FSH Hormonunun Görevi Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/08/03 11:42 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/04 15:18 •
Hipofiz bezi tarafında salgılanan FSH hormonu kadınların adet döngüsünde yumurtaların büyümesi ve olgunlaşmasını tetikler.
FSH Hormonunun Görevi Nedir?

 

Hipofiz bezi tarafında salgılanan FSH hormonu kadınların adet döngüsünde yumurtaların büyümesi ve olgunlaşmasını tetikler. Erkeklerde ise testislerin olgun sperm üretimini ve androjene bağlanan proteinlerin salgılanmasına sebep olur. Bebeklerde doğumdan bir süre sonraya kadar FSH hormonunun miktarı yükselir.
Erkeklerde 6 ay ve kızlarda 1-2 yaşlarının sonunda kandaki FSH miktarı büyük ölçekte azalır. 
Birkaç sene sonra ergenlik döneminde ikincil cinsel özellikleri oluşmadan önce tekrar bu hormonun miktarı yükselir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
b************* :

ilk öncelikle tşk eder ve sorumu belirtirim ben 28 yaşında 6 senelik evliyim evliligimin 6 ayında 1 aylık hamile oldugumu ögrendim üstüne adet gördügüm için anlayamadım ve düştü şimdide çocugum yok fsh degerim 35 oldugu için tüp bebek yapılacak fakat fazla ümitlenmemi söylediler bilgi alabilirmiyim


Cevap:





FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.

i********* :

iyi günler doktor bey gebelik testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı ve doktora gittik ultrasonda baktı daha kese olusmamıs ve kan testi yaptırdı doktorum Beta-hCG (total hCG):573,8 Progesteron:22,02 çıktı acaba hamilemiyim cevap verirseniz cok sevinirim.doktorun tanısıda su oldu :USG DE:INTRAUTERIN END. 14 MM SAОž OVERDE 32 MM CORPUS LUTEUM KISTI MEVCUT


Cevap:

Tahlil.com sizler için Gebematik geliştirdi. Tahlil.con doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....


?