Çocuklarda Kabızlık Nedenleri, Tanı ve Tedavisi

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Çocuklarda görülen kabızlık çocuklarda sağlık sorunu yaratabildiği gibi anne ve babalar için de önemli bir sorun olarak değerlendirilmektedir
Çocuklarda Kabızlık Nedenleri, Tanı ve Tedavisi

Çocuklarda görülen kabızlık çocuklarda sağlık sorunu yaratabildiği gibi anne ve babalar için de önemli bir sorun olarak değerlendirilmektedir.
Çocuklarda kabızlığa; yetersiz beslenme, uzamış kusmalar, aşırı inek sütü verilmesi, liften fakir gıdalarla beslenme yol açabilmektedir.
Bağırsaklardaki  doğumsal yapı bozuklukları, kas ve sinir hastalıkları, şeker hastalığı veya hipotroidi gibi tüm vücut sistemlerini ilgilendiren bazı hastalıklar, sindirim sisteminin bazı özel hastalıkları ve bazı ilaçlar da kabızlık nedeni olabilir.
Kabızlığı olan çocukların muayeneleri sonrası, doktor gerek görürse çeşitli tahliller isteyebilir.Bunlara örnek olarak, idrar,kan ve bazı radyolojik tahliller gösterilebilir.
Kabızlığı olan çocuklara, diyetle yeterli sıvı,yeterli kalori ve yeterli posa almaları sağlanmalıdır.
Özellikle  küçük çocuklardaki beslenme problemleri, kabızlığın oluşumunda temel nedendir. İyi beslenemeyen ve yeterli lif alamayan çocuklara özel hazır lif içeren ürünler eklenebilir.
Kabızlığa bağlı anüste çatlaklıklar olabilir.Çatlakların ılık su banyosu ile birlikte rahatlatıcı ve iyileşmeyi kolaylaştırıcı kremlerle tedavisi gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?