kolay olmayabilir.
Bazı anne adayları heyecandan, bazıları da bilgisizlikten test sonuçlarını doğru yorumlayamayabilir.
Tahlil.com olarak, idrardan yapılan gebelik testlerinin nasıl değerlendirileceğine dair bilgilendirme yazısı hazırladık.
Gebelik testi sonrası çıkabilecek alternatif sonuçlara göre testin nasıl yorumlanması gerektiğine dair aşağıdaki yazılarımızı okumanızı öneriyoruz.
Gebelik testi sonuçlarına dair sorularınızı ise ilgili konuların altına sorabilirsiniz. Uygun bulunan sorularınız uzmanlarımızca yanıtlanacaktır.

Gebelik Testinde Tek Çizgi Çıkması Ne Anlama Gelir?

Gebelik Testinde Silik Çizgi Çıkması Ne Anlama Gelir?
Gebelik Testinde İki Çizgi Çıkması Ne Anlama Gelir?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
c********** :

merhaba çatlatma iğnesinin 12.günü hcg değerim 2.78 çıktı referans aralığı 0 ila 7 arasında bu sonuca göre hamile sayılabilirmiyim.


Cevap:

 Hayır hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....



h******** :

merhaba. ben polikistik over hastasıyım. enson adetim 7aralıkta geldi. ve hala 2. adetimi olamadım. 4gündür gün içinde hafif mide bulantıları yaşıyorum. 1hafta önce gebelik testi yaptım sonuç negatifti. sizce ne yapmalıyım?


Cevap:

Bir kadın doğum uzmanına başvurun, ilave tahliller isteyebilir.Tedavi başlayabilir.

?