Çocuklarda Görülen Nefes Darlığı Nedenleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 18:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 18:00 •
Çocuklarda görülebilen nefes darlıkları anne ve babaları sıklıkla endişelendirir
Çocuklarda Görülen Nefes Darlığı Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda görülebilen nefes darlıkları anne ve babaları sıklıkla endişelendirir.
Anne babalar bu konuda bilgi sahibi olmak isterler ve çocuklarında bir rahatsızlık olup olmadığını merak ederler.
Çocuklarda oyun oynarken ve koşmalar sırasında nefes darlığı görülebilmektedir.Bunların önemli bir bölümü büyüklerde de görülebilen ve efora bağlı oluşan kısa süreli sık nefes alıp vermeye bağlı normal belirtilerdir.
Sık olarak görülmez ve ancak ciddi bir efor sarf edildiğinde görülebilirler.
Ancak doğuştan kalp hastalığı olan çocuklarda bu tür sorunlar sıklıkla görülebilir. Anne veya baba çocuğun belirli bir oranın üzerinde hareket yaptırdığında, nefes nefese kaldığını ve tıkandığını görür.
Bu tıkanma ile birlikte eğer çocukta morarma da varsa dolaşım sistemiyle ilgili bir rahatsızlığın araştırılmasın önerilmektedir.Bir çocuk kardiyolojisi uzmanına başvurmakta yarar vardır.Çocukta görülen bazı solunum yolu hastalıkları da bu tür sorunlara neden olabilmektedir.
Astım hastalığı, akciğerlerde iltihabi bir durumun sıvı birikimine yol açması, akciğerde yine akciğerlerde içi hava dolu büyük kistlerin oluşması gibi sağlık sorunları da solunum sıkıntılarına neden olabilmektedir.
Çocuklarda bir diğer nefes darlığı nedeni de anemiler yani kansızlıktır.
Yapılacak kan sayımı tahlilleri bu konuda fikir verecektir.Çocuklarda gelişimleriyle ilgili olarak göğüs yapısında görülebilen anatomik bozukluklar da nefes darlığı nedeni olabilir.
Örnek vermek gerekirse, göğüs içerisi çökük yada normal durumunu bozan hastalıklar da çocuklarda koşmalar sırasında nefes darlıklarına yol açar.
Yaş ilerledikçe çocuklarda psikolojik strese bağlı da benzer sorunlar görülebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?