Regl Dönemine Yakın Değişen Kadınların Belirtileri

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Kadınlar her ay adet dönemlerine yakın fiziksel ve ruhsal gerginlikler yaşıyor
Regl Dönemine Yakın Değişen Kadınların Belirtileri

Kadınlar her ay adet dönemlerine yakın fiziksel ve ruhsal gerginlikler yaşıyor. İşyeri ve aile içi tartışmaları en çok bu dönemde oluyor.

Kadınların hoşgörüsü, sabrı, dayanma gücü en aza iniyor.Uzmanlar, adet öncesi dönemde her 100 kadından 95´inin fiziksel ve ruhsal gerginlikler yaşadığını, yüzde 40’ının ise bu gerginlik yüzünden günlük yaşamda sorunlarla karşı karşıya kaldığını, bunların da yüzde 5-10’unun çok ciddi boyutlarda rahatsızlık duyduğunu ifade ediyor.
Üstelik bu belirtiler her kadına göre de değişiyor. Sendrom; adetten 2–14 gün öncesinden başlayan fiziksel ya da ruhsal çok değişik bulguların ortaya çıkması fakat adet kanamasıyla birlikte 10–12 günlük süre içinde kaybolması, adeta değişik bir kişilik yapısında hayatını sürdürmesi, ay ve ay tekrar etmesi ile kendini belli ediyor.

BELİRTİLER:

Baş ağrısı
Göğüslerde hassasiyet ve dolgunluk hissi
Karında şişkinlik ve ağrı
Vücutta ödeme bağlı şişkinlik oluşması
Tatlı ve tuzluya iştah duyulması
Ruhsal bir gerginlik hali
Sabırsızlık
Duygusal dalgalanmalar (bir anda gülerken, bir anda ağlamaklı olmak)
Hoşgörüsüzlük
Sinirli ve sert davranışlar

Eğer bu belirtiler kişinin günlük yaşantısında ciddi bozukluklara neden olmuyorsa, tedaviye gerek duyulmuyor. Hasta bundan rahatsız olup geliyorsa, ilişkilerinde kopukluklar yaşıyorsa, mesleki yaşamı etkileniyorsa Adet Öncesi Gerginlik Sendromu ile ilgili destek verilmesi gerekiyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?