Defibrilatör Nedir ? Defibrilatör Ne Zaman Kullanılır?

22.06.2018 08:00
Kalbin normal dışı hızlı atımını durdurarak tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan sağlık cihazına defibrilatör denir
Defibrilatör Nedir ? Defibrilatör Ne Zaman Kullanılır?
A

Kalbin normal dışı hızlı atımını durdurarak tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan sağlık cihazına defibrilatör denir.Bir diğer adı da kalp elektroşok aletidir.
Kalpte görülen fibrilasyon denilen kalp ritmi, eğer kalbin kulakçık bölümünü (atrium) etkiliyorsa, kalbin çalışma düzeni bozulur.

Defibrilatör cihazı aşağıda belirtilen fibrilasyon durumunda kullanılır:

Fibrilasyon durumunda, kalbin karıncık kısmını (ventrikül) etkiliyorsa, kalp etkili kasılarak vücuda kan pompalamak yerine titreşim halinde çalışır.
Dolaşım durduğu için bu tabloda yaşam mümkün değildir.
Böyle durumda 5-10 dakika içinde defibrilatör aleti ile kalbe elektroşok verilerek ventriküler fibrilasyon düzeltilmeye çalışılır.

YORUMLAR

seyda.yildiz | 26.08.2015 03:50

benim tahlil sonuçlarımmda TSH0.79 T4:12.86 T3:5.76 ANTİ TPO:8.90 AST:21N ALT:16 N BU NEDEMEK

Tahlil.Com | 27.08.2015 06:50

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



leyla_gultekin | 13.01.2014 10:04

İyiaksamlar ben ayın 7 adet oldum ilk gün sökmedi 2gün biraz geldi 3 günde aynı sonra bştti 3 günde 3 orkit degiştirdim. Temizlendim 2gün kanama gelmedi dün aksam migdem cok kötüydü kustum cok sabahta koyu kahve lekelerim gelmişti tekrar yerleşme kanaması olabilirmi yoksa kist mi var.

Tahlil.Com | 14.01.2014 09:41
Muayene ve ultrasonografik inceleme yapılmasını öneririz..
belkiz.yavuz | 13.01.2014 04:06

merhaba,

geçen sene mart ayında beta hcg yaptırdım 8.40 cıktı doktor kımyasal gebelık olabılır dedi.Daha sonra kontrol amaçlı birsürü test yaptım,test sonuclarımı yorumlarmısınız.etsh:2,38-prolaktin:26,44-lh:7.34-fsh:6.52,estradıol:46,10

testereon:19.49 şimdiden teşekkür ederim

Tahlil.Com | 13.01.2014 06:55

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



ozturk-derya | 13.01.2014 12:27

iyi günler 13 haftalık hamileyim tsh :0,22 t3:2,88 t4:0,72 'dir. sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz

Tahlil.Com | 13.01.2014 03:41
TSH normal değeri 0,25-5 mIU/ml arasındadır..Gebe olduğunuzdan dolayı bir kez daha kontrol ettirip yine düşük çıkarsa endokrinoloji uzmanına başvurmanızı öneririz..
hicran | 03.01.2014 03:40

mrb 2,5 aylık hamileyim Rubella İGG pozitif ,82 (referans >15 ) Rubella İGM 1.56 (referans >1.20 pozitif) lütfen yorumlar mısınız

Tahlil.Com | 04.01.2014 04:26
Rütbeli IGM pozitifkiği gebelik sürecinde istenen bir durum değildir. Doktorunuz muhtemelen avidite yöntemiyle bu testi tekrar ettirecektir

hdonkus | 02.09.2013 11:17

Merhaba;

30 yaşında bayanım.Tahlil sonuçlarımı değerlendirirmisiniz?

Biyokimya sonuçlarında :ALT 59 çıktı (2-55 aralığı),LDL 148,2 (20-130 aralığı)

Hematoloji sonuçlarında: LYMPH 40.2çıktı(20.0-40.0),MCV 78.2 çıktı(82.0-96.0aralığı),mch 25.4 çıktı (27.0-34.0 aralığı)

Teşekkürler.

Tahlil.Com | 02.09.2013 05:16
ALT değerinizin üst sınırda. Bir gastroenteroloji uzmanına muayene olabilirsiniz.
Unutkanlığı Yenmenin Yolları Nelerdir?
Genel olarak yaş ilerlemesinden kaynaklanan unutkanlık artık gençler arasında da sıkça karşımıza çıkan bir sorun haline geldi
Sonbahar Alerjisiyle Nasıl Savaşılır?
Sonbaharın gelmesiyle biraz romantizm, biraz sararmış yapraklarla meşgul olurken sonbahar alerjisi de peşimizi bırakmıyor
Sorunsuz Boşanmanın Yolları Nelerdir?
İlk olarak akla kavga ve tartışma düşüncelerini getiren boşanma mutlu bir şekilde de sonlanabilir
Emzirmenin Anne İçin Faydaları Nelerdir?
Her bebek için önemli besin kaynağı olan anne sütü en doğal ve en taze besindir
Soğuk Havalarda Yüz Felcine Dikkat Edin
Son günlerde sıcaklıkların gittikçe düşmesi kış mevsiminin yaklaştığının habercisi
Şeker Hastalarının Bilmesi Gerekenler Nelerdir?
Şeker hastalığı birçok insanda görülen ve yaşam kalitesini bozan bir hastalıktır
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com