Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/04/05 11:08 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/05 11:08 •
Son zamanlarda popülerliği artan çörek otu yağınınfaydalarını tahlil
Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda popülerliği artan çörek otu yağınınfaydalarını tahlil.com olarak sizler için derledik. Çörek otu yağının tarihinebakacak olursak çok eski yıllardan beri kullanılır. Özellikle Mısır veHindistan’da sağlık alanında ve güzellik alanında eski dönemlerden beri yaygınbir kullanımı vardır.

Çörek otunun kendisini de yağını da tüketebilirsiniz. Çörekotu yağını alırken soğuk press yöntemiyle çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.Çörek otu yağının tadı tatlı değil tersine biraz acıdır.

-Çörek otu yağı karaciğeri temizler, sindirimi düzenler veiştahı azaltarak zayıflamaya yardımcı olur. Yemeklerden önce bir çay kaşığıyemenizi öneriyoruz.

-Çörek otu yağı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.Vücuda direnç sağlar. Özellikle çok hasta olunan kış aylarında nezle, grip,soğuk algınlığı hastalıklarına karşı vücudu korur. Bu hastalıklarayakalananlarda burun tıkanıklıklarını gidermeye ve yüksek ateşin düşürülmesineetkisi vardır.

-Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol dediğimiz hastalıklarhem ayrı ayrı hem de bir arada görülebilir. Bu hastalıklar yaygın olarak birçokinsanda görülür. Çörek otu yağının düzenli kullanımında hem yüksek tansiyonhastalığını önler hem de kan basıncını dengeler. Yüksek kolesterol üzerinde dedüşürücü bir etkisi vardır.

-Çörek otu yağının sindirim sistemine de birçok faydalarıvardır. Antiseptik ilaçlarda olduğu gibi oluşan bağırsak kurtlarını düşürüp vetedavi eden doğal bir ilaçtır. Hazımsızlığı önleyerek sindirim sisteminirahatlatır. Gaz sıkışmalarını önler ve gaz çıkarmaya yardımcı olur. Özellikletaze zencefil suyu ile karıştırılıp kullanıldığında mide ağrılarına ve midebulantısına iyi geldiği görülmüştür.

-Çörek otunun içeriği oldukça zengindir. İçerisindevücudumuza gerekli ve yararlı olan bir çok madde bulunur. A, B, C ve Evitaminlerini içerir. Sağlıklı yağ asitleri dediğimiz omega 3 ve omega 6yağlarını içerir. Aynı zamanda; kalsiyum, magnezyum, çinko ve potasyum gibi gereklimineralleri içerir.

-Çörek otu yağının bir diğer önemli faydası ise kas, kemik,eklem sorunu yaşayan kişilerde ağrıları hafifletir. Özellikle romatizma gibieklem hastalıkları çok ağrılı geçebilir. Kas kemik ve eklem ve hatta başağrılarında ağrıyan bölgeye çörek otu yağını masaj yaparak sürüp, o bölgeyi kapatmakgerekir. Bir süre bekledikten sonra açılabilir. Çörek otu yağının ağrılarınızıhafiflettiğini göreceksiniz.

-Çörek otu yağı kalp hastalıklarına yol açan bir hormonunmiktarını düşürerek. Kalp hastalıklarını önler. Kalp dostudur.

-Saçlarda kullanımı oldukça yaygın olan çörek otu yağı,saçları daha hızlı uzatır ve gürleştirir, ince telli saçları güçlendirir.Beyazlamayı önler.

-Çörek otunun bir diğer faydası da egzama, güneş lekesi veyadiğer vücut lekelerini azaltıcı ve geçirici etkisi vardır. Tabi ki bu etkilerinsonucunu almak için düzenli kullanım önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?