Erkeklerde Geç Boşalma da Bir Cinsel Sorundur

Yayın Tarihi : 2018/03/08 23:18 • Güncelleme Tarihi : 2024/07/05 10:18 •

Geç boşalma tedavisinde partnerin desteği çok önemlidir. Kadın, erkeğin bu durumunu kabul etmeli ve buna göre davranmayı kabul etmelidir. Özellikle ön sevişmeyi uzun tutmak çok önemlidir.

Erkeklerde Geç Boşalma da Bir Cinsel Sorundur

Boşalma; cinsellik esnasında sperm dolu meninin, pen*s kanlanması neticesinde vücut dışına atılması işlemidir. Normal cinsel gelişime sahip her erkekte görülen bu durum, bazen çok hızlı, bazen de çok yavaş ve geç gerçekleşebilir. İşte bu durumun cinsel birleşmede hemen gerçekleşmesine erken boşalma, uzun süren ilişkiye rağmen gerçekleşmemesi ise geç boşalma durumuna örnektir. Geç boşalma erkek için rahatsız edici durum olmakla birlikte, bir hastalık olarak nitelendirilir. Erkeğin cinsel etkinlik sırasında hiç boşalamaması veya geç boşalması olarak tanımlanır. Bu da aynen erken boşalma gibi erkeklerde bir başka cinsel işlev bozukluğudur. Erken boşalmaya kıyasla oldukça nadir görülür. Bedensel bir sebepten kaynaklanma olasılığı vardır. Ergenlik çağında görülebilir. Oluşumunda öncelikle psikolojik etkenler önemlidir.

Geç Boşalma Neden Sorundur?

Cinsellikte adrenalin yani heyecan hormonu salgılanır. Bu hormon, vücutta kan akışını hızlandırır. Hızlanan kan akışı, metabolizmayı artırır ve kişinin çok daha hızlı yorulmasına sebep olur. Cinsellikte hem kadının hem erkeğin boşalması, partnerleri cinsellik açısından tatmin eder. Uzun süren cinsellikte ise, adrenalin miktarı azaldıkça kadının canı acımaya ve heyecanı kaçmaktadır. İşte geç boşalmada tam olarak bu gerçekleşir. Kadın boşalır ve rahatlar ancak erkek hala boşalamadığı için aynı heyecanla cinselliğe devam etmek ister. Halbuki kadının artık heyecanı kaçtığı için cinselliğe devam etmek istemez. İşte bu sebeple geç boşalma cinsellikte bir problemdir.

Geç Boşalma Tedavisi Nasıldır?

Geç boşalma tedavisinde partnerin desteği çok önemlidir. Kadın, erkeğin bu durumunu kabul etmeli ve buna göre davranmayı kabul etmelidir. Özellikle ön sevişmeyi uzun tutmak çok önemlidir. Bu sırada pen*s kanlanmaya başlayacak ve en azından biraz daha zaman kazanılmış olacaktır.

Partnerin davranışları motivasyon için çok önemlidir. Geç boşaldığı için tedirginlik yaşayan erkeği rahatlatmak çok önemlidir. Kadın özellikle rahat olduğunu ve uzun sürmesinden rahatsız olmadığını belirtmelidir. Erkeğin ilişkiden önce sıcak duş alması, odada ambiyansın hazır olması gibi durumlar, erkekte boşalmayı da hızlandıracak ve vücudu teşvik edecektir.

Bunlar dışında boşalmayı hızlandıran sentetik ilaçlar da mevcuttur. Bunları doktorunuzun ve eczacınızın tavsiyeleri doğrultusunda kullanmanız önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için buraya tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?