İdrarda Yapılan Gebelik Testinde Silik Çizgi Çıkması

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2022/11/03 12:28 • Yazar: Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu

İdrarda yapılan gebelik testindeki çizgilerden çizgiden birinin silik görülmesi gebeliğin çok erken dönemde olması nedeniyle olabilir. İdrarda yapılan gebelik testinde silik çizgi çıkması durumunda bu testin bir kaç gün sonra tekrar edilmesi veya kan testi ile konfirme edilmesi önerilmektedir.
Aşağıda konuya dair yazımızda bu çok merak edilen durum ile ilgili çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

İdrarda Yapılan Gebelik Testinde Silik Çizgi Çıkması

İdrarda yapılan gebelik testindeki çizgilerden çizgiden birinin silik görülmesi durumunda anne adaylarının kafası karışır.
Bu durumun gebelikle ilgisi olup olmadığını merak ederler. İdrarda yapılan gebelik testinde silik çizgi çıkması gebeliğin çok erken dönemde olması nedeniyle olabilir.
Biyokimyasal gebeliklerde de benzer durumlar olabilir.Bu durumda ya bir kaç gün sonra idrar testi tekrarlanabilir veya  gebelik testinin ideal olarak bir sağlık merkezinde, birkaç gün sonra tekrarlanması ve bir doktorca değerlendirilmesi uygun olabilir.
Bu tür şüpheli durumlarda kanda yapılan Beta HCG testi çok daha detaylı bilgi verecektir.
Gebelik testinizin yorumlanması için uzmanlarımıza sorunuzu sorabilirsiniz....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
H*********** :

Merhaba. Son adet tarihim 1 temmuzdu. 27günde bir adet oluyorum. 28 temmuzda adet olmam gerekirken olmadım. 30 temmuzda idrar tahlili yaptım ve 2. Çizgi silik çıktı. Dünde sabah erkenden bir idrar tahlili yaptım çizgi belirgindi yani ilk çizgi gibi. Dayanamayıp hastaneye gittim ultrasyonda birşey görünmedi ama kan tahlili istedi doktor 629.87 beta HCG değeri. Doktor hamilelik var ama daha çok erkek olduğu için kesenizi göremedik cuma günü tekrar gelin dedi. Hem HCG değerlerine bakarız hemde kesenizi görmeye çalışırız tekrar dedi. Ama adet sancısı gibi sancım oluyor ara ara dayanılması zor ağrılar değil ama korkutuyor beni. Sizce bu durum normal mi ilk gebeliğim. Biraz fazla bilgisizim bu konuda ilk zamanlarda bu belirtiler normal mi? Ve bu sonuçları siz nasıl değerlendirirsiniz. Doktorum biraz ilgisizdi çünkü kafama takıldı. Cuma gününü beklemek zorlaştı.


Cevap:

Doktorunuzun da söylediği gibi gebelik var ancak kesenin görülmesi için biraz daha beklemek gerekiyor. Gebeliğin ilk haftalarında bahsetmiş olduğunuz gibi şikayetlere yaşanabilir. Ayrıca yoğun akıntı da görülebilir. Endişe etmenize gerek yok. Ancak sancınız dayanılmaz hal alırsa veya kanama görülür ise kadın doğum doktoruna başvurunuz

d************* :

Merhaba.

Ben hamilelik şüphesi ile bir kan tahlili yaptırdım.Orada 3. hafta için 0.39 yazıyordu.Sınır 00 ve 0.53 dü.Ancak değerin 0.39 olması açıkcası kafama takıldı.Bu tahlilden 1 hafta sonra idrar testi yaptım.Ve ikinci çizgi silik çizgi oldu. 17 gün gibi bir gecikme söz konusu. Anlamı ne olabilir


Cevap:

Kanda Beta HGG değeriniz çalışılmalıdır..

m***** :

beta hcg sonucum 2361,32 cıktı.fakat vajınal kontrolde dahı kese gorunmedı.bu degere gore gorulmelımıydı kese erken gebelık ıcın bu deger ne anlama gelmekte


Cevap:

http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur/

?