Cinsel Yaşamda Tek Eşli Olmak Sağlığınızı Koruyor..

Yayın Tarihi : 2018/03/05 22:41 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/12 12:45 •

Cinsel yaşamın tek eşli olması sağlıklı bir beraberliğin yanında vücut sağlığınızın da istikrarını sağlayacaktır.

Cinsel Yaşamda Tek Eşli Olmak Sağlığınızı Koruyor..

Cinsel yaşamın tek eşli olması sağlıklı bir beraberliğin yanında vücut sağlığınızın da istikrarını sağlayacaktır. Cinsel yolla bulaşan pek çok hastalık bilinmektedir. Cinsel partnerlerin çoğalması bu ihtimali güçlendirecektir. O nedenle uzun soluklu tek partnerli sağlıklı cinsel yaşam, ilişkiniz kadar sağlığınızı da koruyacaktır. 

Tek Partner Her Zaman Doğru Seçimdir

Toplum olarak tek eşlilik zaten tercih edilen ve istenen durumdur. Ancak bu eşten kasıt sadece evlilik olmamakla birlikte, doğru olanın evlilikten sonra cinsel yaşam odaklı olabilmektir.

Toplum kuralları, zaten toplumun refahı baz alınarak ortaya konur. Evlilik dışı ilişkiler bu sebeple hoş karşılanmaz. Cinsellik çok özel bir durumdur ve bu özelliği gerçekten özel olarak koruyabilmek de çok ince bir noktadır.

Tek partner sadece fiziksel doyumu korumaz, aynı zamanda evlilik merciinin hakkını yerine getirerek, kişilerin birbirini için özel, birbirlerine güvendikleri bir toplumu ortaya koyar.

Bu değerlere sahip çıkmak ve nesilden nesile aktarabilmek için yaşamak en önemli unsurdur. Yetişkinler yaşadıktan sonra, elbette nesil de öğrenecektir.

Çoklu İlişkilerin Zararları Nelerdir?

Çoklu ilişkilerin pek çok hastalıkların sebebi olduğu zaten bilinmektedir. Ancak atlanan nokta şu ki; kişilerin sadece fiziksel sağlığının değil, psikolojik sağlığının hatta cinsel sağlığının da korunması çok önemlidir.

Çoklu ilişkiler, psikolojik olarak tatminsizliğin önünü açar. Çok fazla kişiyle cinselliği yaşamış olan kişiler, haz seviyesini her zaman daha dorukta hissetmek ve bunun için hep daha fazla kişi ile cinsellik yaşamak ister. Bu da cinsel doyumsuzluk dediğimiz hastalığa sebep olur. Ayrıca bu kişiler bağlanma problemi yaşadıkları için hayatta her zaman aidiyet hissi eksik olan ve her an cinsellik üzerine kurulmuş bir hayata adapte hissederler.

Çok eşliliğin ortaya koyduğu ve herkes tarafından bilinen zararlar; bilinen ve bilinmeyen pek çok cinsel hastalık bu yolla toplumda yayılabilir.

Cinsellikte haz zirvesi yükseltilmek istendiğinden kişiler ters ilişkiye yönlenebilir ve bu da boşaltım sistemi hastalıklarına sebep olabilir.

Toplumda güvensizlik ve aitsizlik tohumu ekilerek, insanlar birbirine güvenmeyen ve her an tetikte bir hayat yaşayarak toplum huzuru bozulmuş olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?