Hamilemiyim? Bölümümüze Soru Sormadan Önce Uyarılarımızı Okuyunuz

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:04 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/13 23:04 •
Hamile olup olmadığınızı öğrenmek veya yaşadığınız cinsel beraberlik sonrası hamilelik ile ilgili kafanıza takılan sorularınızı sormadan önce lütfen aşağıdaki uyarılarımızı okuyunuz
Hamilemiyim? Bölümümüze Soru Sormadan Önce Uyarılarımızı Okuyunuz

Hamile olup olmadığınızı öğrenmek veya yaşadığınız cinsel beraberlik sonrası hamilelik ile ilgili kafanıza takılan sorularınızı sormadan önce lütfen aşağıdaki uyarılarımızı okuyunuz.
Belirtilen kurallara göre sorulmayan sorular editörlerimizce onaylanmayabilir.

* Lütfen tüm yazıyı BÜYÜK HARF kullanarak yazmayınız!
* Sorunuzu yazarken, ciddi bir sağlık sitesinde yayınlanacağını unutmayınız.
Sitemizi ziyaret eden binlerce ziyaretçimizin de sorunuzu okuyabileceğini göz önünde bulundurarak imla hatası yapmadan düzgün ve anlaşılır şekilde sorunuzu sorunuz.

Hamile miyim?  bölümümüze hemen soru sormak için tıklayınız.....

GEBEMATİK kullanarak gebe olup olmadığınızı hemen öğrenmek için tıklayınız....

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a********* :

Merhaba. eşimle ilişkiye girdik ama vajinasına boşalmadım ilişkimizin üzerinde 15 gun geçti adet gunude 9 gün gecikti iliskimizden 1 hafta ve 2. hafta sonlarında idrar testi yaptık ama sonuç negatif cıktı lakin hala adet görmedi hamile olabilir mi?


Cevap:

Vajina bölgesine sperm teması olmadıysa hamileliğin oluşmasını beklemeyiz. Ancak şikayetlerin nedeninin öğrenilmesi için bir kadın doğum uzmanına başvurulması gereklidir. 

y********* :

merhaba. ben nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim. sadece sırtıma boşaldı. boşalırken vajinama değdi cok az hemen peçeteyle sildim. ve aynı zamanda bakireyim. idrar testi ve kan tahili deyaptırdım gebe olabilir miyiyim diye. negatif çıktı yinede danşmak isedim. yardım eder misinız


Cevap:

Gebelik testi yapılmış.Sonuç da negatif çıkmış.
O halde gebelik olmadığını söyleyebiliriz.

s******** :

Kız arkadasımla sürtünme yoluyla iliskiye girdik fakat onda kilot bense cıplaktım zevk suyum kilodunun arka tarafına sürüldü sildik ve bıraktık ama vajinası acıp baktıgımda icinde sarı ve beyaz renkte bir sıvı vardı adetinede ikigün var gecen ayda adeti gecikmisti acaba hamile mi ?


Cevap:

Zevk suyu bulaşı ile hamileliğin oluşumu oldukçadüşük bir olasılıktır. Tavsiyemiz adet gecikmesi yaşarsanız gebelik testiyaptırmanızdır.

s******** :

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik fakan onda kilit vardı bende elime bosaldım sabunlu suyla yıkadık elimizi ikimizde sonra ben vajinasına elledim acaba hamile kalırmı ?


Cevap:

Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.
Bu tür  ilişki sonrası hamilelik korkusu ile bizlere bir çok soru geliyor.
Bize yazdığınız ilişki türünde  hamilelik ihtimali pek mümkün görülmüyor.

Tahlil.com doktorları olarak size önerimiz mutlak suretle aşağıdaki bağlantıyı dikkatle okuyup hamilelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmanız.

Aşağıdaki bağlantıda belirtilen yazıları ve sorulmuş benzer soru ve uzmanlarımızca verilen cevapları dikkatle okursanız bu konuda bilgi sahibi olacağınızı umuyoruz.

m*************** :

Sürtünme yaşadık fakat boşalma olmadı zevk suyu gelmiş olabilir ilişkiden 1 hafta sonra reglim gününden 1 gün önce oldu ve aşırı mide bulantım var şüphelenmeli miyim?


Cevap:

İlişki sonrasında regl döngüsü devam ediyorsa hamilelikten şüphelenmenize gerek yoktur.

E*********** :

Sürtünmeyle ilişkiden bi hafta sora adet oldum zamanında yani,fakat adetten 2 hafta sonra kasık ağrısı mide bulantısı yaşıyorum ve şüphelendim adet olduğum için endişelenmeme gerek yok sanırım değil mi


Cevap:

Adetiniz her zaman olduğu gibi ise endişelenmeyin. Kasık ağrısı, bir sonraki adet için vücudun hazırlığından kaynaklanabilir.

S****** :

Merhaba
6 ay önce doğum yaptim.Spina bifidali oğlum dünyaya geldi.Tekrar bebek sahibi olmak istemiyorum şu durumda.Fakat doğumdan sonra 3 Ay cok sık adet gördüm.Şimdi ise 3 aydir Ayda 1 gün adet görüyorum.Kahverengi ve pihti şeklinde.Hayatimda stres ve yorgunluk üst düzeyde.Hamilelik durumu varmidir


Cevap:

Adet düzensizliğinizin nedeninin araştırılması için ilk fırsatta kadın doğum doktoruna muayene için başvurmalısınız.

i*********** :

erkek arkadaşımla kıyafetlerle sürtünerek ılıskı yasadım erkek arkadaşım zevk suyunun geldıgını soyledı hemen kalktık benım kıyafetimden gecıp hamıle kalma durumum nedır.


Cevap:

Çiftlerde cinsel beraberlik sırasında çamaşır ve çeşitli giysi varken kurulan ilişkilerde, vajinaya meni bulaşı  mümkün değildir.Bu nedenle hamilelik ihtimali neredeyse imkansızdır.

Ancak vajinaya sperm bulaşı söz konusu ile hamilelik olasılığı akla gelebilir.
Bu da zaten çok düşük bir ihtimaldir.Bu durumda adette gecikme olursa idrarda gebelik testi tedbiren de olsa yapılabilir.

Konuya dair aşağıdaki yazılarımızdan da bilgi alabilirsiniz.

Giysiler varken ilişkide hamile kalınır mı?

Hamilelik nasıl anlaşılır? Hangi tür ilişkilerde hamilelik ihtimali bulunmaktadır?

p******* :

Merhaba.Elime zevk suyu bulaştıktan bir kaç dakika sonra unutup kendi vajinama dokundum.Bu şekilde hamile kalma olasılığı var mıdır? Henüz adet olmadım.Şimdiden tesekkürler.


Cevap:

Zevk suyunun vajinaya bulaşı ile hamileliğin oluşma ihtimali neredeyse yoktur. O nedenle adet dönemini sakince beklemenizi öneriyoruz. 

i************* :

tam ovulasyon döneminde elle dokunma yollu bir ilişkim oldu bosalma yoktu ama zevk suyu bulasmıs olma ihtimaline karsılık ilk 18 saatlik dönem içinde ella isimli dogum kontrol hapını kullandım ama içimde bir kusku uyandı bu ilaç yumurtlamayı engelliyormus öle bir durumda korumuyormu ihtimalde olsa


Cevap:

Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.
Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği de buna benzer  soruların gelmesine yol açıyor.
Elimizden geldiğince okurlarımızı bu konuda bilgilendirmek için uyarıcı yazılar yayınlıyor ve soru cevaplıyoruz.
Belirtiğiniz şekilde bir ilişki ile  hamilelik mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com uzmanlarınca verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.



i************** :

Merhaba
Kız arkadaşımın eline zevk suyu bulaştı ve vajinasını tuttu. 1 gün geçtikten sonra bir tane doğum kontrol hapı aldı. Bir hafta geçti. Dışarı çıkınca midesi ağrıyor ve bulanıyor. Dün kusmuştu.Vajinasından vizon renginde sıvı geldiğini söyledi. Acaba hamile olma ihtimali var mıdır?


Cevap:

Erken yaşlarda belirtiğiniz şekilde yaşanan cinsel beraberlikler sonrası kimi zaman bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.
Cinsellik ve hamilelik oluşumu gibi konularda bilgi eksikliği de buna benzer  soruların gelmesine yol açıyor.
Elimizden geldiğince okurlarımızı bu konuda bilgilendirmek için uyarıcı yazılar yayınlıyor ve soru cevaplıyoruz.
Belirtiğiniz şekilde bir ilişki ile  hamilelik mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com uzmanlarınca verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.



a***** :

Aşağıdaki HCG değerleri ile sağlıklı devam edecek bir gebelik olabilir mi?
05 Şubat (Beklenen Reglden 3 gün önce ) : 27
09 Şubat (Beklenen Reglden 1 gün sonra ): 38
12 Şubat (3 gün gecikmeli regl olduğum gün) : 49
17 Şubat ( Regl bittikten 1 gün sonraki değer ) 89


Cevap:

 Beta HCG değeriniz gebelik bulgusu.Sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  ultrason muayenesi ve muayene sonrası da gebelik kesesinin ultrasonda gözükmesini de  beklemek gerekir.
Bu süre zarfında Beta HCG değerlerinizde periyodik bir yükselme olmasını da beklemeliyiz.

Tahlil.com olarak önerimiz ise, bu aşamada doktorunuza  kontrollerinizi sürdürün
Takip eden süreçte gebeliğinizin seyrini araştırmak için yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg tahlillerinin sonuçlarını bekleyin.

Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi

s************ :

6 gün önce kan testi yaptırdım değer 57.66 çıktı.Bugün yani 6 gün sonra tekrar yaptırdım 1166.25 çıktı ama doktor daha ultrasonla bakmadı ve keseyi görmedi.. kesin hamilelik belirtisi mi yoksa başka bir durum olabilir mi


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

c******* :

Merhaba biz geçen hafta erkek arkadaşımla sürtünme bile denmeyecek şey yaşadık vaijnaya giriş olmadı hala bakireyim sadece değdi boşalma da olmadı ama adetim şuan 3 gün gecikmiş durumda hamile olabilir miyim?


Cevap:

Adet zamanınızı bekleyin 5 gün veya daha fazla gecikme olursa test yapabilirsiniz. Ama anlattığınız gibiyse adet olusunuz.

k***** :

Merhaba, 21 yaşındayım erkek arkadaşımla prezervatif kullanarak ilişkiye girdik fakat bir süre sonra kullanmayı bıraktı fakat toplam ilişkimiz çok kısa sürdü, kendisi/bende boşalmadığı konusunda emin, 24 saat geçti üstünden, hap kullanmalı mıyım?


Cevap:

Şu durumda yapabileceğiniz tek şey adet zamanınızı beklemek. Eğer eminseniz sorun yok. Değilseniz ve zamanında adet olmazsanız 5 gün veya daha fazla gecikme yaşadığınızda gebelik testi yapabilirsiniz.

r************ :

Merhaba 2 ocakta sevgilimlw surtunerek iliskiye girdik vajinama bosalmadi 4 ocakta adet oldum.1subatta ayni sekilde iliskiye girdik vajinama bosalmadi. Tuvalete gittigmde acik kahverengi bir akinti gordum. Hamile kalmis olma ihtimalim var mi? Doktora adet gecikmesi olursa mi gitmeliyim?


Cevap:

Sürtünme yoluyla cinsel beraberlik  özellikle evlilik öncesi  genç çiftler tarafından  çok sık başvurulan bir yöntemidir.Bakire kızlar bakireliklerine zarar gelmesin diye bu ilişkiyi sıklıkla tercih etmektedir.
Tahlil.com'da bu konuda binlerce soru yanıtladık.Elimizden geldiğince de sizin gibi genç okurlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz .
Sürtünerek boşalma sonrası, sperm hücrelerinin vajina içine girmesi halinde bir hamilelik olasılığı bulunmaktadır.Bu da çok yüksek bir olasılık değildir.
Fakat  bu konuda bir endişeniz var ise ve beklenen adet tarihinde de en az 1 haftalık bir gecikme olursa gebelik testi yapılması kafanızı rahatlatacaktır.
Konuya dair yazdığımız yazı, verdiğimiz cevaplar ve bu konuda Tahlil.com doktorlarının uyarı ve önerilerini okumak için tıklayınız....

s******** :

Sevgilimle sürtünerek ilişkiye girdik ikimizde de iç çamaşırı yoktu. ama ben bakireyim ve vajina bölgesine de boşalma olmadı yani olduysa da hemen wc ye gittim ama dün adet kanaması yaşadım bir sefer kan geldi ve bugün bir damla bile gelmedi göğüslerimde şişlik var ilk kez bunu yaşıyorum hamilemiyim


Cevap:

Vajina bölgesine bir temas veya boşalma olmadıysa gebelikten söz edilemez.

a********** :

Sevgilimle sürtünerk ilişkiye girdik. Bende boxer, onda külot+ped vardı.boşaldim, boxer ıslanmış,sevgilimin


Cevap:

Hamile kalma ihtimali yok.

y******* :

Merhaba, 13 - 14 aralıkta geri çekilme yöntemiyle eşimle ilişkiye girdik ve 17 aralıkta adet oldum. takvimime göre 15 ocakta adet olmam gerekırken 13 gunluk bir gecıkme oldu ve hala adet olamadım. hamile olma olasılığım var mı?


Cevap:

İlişki sonrasında düzenli olarak adet kanaması görmeniz hamileliğin oluşmadığını gösterir ancak bu ay ki gecikmeniz bir haftadan fazla olduğu için bir kadın doğum uzmanına başvurmanızda yarar var. 

e********** :

Merhaba geçen ay sevgilimle sürtünme ile bir şeyler yaşadık. O hiçbir yerime sperm değmediğini düşünüyor. O zaman adet geciktirici primolut kullanıyordum. İlacı bıraktıktan 2 gün sonra adet oldum. Ama bu ay 10 günlük bir gecikme yaşıyorum. Bu primolutun dengeyi bozduğu için bir yan etkisi mi yoksa hamilelik söz konusu olabilir mi


Cevap:

Adet gören birinin hamile olma  olasılığı yoktur.Bu konuda ne yazık ki, bir çok internet sitesinde yalan yanlış bilgiler yer almakta ve okurlarımızın da kafası karışmaktadır.
Adet gören birinin neden hamile olamayacağına  dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.
Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.

s*************** :

merhaba hocam 25.12.2014de adet oldum ve adet dönemim yaklaşıyo sancım çok hafif var sevgilimle 1 hafta önce vajinanın içine girmeden 2 gün üst üste sürtünme oldu ikimizde çıplaktık geçen seferlerde oldu ben adet yine oldum şimdide adet sancılarımda var korkuyorum yinede hamile olma riskim varmı ?


Cevap:

Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.Bu konuda kafa karışıklığınız var ise size yardımcı olacağını umuyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

o*********** :

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve prezervatif vardı. Kız arkadaşım ilişkiden sonra 3 gün gecikmeyle adetini oldu. Adeti 4 gün sürdü.
Biz yinede adet gecikmesinden 1 hafta sonra ve de 15 gün sonra idrarda gebelik testi yaptık. Sonuçlar negatif. Hala gebel olma ihtimali var mıdır ?


Cevap:

İçiniz rahat olsun.Hamilelik ihtimali yok.Merak etmeyin

k*********** :

Merhaba, iki hafta önce sürtünme ile ilişki yaşadık. benim üstümde iç çamaşırım vardı onda ise hiç bir şey yoktu. vücudumun hiçbir yerine sperm bulaşmadı. yalnız sürtünme esnasında zevk suyu iç çamaşırımdan geçmiş ve hamile kalmış olabilir miyim ?zevk sıvısı iç çamaşırıma bir damla gelmiştir yalnız


Cevap:

Zevk suyu ile hamileliğin oluşma olasılığı yok denecek kadar azdır. Önerimiz adet dönemini beklemeniz, bir gecikme yaşanması durumunda gebelik testi yaptırmanızdır. 

o*********** :

Beta HCG  kan testi yaptım ve 703.8 cıktı hamilelik kesınmıdır doktor sadece kanın ıyı demıstı sızce ıyı bırde kac haftalıktır


Cevap:

Tahlil.com sizler gibi Beta HCG tahlil sonuçlarını merak eden okurlarımız  için Gebematik geliştirdi.
Tahlil.com doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....

A******** :

Test yaptim negatif cikti adetime bi hafta var daha dogru sonuc vermez ama bu kasik agrisi artik dayanilmaz olmaya basladi. Beliriler ortaya ciktiktan sonra yapilan test dogru sonuc verirmi peki hocam


Cevap:

Hamilelik belirtiler veya sizin hissiyatınız ile teşhis edilmez.Hamileliğin tanısı için tüm dünyanın kabul ettiği gebelik testi yöntemleri var.
Gereksiz ayrıntılarla kafa yormanıza gerek yok.

Hamilelik şüpheniz var ise, adetinizde de gecikme var sa, gebelik testi yaptırın.
Bu kadar basit durumunuzun çözümü.

a********* :

Merhaba,son adet tarihim 16 aralik 2014,12 ocak 2015 te beta hcg seviyem 601.9 cikti.gebematik bolumundende baktim 5 haftalik gorunuyo ama tibben bu mumkun mu?doktorda net bisey soylemedi,merak ediyorum kac haftalik olmus oluyor test yapildiginda ve yaklasik olarak dollenme gununu bulabilir miyiz?


Cevap:

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

A******** :

adetim bittikten iki gun sonra erkk arkadasimla biraz yakinlastik. Spermle vajina temasi olmadi ama suan goguslerim agriyor. Sol kasigimda agri var ve karnimda surekli gaz varmis gibi sesler geliyor.gogus uclarim koyulasti gibi.belim agriyor.Sari akinti var.hamilemiyim


Cevap:

Hamilelik belirtiler veya sizin hissiyatınız ile teşhis edilmez.Hamileliğin tanısı için tüm dünyanın kabul ettiği gebelik testi yöntemleri var.
Gereksiz ayrıntılarla kafa yormanıza gerek yok.

Hamilelik şüpheniz var ise, adetinizde de gecikme var sa, gebelik testi yaptırın.
Bu kadar basit durumunuzun çözümü.

g************ :

Nişanlımla tersten ilişki oldu ama meninin vajina kısmına değip değmediği konusunda tam emin değiliz olayın üstüne 4 defa adet gördü adetlerde ilk ve son adet gününde oldu diğer ikisi 3-4 gün gecikti rengi falan normaldi bazen şiddetli bulantıları ve ağrıları oluyor hamile olabilir mi?


Cevap:

Hayır bu durumda gebelikten bahsedilemez.

m***** :

mrb ben 3 ay onceerkek arkadasmla iliskiye girdim 2 defa adet gorum ikincisi 6 gun ergen geldi ve ikisininde miktarlari azdi su an ise atet olmama 12 gun var ve mide bulantim kasik arim var ve sik idrara gidiyorum sizce hamilemiyim veya baska nisey olabilirmi lutfen kisa ve net cvp verebilirmisiniz


Cevap:

Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.Bu konuda kafa karışıklığınız var ise size yardımcı olacağını umuyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

b************ :

Merhaba, eşimle prezervatifle korunarak ilişkiye giriyoruz fakat adetim 13 gün gecikti. idrarla gebelik testi yaptım negatif çıktı. son adet tarihim 18 Kasım. acaba başta gelen sıvıdan ya da başka bir şekilde hamile kalmış olabilir miyim?


Cevap:

Her zaman bir ihtimal var tabi. Kanda beta hcg testine baktırmanda fayda olacaktır.

e********* :

merhaba yerleşme kanaması adet kanaması gibi kanamalı olur mu? 1.ay adet gördüm gibi oldu düzensizdi ama kırmızıydı son gün kahverengi şeklinde oldu 2.ay şimdi ise yine kırmızı şekilde 5 veya 6saat boyunca oldu şimdi ise kahverengiye yakın pıhtılı oluyor bugün 1. günü. ilk ay adetten snra idrar test yaptım negatifti daha test yapmadım hamile miyim?


Cevap:

Yerleşme kanaması adet kanamasına göre çok daha az bir kanama ile seyreder.Zaten sık görülen bir durum da değildir.Bazı gebeliklerde o da nadiren görülür.

Üstüne görme veya yerleşme kanaması hakkında o kadar yalan yanlış bilgi dolaşıyor ki internet ortamında ziyaretçilerimizi belki de binlerce kez bilgilendirmek zorunda kalıyoruz.

Üstüne görme nadir görülen bir durum olup sadece gebelerde görülür.
Görülse de sadece bir kere o da gebeliğin anne rahmine yerleşmesi aşamasında görülür.
Konuya dair detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

p******** :

Merhaba tedirginligm yuzundn tekrar sormk istiyorm.9 Kasimda adet oldum 14 kasimda yok denecek kdr azaldi ve o gun surtunme yoluyla iliskim oldu.10 aralikta adet oldm anck kahverengi başldı kirmizilasti camur gibi kahverengi olark bitti.Gecen hfta 2, bu hfta 1 test yptm negatf. Sizce hamilelk riski?


Cevap:

Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp, test negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.,
Buna rağmen hala hamilelik korkusundan kurtulamıyorsanız öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.Bu konuda takıntınız var ise psikojik destek almanız da gerekebilir.

k*************** :

Kız arkadaşımla arkadan surtunerek bırlıkte olduk ve pozısyon yandı boşaldım ve hemen sıldı kız arkadaşım kızlıgı saglam acaba hamılemidir bı tedırgınlık var adet donemınde 1 gün öncesinde koyu lekelenme seklınde kan geldı tam adet gununde ıse adetı oldu yogun şekılde oldu bilgi almak ıstedım


Cevap:

İlişki sonrası adet kanaması görüldüyse hamilelikten söz edilemez. 

m********** :

Sürtünme yoluyla ilişkiden 17 gün sonra adet görüldü ve o gün idrarda test negatif çıktı. emin olmak için ilişkiden 5 hafta sonra karından ultrason yapıldı. Doktor gebelik yok 5 cm kist var bu normal dedi. 6. Haftabelli olur diye okudk internette fakat doktor 4. Hafta. olsa görürdüm dedi. Gebelik olabilirmi


Cevap:

Doktorunuz da aydınlatmış gebe kalma olasılığınız yok.

e*************** :

5 gün arayla ıkı defa ella kullndm son kullandığm ella adetımn bitimndn brgün snra oldu birleşme olmadı sadece temas oldu zevk suyundn şüphelenp aldım.Normalde 30 günde bi düznli adet olurum son adetmn başlangıcı 1 aralık Şuan üzerndn 11gn geçti ve benim midem bulanıyr psikolojk olurmu


Cevap:

Adet gecikmeniz 1 haftadan fazla olduğu için gebelik testi yaptırmanızı öneriyoruz. 

A********* :

Merhaba ben eşimle ilişkiye girdim ve ufak bi boşalma oldu o boşalmadan bi 10. süre sonra tekrar ilişkiye girdik bu sefer tamamen içime boşaldı eversi günde takrar bu zaman süresi içinde benim adetim 6 -7 gün geçmişti ki adet oldum adet gördüm adetim 3 -4 gün sürdü ve kahve rengimsiydi adetimden sonra tekrar birlikte oldukki tamda üreme günümün en yüksek oldugu günmüş. Sizce hamile kalma olasılıgım varmıdır ?


Cevap:

Tabii ki vardır.Beklenen adet tarihinizde en az 5 günlük bir gecikme olursa test yaptırırsınız.

e************** :

slm ben 9 kasımda adet oldum 14 unde bıttı 5 gun adet goruyorum 1 haftadır adet gormuyorum neden acaba


Cevap:

Farklı etkenlere bağlı olarak adet düzensizlikleri görülür son derece normaldir.

m********** :

 24 ekimde adet oldu ve 8 gün sürdü. Adet btımınden 2 gün sonra Sürtnme yolyla ılıskıye gırdık boşalma olmadı. İlşkden 17 gün sonra adet oldu. Idrarda test negatf çıktı. Sık ıdrara çıkıyorum ve yanma var dedi Betahcg yapsak aileye haber gıder dıyorlar ne yapmalyz risk varmı


Cevap:

Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.Bu konuda kafa karışıklığınız var ise size yardımcı olacağını umuyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

k********* :

Beni hiç ilişki yaşamadan 25 yada 28eylüde adettim .3ekimde sevgilmleolunca 28ekimde olmam gereken adetimi tarlusal içtim ve 10gün sonra adetm geldi 5kasımda oldum 10kasımda bittim adetme bihafta var ve22.11.2014kan testi yaptrdım negatif-02yada05di hamilelik olsa kanda çıkarmydı bu anlattıgıma göre


Cevap:

Gecikmeli de olsa normal adet kanaması görmeniz hamilelik ihtimalini ortadan kaldırırdı. Eğer vücutta hamilelik gelişseydi yüksek ihtimalde kan testinizde görünecekti. 

f******** :

Merhaba hocam ben erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ikimizin üzerinde de eşofman vardı sert şekilde bir kaç defa yaptı lavaboya gittim koyu kahve tonlarında leke gördüm acaba kızlığım zarar görmüş müdür beni aydınlatır mısınız?


Cevap:

Gördüğünüz lekelenme hymen yapısının bozulmasından veya sürtünme sonucu zedelenen bir dokudan kaynaklanıyor olabilir. Ancak kıyafetler üzerinden sürtünmeli ilişkilerde hymen yapısının bozulması oldukça zordur. Bu soru ile ilgili kesin cevap için bir kadın doğum uzmanına muayene olmalısınız. 

b*********** :

 4 kasımda nişamlımla sürtünme yoluyla birlikte olduk başka yere boşaldı zevk suyu sürtünürken temas etti vajinamla 7 sinde hastalandım şimdi ara ara kahverengi akıntım geliyor hamile olabilirmiyim ?


Cevap:

Adet olmuşsunuz. Hamilelik durumunuz yok.

o********* :

partnerim 17 yaşında. 15 gün temiz kalır sonra adet olur. düzensiz yani. 55 gün önce sürtünerek ilişkiye girdik dışarı boşaldım. 22 saat sonra ella içti. olaydan sonra 2 kez adet gördü. tam adetti. 41. ve 54. günde idrar testi negatif. ama 3. adetim 5 gün gecikti. hala olmadı. hamilemidir acaba?


Cevap:

Korunmasız ilişki sonrası adet görülmesi gebelik ihtimalinin ortadan kalktığını gösterir.
Zaten gebelik testi sonucunuz da negatif.Gebelikten söz edemeyiz bu durumda.

Adet gören birinin neden hamile olamayacağı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız....

b************ :

Selam hocam benim bugun kan tahlilim 862 cikti vajinal ultrasyondan kesem gorulmedi asilama yaptirdim ben son adet tarihim 1 ekim 2014 bugun 6 hafta 3 gunluk hamilryim idrarda kanda cikiyor kese icin beklemelimiyim erken mi bugun ilk defa kum renginde vajinal akintim oldu dis gebelik midir


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

b************ :

üstüne görme adet gibi heray görülürmü yoksa sadece 1-1,5 aylık gebeykenmi görülür.30temmzda ilişkim oldu içime boşalma olmadı zevksuyu bulaşmış olabilir.19 ağustsda 4,15 eylül ve 2 kasımda 3er gün adet oldum ekimde adet gecikti kasıma sarktı.risk varmı bu yoksa üstüne görmemi oluyor acil yardım!!


Cevap:

Üstüne görme veya yerleşme kanaması hakkında o kadar yalan yanlış bilgi dolaşıyor ki internet ortamında ziyaretçilerimizi belki de binlerce kez bilgilendirmek zorunda kalıyoruz.

Üstüne görme nadir görülen bir durum olup sadece gebelerde görülür.
Görülse de sadece bir kere o da gebeliğin anne rahmine yerleşmesi aşamasında görülür.
Konuya dair detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

e******** :

Merhabalar,ben her ay duzenlı 28 gunde adet oluyorum. Fakat gecen ay 6 gun gecıkme yasadım. Hamıle kalmadan once boyle geckmeler olur dıye duydum bu ay bekledım olur dıye fakat hıc gecıkmeden adet gordum. Hamıle kalmaya yakın boyle durumlar olurmu? Yanı bılrkac aya kadar hamıle kalırım belırtısımdr?


Cevap:

Bu tür bir belirti yoktur.Bunun hamile kalıp kalmayacağınızla da ilişkisi bulunmamaktadır.

b************ :

sizin yazınıza göre üstüne görme adet kanamasına göre daha hafif oluyormuş ve bazen farkedilmiyormuş ve her gebelikte görülmüyor ve sadece gebeliğin 1-1,5 aylık dönemlerinde görülüyormuş daha sonra görülmüyormuş doğrumu anladım hocam. gebe kalan birinin adet görmesi mümkün değil diyede belirmişiniz.


Cevap:

Kısmen doğru anlamışsınız.Üstüne görme adet de gecikme sonrası olan bir durumdur..Aşağıdaki yazımızı dikkatle, anlayana kadar okuyun.

Üstüne görme kadınlar tarafından sıklıkla  merak edilip araştırılan ancak çoğunlukla da iyi bilinmeyen bir konudur.Ne yazık ki bu konuda internet ortamında bir çok yanlış bilgi de bulunmaktadır.
Öncelikle size şu konuyu belirtmeliyiz.Üstüne görme vajinal bir kanama olup nadiren görülen bir durumdur.Kadınlar arasında yerleşme kanaması olarak da bilinir.
Üstüne görme gebe olan kadınlarda görülür.Sıklıkla adet kanaması ile  de karıştırıldığından oldukça merak edilmektedir
Üstüne görmeyi adet kanaması ile ayırt etmek çok kolaydır.
Adet kanamasını hamile olmayan kadınlar görürken üstüne görme olarak da bilinen yerleşme kanamasını gebe olan kadınlar görür.Böyle bir şüphe olduğunda kanamanın adet kanaması olup olmadığını anlamak için basit bir gebelik testi yapılması yeterlidir.
Kanama adet kanamasıysa gebelik testi negatif, üstüne görme ise gebelik testi pozitif olacaktır.
Ayrıca üstüne görme kanaması  normal adet kanamasından çok daha hafiftir, kanama miktarı azdır ve kanama daha  düzensizdir.
Adet kanaması daha çok miktarda kanama ile seyretmektedir.  

Aşağıdaki yazımızda üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkları öğrenebilirsiniz.Ayrıca üstüne görmenin ne olduğu ve nasıl bir kanama olduğuna dair de detaylı bilgi alabilirsiniz.

Üstüne görme adet kanamasından nasıl ayırt edilir?

b************ :

sizin yazınıza göre üstüne görme adet kanamasına göre daha hafif oluyormuş ve bazen farkedilmiyormuş ve her gebelikte görülmüyor ve sadece gebeliğin 1-1,5 aylık dönemlerinde görülüyormuş daha sonra görülmüyormuş doğrumu anladım hocam. gebe kalan birinin adet görmesi mümkün değil diyede belirmişiniz.

b************** :

merhaba
23 yasındayım 4 ay once sezeryan ile dogum yaptım lohusa kanamam 55 gun surdu doktorum adet kanamamında oldugunu soyledi dogumdan sonra 15 20 gun arayla 3 kez adet gordum eylul 24du en sonuncusu 1 ay gecti hala adetim olmadı korunuyoruz 1 hafta once test yaptım negatif cıktı sebebi nedir ?


Cevap:

Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.



c******** :

merhaba ben 14 haftalık hamileyim gebelikte yükseğe uzanmak uyku esnasında gerinmek yüksek kaldırımdan inmek bebeğe zararlımıdır ayrıca emiş gücü yüksek elektirik süpürgesiyle ev süpürmek bebeğe zarar verirmi


Cevap:

Hayır, sorduğunuz hareketler ani olmadıkça zararlı değildir..

e****** :

Merhaba 12gündür adet görüyorum basta kahverenk geldi sonra kirmizi ara ara kahve renk simdi yine kirmizi bunun sebebi nedir normalmidir? bi hastalik belirtisimi?


Cevap:

Bu kadar uzun adet görmeniz kesinlikle normal değil.Smear testi ve bazı hormonal testler yapılabilir, jinekolojik muayeneye ihtiyaç olabilir.Kadın doğum doktoruna başvurmalısınız.

a******* :

İlişkiden 15 gün sonra normal zamanında ve normal olan adet kanaması üstüne görme olabilir mi.bu ay gene zamanında değişiklik olmadan adet oluyorum.


Cevap:

Sorun görünmüyor..

f************ :

Hocam günaydın.. adetime 2 gün kaldı. Ondan öncesi esimle devamlı ilişkiye girdik korunmasız ve içine boşalma oldu devamlı..13 ünden 13üne adet oluyorum..hamilelik olasılığı var mıdır? Belirtileri yok ara sıra hafif bulantım var kusma yok biraz da halsizlik... cevap için şimdiden teşekkürler


Cevap:

Korunmasız yaşanan ilişkilerde hamileliğin oluşma ihtimali yüksektir. Adet döneminizde bir haftalık bir gecikme yaşarsanız beta hcg değerinizi ölçtürerek hamile olup olmadığınızı netleştirebilirsiniz. 

e************** :

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim öğrenmek istediğim şey tam birleşme olmadan gebelik biraz zor bir ihtimal mi ?


Cevap:

Evet. Tam birleşme hamileliğin oluşma ihtimalini güçlendirir. Bunun dışında yaşanan cinsel ilişkilerde hamilelik ihtimali çok daha düşüktür. 

e************** :

mrb hocam boşalmadan sonra meninin elde kaldığını ve vajinayla herhangi bi temasında hamilelikten söz edebilirmiyiz?? iç çamaşırı olsa dahi meni vajinaya temas edebilirmi ?? cvplarsanız çok tşk ederim .


Cevap:

Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.
Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi olmayan okurlarımızdan sıklıkla benzer sorular geliyor.

Tahlil.com doktorları olarak sizin gibi genç okurlarımıza  önerimiz aşağıdaki bağlantıda yer alan ve hamilelik oluşumuna dair verilen bilgileri sonuna kadar dikkatle okuyup hamileliğin oluşum ve test edilmesi hakkında  bilgi sahibi olmanız.

s******* :

Merhaba kısa süreli an*l ilişki yaşadım boşalmadı ama sıçradı mi bilmiyorum. İki ay önce oldu.iki ay boyunca tam adet günümde kanamam oldu ama üç gün normal yoğunlukta sürdü. İki kez de idrar testi yaptm negatif çıktı. Bir belirti de yok ben de ama ara sıra acaba diye korkup hissettiğim oluyor. Hamile miyim?


Cevap:

Hamileliği düşündürecek hiç bir durum söz konusu değil. Hamile değilsiniz. 

5************** :

Partnerimin SÜRTÜNME YOLUYLA vajinasının bi karış yanına boşaldım ama kalkarken biraz değdi sildik. 22 saat sonra ertesi günü hapı içti. hamile olacağına ihtimal vermiyorum. hem dışarı, hem ertesi günü hapı... yanılıyor muyum?


Cevap:

 Yaşadığınız  tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

  Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

k************ :

Hocam ben 19haziran da surtunme yoluyla ilişki yaşadım ama onda prezervatif vardı uzerime boşalmadı ondan sonra 3kez adet oldum ama yinede korktum iki gün öncede test aldım adetime yakın değildi negatif çıktı ama doğruluk oranı sizce nedir. Eğer olsaydı çıkarmıydı.


Cevap:

Sizin gibi yaşadığı ilişki sonrası çoğunlukla pişman olan veya hamilelik ihtimali nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımız da, bazen psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.

Adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen, gördüğü adet kanamasını üstüne görme zanneden ama aslında üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen veya gebelik testi negatif çıktığı halde yine de hamilelik korkusu olan okurlarımıza önerimiz, bu kuşkuları giderek daha da artıyorsa psikolojik bir destek almaları yönünde.
Ayrıca sakin bir kafayla ve dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.

p******** :

Biz banyoda sürtünme yoluyla ilişkiye girdik sevgilim pen*sini su ile yıkadıktan sonra içime girmeye çalıştı biraz girer gibi oldu ama boşalma falan olmadı hamile riski nedir ?


Cevap:

Adetinde 5 gün veya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yapman faydalı olacaktır.

e************** :

mrb lar benim bi sorum olucaktı 10 hafta önce bişeyler yaşadık ve kız arkadaşım adet oldu 2.ay yine adat oldu ama diğerinden kısa sürdü bu ay hala adet olmadı hergangi bi hamilelik belirtiside yok eğer hamile olsaydı 10 hafta oldu en azından bikaç belirti olmazmıydı cvplarsanız çok tşk ederim


Cevap:

Adet olması hamilelik riskini azaltır. Hala şüpheniz varsa idrar tahlili yapabilirsiniz.

h********* :

Merhabalar son adet tarihim 12/08/2014 kan tahlilimde Beta-HCG 14636,39 çıktı yorumunuzu alabilirmiyim


Cevap:

Doktorlarımız sizin gibi Beta HCG değerlerini merak edenler için Gebematik tasarladılar.Bizlere sormanıza gerek kalmadan Gebematik kullanarak gebe olup olmadığınızı gebeyseniz da tahmini kaç haftalık olduğunu öğrenebilirsiniz.

           Gebematiğimizi hemen kullanmak için tıklayınız....

e************** :

mrb lar bi sorum olucaktı cvplarsanız çok tşk ederim 10. hafta gebelik belirtileri nelerdir bütün kadınlarda aynımıdır bu belirtiler ve 10.haftaki bi gebelik test dışında nasıl anlaşılır çok tşk ederim


Cevap:

Kişiden kişiye değişmekle birlikte birçok belirtisi olabilir, gebelik testi de mutlaka pozitiftir..

a******* :

merhaba. ilişkiden 78 gün sonra 3.adetinin 3.günu yapilan test negatif ne kadar dogru bi testtir sizce teşekkür


Cevap:

Test sonuçları %99,9 doğrudur..

f********* :

Sevgilim le normal yolla ilişkiye girdik her ay 1 gün gecikmeyle adet oluyor genellikle adet bittikten sonraki gün ilişki oluyor bu ayda 11 gün önce 1 gün geç oldu ilişki esnasında hiçbir şekilde ne boşalma nede dışarı boşalma oldu hiç olmadı ?


Cevap:

Adetinde 5 gün veya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yapmanızda fayda olacaktır.

a********* :

Ben 23 yaşındayım 2 aylık evliyim. Çocuk istiyoruz tüm denemelerimize rağmen adet oldum bu ayda oldum sizce nerede hata yapıyoruz ne olur yardım edin..


Cevap:

Henüz yeni bir evliliğiniz var. İlişkinizi korunmasız olarak yaşadığınız sürece hamileliğinizin oluşması yüksek ihtimalle muhtemeldir. 

s********* :

Hocam iyi günler, Sevgilimle adet bitiminin 10. ve 13. günler ilişki yaşadık. genelde sürtünme yoluyla nadirde olsa vajinasına girip çıkıyordu. Kesinlikle içine boşalmadım ama ara sıra 1-2 saniyelik içine girerken zevk suyu kaçmış olma ihtimaliı ve yumurtlama döneminde olması kafamı çok kurcalıyor.


Cevap:

Adet zamanını bekleyin. Eğer 5 gün veya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yaptırmanız uygun olacaktır.

a******* :

28nisanda sürtünme yoluyla ilişkimiz oldu haziran ve temmuzda normal gün ve sürelerinde adet gördüm ancak bu ay görmedim çamaşırım ve külotlu çorabım vardı boşalma olmadı sadece zevk suyu değdi bu hafta farklı günler 5 kez yaptığım idrar testleri negatif çıktı yine de gebe olma ihtimalim olabilir mi


Cevap:

Hamilelik ihtimaliniz yok denebilir..

w********** :

ilkkez 29temmuz surtunme sklinde iliskm oldu,prez.vardi.ayni zmnda adet geckmesi vrdi(18gun) buyuzdn ayni gun tarlusal kullanmya bsladim,30unda adet oldum.ama nrmle gore hffti.dr bna adet olcagn vrmis ilaci bitr dedi.2x6 kullanmaya dvmettim. ilac 2gun once btti ama 2.adeti olmadm.gebelik rski vr mi


Cevap:

Kesin birşey söylemek imkansızdır, ancak risk yok denecek kadar azdır..

a********* :

iyi gunler hocam. Ben gecen ay 2 gun gec regl oldum bu ayda 10 gun erken oldum ama sadece 1 gun geldi hemde hic agrim yada rahatsizligim olmadi normalde cok siddetli karin agrim oluyor. dogum kontrol hapini birakali 3 ay oldu. hamilelikle bi alakasi olabilirmi? henuz test yapmadim


Cevap:

Adetiniz normal değil anlaşılan bu nedenle üstüne görme yönünden de tedbiren gebelik testi yaptırabilirsiniz

q**** :

iyi günler. son 2 aydır ayın 8inde regl oluyordum erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ancak öne boşalma gibi bi durum olmadı. arkadan ilişkiye girdik bana sanki öne değmiş gibi geldi ama kesinlikle bi boşlama falan yok. bugün adetim gecikeli 5 gün oldu hamilelik riskim var mıdır?


Cevap:

   Sürtünerek ilişki özellikle evlilik öncesi  genç çiftlerce çok sık başvurulan bir ilişki yöntemidir.Bakire kızlar bakireliklerine zarar gelmesin diye bu ilişkiyi sıklıkla tercih etmektedir.
  Tahlil.com'da bu konuda binlerce soru yanıtladık.Elimizden geldiğince de sizin gibi genç okurlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz .Bu tür ilişkilerde sperm hücrelerinin vajina içine girmesi halinde bir hamilelik olasılığı bulunmaktadır.Bu da çok yüksek bir olasılık değildir.Ancak bu konuda bir endişeniz var ise ve beklenen adet tarihinizde de en az 7 günlük bir gecikme olursa gebelik testi yaptırmanız kafanızı rahatlatacaktır.
  Konuya dair yazdığımız tüm yazıları, bu konuda Tahlil.com doktorlarının uyarı ve önerilerini okumak için tıklayınız....


a******* :

Beta hcg yaptirmistim sonuc 665.3 tü ben degerimin normal olup olmadigni merak ediyorum reglisi 3 gun gecen birine gore bu deger normalmi yoksa azmi cok merak ediyorum henuz doktorumada gidemedim cvplandirirsaniz cok sevinirim tsk edrm


Cevap:

Tahlil.com sizler için Gebematik geliştirdi. Tahlil.com doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....


s**************** :

Ben kızılaya kan bağışında bulunmuştum ferritinim 14,6 ya düşmüş 15 gündür ferro sonal kullanıyorum ferritinim 25 çıktı ve halen halsizlik ve baş dönmesi var ne yapmalıyım yardım edinn??


Cevap:

Hemoglobin (Hgb) değeriniz normal ise baş dönmenizin nedeni olamaz, ferritin düşüklüğü rahatsızlık vermez Hgb normal ise..

a****** :

hocam kolay gelsin hıv pozitif olma durumunda hastalın belirtisi olarak kesin bel soguklugu oluyomuu lutfen yardım edin

simdiden tesekkürler


Cevap:

HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. HIV virusu, bulaşsa bile  kısa zamanda hiç bir belirti vermez
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....




d********** :

Ben ilişkiye girmedim.Erkek arkadaşım kendi kendine boşaldı o boşaldıktan sonra ben onun eline dokundum elime çok az sperm bulaştı.Daha sonra unutup elimle 30 dk sonra vajinama dokundum.Günümde regl oldum ilk iki gün normal oldu bugün 4.gün biraz azaldı hamilemyim lütfen link yollamayın


Cevap:

Hamile olma ihtimaliniz yok denebilir..

e************** :

Sürtünme ilişkisinden sonra şuan adetime 4 gun var ciplakken arka tarafta bi bosalma oldu on tarafa akma durumuna karşın hemen peceteyle silip kulot degistirdim bu durumda risk cok az degil mi regl öncesi belirtilerim oncekine gore daha hafif geciyor. bunun gebelikle ilgisi yoktur degil mi korkuyorm


Cevap:

Dediğiniz gibi bu şekilde hamileliğin oluşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Adet gününüzü beklemenizi tavsiye ederiz. 

s********** :

merhaba adetime 3 gün kala cinssel ilişki yaşadım erkek arkadaşım vajinama boşalmadı ve ilişkiden bikaç gün sonra yani normal adet döneminde adet oldum ve normal süresinde bitti fakat bir kaç gündür kasıklarımda hafif ağrı oluyor hamile kalmış olabilirmiyim


Cevap:

Hamilelik ihtimalin yok.

d************* :

Merhaba 25 yasindayim ve klomen tedavisi goruyorum adetim 5 gun gecikti ve inanilmaz kasik agrilarim var ilk defa boyle bir sey yasiyorum gecikmenin 4. Gununde gun ortasi test yaptim negatif cikti gec dollenme olabilirmi hamile olabilirmiyim


Cevap:

Test negatif ise hamilelikten söz edemeyiz.Doktorunuz gerek görürse bir daha test isteyebilir.
Ancak adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olmaz.Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.




i******* :

Kasiklarda ve belde agri ozellikle sağ kasigimda hafif şişlik hissediyorum kusmuyorum ama hafif bulanti var 2 gün önce adet olmam gerekirken olmadım 5 gün önce bi kaç damla kahverengi akintim geldi idrar testi yaptım negatif çıktı ama göğüs uçları çok aciyo hamile miyim?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur. Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.


s********** :

merhaba ben 36 gündür adet falan görmedim bir kaç kezde kusmam geldi ama kusmadım aceba hamilemiyim


Cevap:

Gebelik testi  yaptırın varsa muhtemelen çıkacaktır. Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olmaz.Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.




K********** :

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla sevişiyorduk. Üstüme boşaldı kalktığım vajinamdada baya ıslaklık vardı. Adetimin son günüydü tam kan gelmiyordu ama yinede hafif kahverengi lekeler geliyordu son günüm böyle oluyor benim. Üstüme boşaldığı için hamile kalma olasılığım nedir bilgilendirirmisiniz lütfen. İnternette adetin son günü yumurta üretmediği için olmazsınız diyor ama emin olamadım.


Cevap:

Adetin son günü yumurta üretilmez fakat; spermin canlı kalabilme süresi 2 gündür. Adet gecikmesi durumunda test yaptırmanı öneririm tatlım. Vajinaya sperm teması tehlikeli bir durumdur, daha dikkatli olmalısın.

c*********** :

Merhaba, adet gunune 1 hafta kala nisanlimla korunmasiz birlikteligimiz oldu.ilk 2 degilde 3cu ve 4cu kez içe boşalma oldu.ilk defa boyle bisey oldu.Hamile kalma riski varmi? Varsa nasil onlem ala bilirim?


Cevap:

Korunmasız yaşanan ilişkilerde boşalma da yaşanmışsa hamileliğin oluşma şansı artar. Önerimiz adet gününüzü bekleyerek gecikme olursa gebelik testi yaptırarak durumu netleştireniz. 

d******** :

Merhabalar. Korunma amacli 3aydir yasmin kullaniyorum. 3.kutu bittiginde 4.gun adet olmam gereken zamanda ilk gun kahverengi kan geldi,2.gun isee camur gibi bir sey geldi ve bitti. Yasmini duzenli bir sekilde kullandim kesinlikle aksatmadim. Hamilelik riski var midir? Camurumsu sey neydi?


Cevap:

Hamilelik riski çok çok azdır, ancak yine de test yapmanızı öneririz..

o********* :

merhabalar geçen günlerde de size birkaç soru sormuştum.şimdi 8 haftalık hamileyim.fakat genital bölge temizliği için her zaman ağda kullanıyordum.fakat gebe olduğumu öğrendikten sonra korkuyorum.ağda yaptırabilir miyim.ilk aylarda bebeğe bir zararı olur mu? şimdiden teşekkürler


Cevap:

Hijyenik koşullarda yapıldığı sürece zararı olmaz..

S************** :

Mrhbalar çocugum 8 günlük sarılık oldu hergün

Teste götürüyoruz bugün ve sarılığı düşmeye başladı

Ama direkt bilirubin 0.57den 0.66 yükselmiş sonuçları

Doktara gösteremedim ve çok merak ediyorum

Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Genel değerleri düşüyorsa iyiye gidiyor demektir, tek bir değerle yorum yapamayız..

c************* :

21 yaşındayım. adet olduktan 4-6 gün sonra erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik arkadan girmeye çalıştı ama olmadı vajinama doğru boşaldı birazı elime geldi gerisi sanırım vajinama aktı ama hemen kalkıp şampuanla yıkadım ve biraz midem bulanıyor karnım şişti sizce hamileyim?


Cevap:

Bu durumda hamile olma riskin çok düşük. Fakat adetinde 5 gün veya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yaptırmanı öneriyorum.

m********** :

Merhaba. 19 yaşında bir erkeğim kız arkadaşımda 17 yaşında. Bir buçuk yıldır sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. 23.02.2014 tarihinde sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve vajinasının üstüne bir kaç kere boşaldım. Fakat hemen peçete ile sildik. 25 inde regl olması gerekiyordu ama olmadı. bir ay gecikti ve bu sabah regl oldu fakat biz yinede tedirginiz gebe kalmış mıdır diye. Kız arkadaşımın regl düzeni bazen bozuluyordu ama hiç bu kadar gecikmemişti. 


Cevap:

Sakin olun gebe olma ihtimali ortadan kalkmış. 

b*********** :

merhaba.ben 21 yasindayim nisanlimla birlikteligim oldu.Geri çekme yöntemiyle korunuyoruz.Prostat sivisindan hamile kalma riskini yeni öğrendim.Son birlikteligimzdede ayni yöntemi kullandik ve adet gunume çok az bi sure kalmisti hatta geçikmisti.O gün ilişki sirasinda adet oldum kan geldi ve biraktik. Hemen ardından çok kotu bir şekilde bayildim.aradan 37 gün geçti yani 7 gündr regl olmuyorum.Kendimi çok yorgun hissediyorum ve karnimda bebek var psikolojisi tasiyorum. Hamile kalma ihtimalim var mi


Cevap:

 Korunmasız ilişkilerde, her ne kadar dışarı boşalma olsa da, pen*s vajinaya girdiği sürece zevk suyu nedeniyle bir hamilelik şansından söz edebiliriz.Bu hamilelik şansı tabii ki, meninin vajinaya boşalmasından çok daha düşüktür ama yine de düşük de olsa  bir hamilelik şansı bulunmaktadır.Bunun nedeni de zevk suyu olarak bilinen prostat sıvısında  sperm hücrelerinin bulunuyor olmasıdır.

  Zevk suyu nedeniyle hamilelik şansı ve bu konuya dair Tahlil.com'a sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız...

Hamilelik tanısı ve hangi durumlarda hamilelik olasılığının bulınduğuna dair aradığınız tüm bilgiler burada

Zevk suyu ile hamilelik şansı nedir?



s********* :

ilk defa adet günüm 1hafta gecikti ve idrar ve kan testi yaptım negatif çıktı.gecikmeden 10günsonra adet oldum normalden biraz farklıydı.ilk günler yoğun kahve kırmızı renkteydi.bugün 4.gün ve pembe normal miktarda akıntım geliyor bu üstüne görme kanaması olabilirmi tekrar kan testi yaptırmalımıyım.


Cevap:

  Üstüne görme kadınlar tarafından çok sık merak edilen ama çoğunlukla da iyi bilinmeyen bir konudur.Öncelikle şunu belirtelim, üstüne görme  bir vajinal kanamadır.Yerleşme kanaması olarak da bilinir. Gebe olan kadınlarda görülür.Sıklıkla adet kanaması ile  de karıştırıldığından oldukça merak edilmektedir
 .Adet kanamasını hamile olmayan kadınlar görürken üstüne görme olarak da bilinen yerleşme kanamasını gebe olan kadınlar görür,
  Aşağıdaki yazımızda üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkları öğrenebilirsiniz.Ayrıca üstüne görmenin ne olduğu ve nasıl bir kanama olduğuna dair de detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://tahlil.com/ustune-gormek-uste-gormek-nedir-nasil-anlasilir


n********* :

Merhaba ben 24.06.2012 de doğum yaptım ve tüplerimi bağlattım bebeğim 22 aylık ve şimdiye kadar hiç adet düzensizliği yaşamadım en son regl tarihim 04.03.2014 bugün hafif pembemsi birkaç damla leke gibi geldi 10 gün gecikmeden sonra bu gelen lekeye rağmen hamile olma olasilığım varmı teşekkürler


Cevap:

Bu durumda hamilelik olasılığı mümkün görülmüyor.

d******** :

6 Nisan tarihinde erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik.Altımda ince bir tayt ve iç çamaşırı vardı.Erkek arkadaşımda ise pantolon ve baksır. boşaldı..tayt ve iç çamaşırıma baya bir ıslaklığı geçti. fakat vajina girişine değil,üst bölgeye. meni ulaşmış mıdır içeri? hamile miyim? :(


Cevap:

Meninin bulaşıp bulaşmadığı konusunda bir şey söyleyemeyiz. Islaklığın vajina bölgesinden uzak olduğunu söylediğiniz için spermlerin vajinaya ulaşmadığını düşünebiliriz. Anlattığınız şekilde hamileliğin oluşması çok düşük bir ihtimaldir. Ancak gene de adet gecikmesi yaşarsanız gebelik testine başvurabilirsiniz. 

k************* :

hocam merhaba daha bugün bir kızla beraber oldum yaşım 19 . arkadan ilişkiye girdik kızın kalçalarına boşaldım sonra ıslak mendiklle sildik ama biraz kalmıştı kız eve gidince duş alırken vajinasında da olduğunu söyle ve çok azda içinde varmış . sizce hamile kalmışmıdır


Cevap:

Hamilelik ihtimali çok az da olsa vardır..

o***** :

Hocam merhaba. kız arkadaşımla sürtünme yoluyla iliskiye girdik. spermden şüphelendik vajinasina gelmis olabilir mi az da olsa diye. iliskiden iki hafta sonra tam zamaninda adet oldu. sizce hamile midir?


Cevap:

Bu durumda hamilelikten söz edemeyiz.

b*********** :

Hocam iyi günler en son adet tarihim 9 mart. salı günü beta hcg 799 çıktı bugün perşembe yaptırdım 1170 çıktı yani iki kat artmamış bu durum normal mi yoksa boş gebelikmidir?


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi

Doktorlarımız sizin gibi Beta HCG değerlerini merak edenler için Gebematik tasarladılar.Bizlere sormanıza gerek kalmadan Gebematik kullanarak gebe olup olmadığınızı gebeyseniz da tahmini kaç haftalık olduğunu öğrenebilirsiniz.

           Gebematiğimizi hemen kullanmak için tıklayınız....

m******** :

Merhabalar idrar tahlili yaptım pozitif çıktı. Beta hcg sonucum 27.47 hamile olma olasiligim nedir? ??


Cevap:

Doktorlarımız sizin gibi Beta HCG değerlerini merak edenler için Gebematik tasarladılar.Bizlere sormanıza gerek kalmadan Gebematik kullanarak gebe olup olmadığınızı gebeyseniz da tahmini kaç haftalık olduğunu öğrenebilirsiniz.

           Gebematiğimizi hemen kullanmak için tıklayınız....


d********** :

Merhaba hocam elime azcık sperm yada zevk suyu bulaştı daha sonra peçeteye sildim ve sabunla yıkadım v… dokundum olaydan 12 gün sonra adet oldum ama içimde bir korku var sizce böyle bir şekilde gebelik olurmu aynı zamanda 3 aydır diane 35 (kadın doğum hapı) kullanıyorum


Cevap:

Endişelenmenize gerek yok. İlişki sonrasında düzgün bir adet kanaması görümüş olmanız hamile olmadığınızı gösteriyor. 

h*************** :

Kan tahlili sonucum 477002, 00 cikti adetim 18 gün gecikti 8 mart döllenme günüm dü esimle bu günde iliskiye girdik ama ayni gün ertesi gün hapida kullandim . Sizce ne yapmalıyım, hamile miyim ?


Cevap:

Kanda Beta HCG testi sonucunu sizin gibi merak eden okurlaımız için günün her saatinde bizlere gerek kalmadan sonuçlarını öğrenecekleri bir GEBEMATİK uygulamamız var.

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp,GEBEMATİK uygulamamızı ziyaret edin.  Beta HCG değerinizi açılacak ilgili sayfaya girin hamilelik  olup olmadığın, hamilelik  varsa da  tahmini kaç haftalık hamilelik  olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.


n********* :

Son adet tarihim 6 mart bugun bhcg yaptirdim sonuc 1745 cikti ama ne vajinal ne de normal ultrasonda keseyi goremedik doktor iki gun sonrya cagirdi.neden gorunmemis olabilir dogal bir durum mu olabilir mi doktor rahmin yapisindan filan olabilir dedi ama korkuyorum.


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


a********* :

Ayın 22 sinde arkadasımın vajinasının kenarına spermım sıcramıstı..25 inde yani 3 gün sorna uyandıgında cok az bir kan oldgunu görmüş. adetine 15 gün var şuan bi problem söz konusu mudur?


Cevap:

Eğer sormak istediğiniz hamilelik ise adet gecikmesi olmadan ve test yapılmadan yorumlanamaz..

f************** :

arkadaşım sevgilisiyle sürtünme yoluyla ilişkiye girdi.ilişki sırasında boşalma olmuş fakat vajinaya değil.adetine bir hafta varmış fakat ilişkinin ertesi gün adet olmuş adet biteli on gün oluyor kendini tuhaf hissediyor hisleri psikolojik olabilir mi hamilelik olasılığı nedir?teşekkürler


Cevap:

 Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor.Ancak görülen adet sonrası yeni bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.
 Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

   http://tahlil.com/adet-gormek-nedir-adet-goren-biri-hamile-olabilir-mi

   Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


 Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

o************* :

Merhaba hamile kalmadan önce smear testi yapılmalımı yapılmasa olur mu?


Cevap:

Smear testinin hamilelikle direkt bir ilgisi bulunmuyor.Doktorunuz gerek görürse yapılabilir, gerek görmezse yapılmayabilir.

s************ :

korunmuyoruz içime boşalmıyo sadece bikere boşaldı ondan sonra hemen ertesi gün hapı kullandım yine ilişkiye girdik ben hasta oldum sandım 1 günlük leke gibi pembe kan geldi doktora gittim kan test yaptım sonuc yok 7 gun sonra yinegel dedi. ben 7 gün fazla adet oluyorum neden olduacaba hamilemiyim


Cevap:

Sorunuzda açıkça belirtmemişsiniz ama adet oladı iseniz, 3-4 gün sonra testi tekrarlamanızı öneririz..

p********** :

1 hafta önce sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bi kayganlık vardı ama zevk suyu mu yoksa meni miydi bilemedim. o üzerime boşalmadığını söyledi ama yine de korkuyorum hamile olmaktan. stresten kafayı yiyecem rica ediyorum yardımcı olun...


Cevap:

Zevk suyu ile hamile kalma çok düşük bir olasılıktır. Önerimiz adet gecikmeniz 1 haftadan fazla olursa gebelik testi yaptırmanız. 

s***************** :

beta hcg değerim 68.9 çıktı adetim 13 gün gecikti ama aralıklarla lekelenme oluyor bu beni korkutuyor kanda bebek görünüyor ama karından ultrasonda görülmedi daha çok küçük olduğu içinmi yoksa gebelik yokmu bu değerlerde gebelik kesin olurmu çookkk üzgünüm lütfen yardımcı olunnn...


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


m******** :

Beta hcg sonucumda 408,01 yaziyor.sonuc nedir acaba?


Cevap:

Hamile olma ihtimaliniz yüksektir, ancak kese ve bebeğin görüntülenmesi gereklidir..

a********* :

partnerimle ilişkiye girdik ama boşalma yaşanmadı. ilişkiden 4 gün sonra, adetimden 1 hafta önce normal ağrılı kanamam başladı. pıhtısız su gibi pembe renkte. normal adetim 2-3 gün arasında. bu kanamam da 2. gününde azaldı. implantasyon kanaması olabilir mi? idrar ve kan testi ne zaman sonuç verir?


Cevap:

Birkaç gün sonra test yapabilirsiniz..

i************** :

bn sevglmle 8 gün önce sürtünme yolyla ilişkiye girdik benim üstümde kilot ve pantolon vardı onda hiç bişey yoktupen*se sürtünme olmadı testislerine sürtündümherhangi bir boşalmaolmadı ama işte kaç gündür içime dert oldu karnım ağrıyo kasıklrım belim çok kafya taktım adet günüme 11 gün var acil cevp


Cevap:

Bu konuda defalarca yazı yazdık, tam olmayan bir cinsellik beraberlik sonrası, çamaşır veya giysiye boşalma olduğunda hamilelik yok denecek kadar azdır.

Bu durumda hamilelik tek bir koşulda olabilir.Bu da, boşalma sonrası meninin çamaşırdan vajina ağzına temas etmesi ve buradan da içeri sızmasıdır.Böyle bir durum varlığında yani bir şüphe durumunda ise yapılması gereken beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olması durumunda gebelik testi yapılmasıdır.

u******** :

Ben sevgilimli dün sürtünme yoluyla vajina üzerinden dün boşaldım sevgilim normalde bu gün adet görmesi gerekiyo görmedi acaba hamile olabilirmi acil cevap bekliyorum kızlığını bozmadım


Cevap:

Vajina ile spermin teması olduğu için hamilelikten söz edilebilir ama henüz çok erken. Adet gecikmesi 1 haftanın üzerinde olursa gebelik testi yaptırarak daha net cevaplar alabilirsiniz. 

m********** :

kızımın boğazında enfeksiyon oluyo tahlil sonuçları
BİYOKİMYA
Demir 47,16
Demir Bağlama 322,96
HEMATOLOJİ
PLT [H] 434
LYM% [H] 54,8
NE% [L] 35,6
HORMON
Vitamin B12 773
TETKİK ADI FOLAT 12,84
FERRİTİN 14,5
NEFELOMETRİK
Total IGE 17,3 SONUÇ NASIL HOCAM SAYG


Cevap:

Geçirdiği enfeksiyon ile uyumludur, ciddi bir problem görünmüyor..

t********** :

mrb hocam ben 10 aylık ewliyim hamile kalmak istiyorum ama kalamıyorum hergün ilişkiye giriyoruz bazen ise 2 günde bir ama bir türlü olmadı yardımcı ola blirmisinz lütfen tşk ederim şimdiden


Cevap:




Fertil (doğurgan) olan, yani gebelik oluşturma potansiyeli olan bir çiftin korunmasız bir adet döngüsünde yeterli sayıda ilişkide bulunması durumunda kadının gebe kalma şansı yanlızca yaklaşık %20-25'tir.Böylece gebeliği planlayan bir çiftin bunu 4-5 ayda başarması gerekir. Ancak elbette her kadında bu süre içerisinde gebelik oluşmaz. Böyle bir durumda en muhtemel etken bu çiftte bir problem olması değil, çiftin bu %20-25'lik şansı yakalayamama "şansızlıklarıdır".Çift deneme süresini artırdığında muhtemelen gebelik oluşacaktır.

Denemelerine karşın gebelik oluşturmayı başaramayan çiftlerin bir kısmı ise "subfertil" kategorisinde yer alırlar. Burada subfertil kelimesi, "fertilitesi", yani "gebelik oluşturabilme kabiliyeti (doğurganlığı) nispeten daha düşük", basit bir anlatımla "zor gebe kalan" anlamında kullanılmaktadır.Böyle bir çift korunmasız bir adet döngüsünde düzenli olarak ilişkide bulunsa da kadının her ay başına gebe kalma olasılığı %2-3 civarına kadar inebilmektedir. Böyle bir çift tedavi edilmediğinde muhtemelen ancak 4-5 senelik bir deneme süresi içinde gebelik oluşacaktır

a************* :

Merhaba partnerimle sürtünmeli ilişki yaşadık üzerinden 3 gün geçti ve şuan sindirim sistemim fena halde bozuk ve midem bulanıyor evli degiliz daha hamile olma olasılığım varmı lütfen yardım eder misiniz..


Cevap:

Sürtünmeli yaşanan ilişkilerde hamilelik oluşabilse de oldukça düşük bir ihtimaldir. Partnerinizin şikayetleri stres veya enfeksiyon kaynaklı olabilir. Adet gecikmesi 1 hafta üzerinde olursa genelik testi yaptırarak net cevaplar alabilirsiniz. 

n********* :

nişanlımla 30 aralıkta ilişkiye girdik akşamı adetim başladı 2 hafta erken olmasına rağmen. o tarihten itibaren 12 13 gun gecikmiş oluyor adetim. ilişki sonrası adet gördüğüm halde hamile olabilir miyim. (2 hafta erken olmamın sebebi önceki ay ertesi gun hapı kullanmamdan olabilir)


Cevap:

Gebelik testi yapmanızı öneririz.

e********* :

sevgilimi ağızdan olarak bosalttım göbegimin üstüne bosaşldı altımda iç çamasırım ve kalın bir taytım vardı taytın ustune 1damla falan döl geldı 5 dk sonra farkettik sildik hamile kalırmıyım ?


Cevap:

Bu durumda hamilelik tek bir koşulda olabilir.Bu da, boşalma sonrası meninin çamaşırdan vajina ağzına temas etmesi ve buradan da içeri sızmasıdır.Böyle bir durum varlığında yani bir şüphe durumunda ise yapılması gereken beklenen adet tarihinde en az 1 hafta  gecikme olması durumunda gebelik testi yapılmasıdır.

s******** :

hocam kız arkadaşımla 15 aralıkta sürtünme yoluyla ilişkiye girdik bundan 2 gün sonra normal olarak adet gördüğünü söyledi ve her zaman çok ağrılı oluyor ama bu ay adeti 8 gün gecikti onun için yorucu ve stresli zamanlar geçirdi. gecikme sebebi bu yüzden olabilir mi ve çok ağrılı olması normal mi


Cevap:

Adet gecikmesinin çok çeşitli sebepleri olabilir, stres de bu sebeplerden birisidir. Yine de gebelik testi yapmanızı şüpheli bir durum var ise öneririz. Adetleri çok ağrılı ise kadın hastalıkları uzmanına başvurmasınfda fayda var.

d********** :

Afedersiniz... kız arkadaşımla sürtünme yoluyla bir ilişki yaşadık ve bundan bir kaç gün sonra kız arkadaşımın günlük pedine saydamsı renkte hafif tonda kırmızı bir damla sıvı geldi bu nedir öğrenebilir miyiz?


Cevap:

Vajinadan gelen bir akıntı olabilir, görülüp muayene edilmeden birşey söylenemez..

y************ :

merhaba herkese iyi geceler kız arkadasımla beraber olduk adet gormedıgını söyledı bunun üzeine 2 hafta gectı 2 kere test yaptı tek cızgı cıktı kan tahlılı verdı sonuc kısmında 2,0 U/L yazıyo ve halen adet olmadı sizde hamile midir ?


Cevap:

Hamile olma riski yok denecek kadar azdır..

i*********** :

merhaba 20 yasindayim geçen ayın 20sinde erkek arkadasimla bir beraberlik yaşadık ve içime boşaldı.son 3 gündür belimde kasıklarımda hafif ağrı ve arada sancı var sabahları mide bulantım oluyor fakat gün içinde gidiyor ayın 14 ünde hasta olmam lazim merak ediyorum sizce hamile olabilir miyim %kaç ?


Cevap:

Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.

Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.



z***** :

Merhabalar Hormon testi yaptırdım. Degerlerim serbest T4 1.16 , TSH 0,925 ciktı. Degerlerim normalmi bilgi verebilirmisiniz.


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


o************* :

Kiz arkadasimla surtunme yoluyla iliskiye girdik kendisi bakire ancak ben vajinanin ic kismina bosaldim.hamile kalir mi ? Gece 4 de.mide bulantisi nedeni ile.hastaneye gitti ve serum verdiler sizce hamilelik belirtisimi ve halsizlik var?


Cevap:

Evet hamilelik riski vardır..

f********** :

adetin 25.günü sabah progesteron değerim 12.0 ,e2 103.5, lh 22.4 beta hcg 0.100 çıktı. adetlerim 31 gün sürüyor.aynı gün akşamı tekrar baktırdığımda progesteron 9.0 ,e2 85.1.lh 5.4, beta 0.100 çıktı bu durumda yumurtlama olmuşmu ve progesteron düşmeye başlamıssa gebelikt oluşma ihtimali hala varmı


Cevap:

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



b************* :

Merhaba benim 30 kasımda şüpheli bir beraberliğim oldu, içeri boşalma olmadı ama zevk sıvısından korkuyordum. Adetimde de gecikme vardı. Bthcg testi yaptırdım dun yani 6 ocakta. Sonuç <1.2 geldi. Negatif sonuç. Testi erken mi yaptırdım? Yoksa kesin olarak hamile değil miyim? Teşekkürler..


Cevap:

Gebe kalındıktan sonra bu gebelik bhCG adı verilen bir hormon salgılar. bhCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 1 hafta sonra kanda normal seviyelerin çıkarlar. Hamile olmayan bir kadında kandaki bhCG seviyesi 0-10 mIU/mldir.
Seviyenin 10 dan yüksek olması gebelik sonuçlrını verir. kan bhCG seviyesi belirli bir miktarın çıkınca idrarda da ortaya çıkar ve idrar testleri doğru sonuç verirler.


k******* :

Bthcg testı yaptırdım 128.04 bebek kac haftalık ogreneblr mym


Cevap:

Tahlil.com sizler için Gebematik geliştirdi. Tahlil.con doktorlarının tasarladığı Gebematiği kullanarak, yapılan gebelik testine göre  hamile olup olmadığınızı hamileyseniz de tahmini haftasını öğrenebilirsiniz.

Gebematiğimizi kullanmak için tıklayınız.....


h*********** :

merhaba beta hcg testi yaptırdım 7.3 değeri cıktı iki gün sonra tekrar yaptırdı 3.9 cıktı sonuçu olarak negatif mi yoksa pozitif mi değerlendirebilirim


Cevap:

 Gebe olmayan bayanlarda da 10 mIU/ml ye kadar Beta HCG hormonu bulunabilmektedir.Bunun nedeni ise hipofiz bezinde LH üreten hücrelerce, Beta HCG hormonu salınabilmesidir.Bu nedenle gebe olmayan bir kadının kanında da 5-10 IU/mL düzeyine kadar Beta hCG bulunabilmektedir.Bu tür bir Beta HCG sonucu ile karşilaşıldığıında gebelik şüphesine kuşku ile yaklaşılmalıdır.

b*********** :

idrar kültürü nsaıl yapılır gebelik çıkarmı


Cevap:

İdrar örneği steril bir kapta toplanarak yapılır, gebelik testi değildir..

y******** :

Merhaba nisanlimla bir hafta önce adetim bittikten sonra ilişkiye girdik prezervatif patladi ve farkında olmadan tamamen içime boşaldı daha sonra doğum kontrol hapı ictim hamile olma ihtimalim varmi bir test yapmalimiyim


Cevap:

Evet ihtimal düşük de olsa vardır, adet gecikmesi olursa test yapmanızı öneririz..

s************* :

aralık 12 de adet oldum.bas donmem ve mıde bulantım vardı 03 ocaktada kan testı yaptırdım.hcg 0.11 yanı negatıf.kahverengı akıntım var .sızce kan testı için erkenmı hamıle olma ıhtımalım nedır


Cevap:

Hamilelik ihtimaliniz yok denecek kadar azdır..

s************* :

aralığın 12sınde adet gördüm.bulantı ve bas donmem vardı ocagın 3 unde kan testı yaptırdım 0.11 cıktı yanı negatıfmıs.adetıme daha var. gebe olma ıhtımalım varmı yoksa cokmu erken davrandım bellı olması için gununun mu gelmesı lazım yardımcı olurmusunuz


Cevap:

İlişki gününüzün ne zaman olduğunu belirtmeniz gerekir..

k*********** :

Sürtünme yoluyla ilişgiye girdik hala bakire sevgilim 13 gün oldu ve daha adet olmadı 11 ve 12 gününde test yaptık negatif çıktı tek çizgi hamilelik olabilir mi ?piskoloji çok bozuldu durum sıkıntılı malum yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapmalıyım test nekadar güvenilir net sonuç almışmıyızdır tşk.


Cevap:

Adet gecikmesi olduktan 1 hafta sonra testi tekrarlayın..

m************ :

son adet tarihim 28 kasım 31 aralıkta beta HCG yaptırdım 43,1 çıktı dotorum tahlili 48 saat sonra yine yapalım dedi 2 ocak yani bugün yine tahlil yapıldı sonuç 47.31 çıktı ve doktorum gebeliğin kimyasal gebelik olduğunu söyledi sizce ne yapmalıyım


Cevap:

.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir


e*************** :

31 ekimde nisanlimla ilişkiye girdik fakat kizligim bozulmadi kan falan gelmedi. içime bosalmadi ama zevk suyundan da hamile kalindigini bildigim için korkuyorum. 19 kasimda regl oldum fakat cok kisa sürdü 13 aralikta tekrar oldum yine kisa sürdü. ve cok fazla akintim mide bulantım var hamile miyim?


Cevap:

Çok fazla olan akıntı ve bulantı enfeksiyon nedeni ile olabilir, kadın doğum uzmanına başvurmanızı öneririz..

m***** :

sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ..6 defa idrr testi yaptım farklı zmanlarda negatif çıktı hamile isem 3 aylık olmam gerekiyordu.doktr muanesinde adet düzensizliği sorunyla gittim 2 hafta önce ultrason muanesinde sol trafımda kist çıktı ve doktor hamilelik gibi bi konudan söz etmedi sizce hamilemi


Cevap:

Hayır..

n********** :

Partnerlerin her ikisindede iç çamasırı varken sürtünme yoluyla boşalmanın olması gebelik için risk değil diyorsunuz peki partnerlerden sadece birinin iç çamaşırı varken böyle bir şeyin olması durumunda? yani kadında iç çamarısı var diyelim erkekte yok.. böyle bir zamanda boşalma da risk var mıdır


Cevap:

Aşağıdaki bağlantıda sorunuzun cevabını bulacaksınız. 

g************** :

Nişanlımla 1ayda 3 sefer sürtünme yolu ile beraber oldum ve vajınamın ustune bosaldı sızce hamile kalma ihtimalim varmı gercı bzım ıcın bır sorun yok ama merak edıyorum ve tahlıl ıcın daha var zaman ılk seferı tedbırsızlıktı ama sonradan umursamadık sımdı merk edıyorum


Cevap:

Meni vajinaya bulaştığı için hamilelik olası. Test yaptırdığında daha net cevaplar alırsın. 

g************** :

nişanlımla 1ayda 3 sefer sürtünme yolu ile beraber oldum ve vajınamın ustune bosaldı sızce hamile kalma ihtimalim varmı gercı bzım ıcın bır sorun yok ama merak edıyorum ve tahlıl ıcın daha var zaman ılk seferı tedbırsızlıktı ama sonradan umursamadık sımdı merk edıyorum


Cevap:

Sürtünme ile ilişki sonrası hamilelik olasılığına dair o kadar çok soru geliyor ki, yetişemiyoruz artık. Bu tür ilişkilerde hamilelik şansı pek olası değildir.Çok düşük bir ihtimal boşalma sonrası meninin vajinadan içeri girmesi sonrası hamilelik olasılığından söz edebiliriz. Bu tür bir şüpheniz var ise, beklenen adet tarihinde  en az 1 haftalık bir gecikme sonrası gebelik testi yaptırabilirsiniz.Aşağıda hamileliğin oluşumuna dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Okumanızı öneririz...




r********* :

geçenlerde sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik üzerimizde çamaşırlarımız yoktu ve benim belime boşaldı arka kısmımın içinde sıvıyı hissettim ama onun boşalması sonucumu oldu bilmiyorum arkadan öne spermin gelme ihtimali nedir hamile kalır mıyım??


Cevap:

Belirtiğiniz şekillerde bir hamilelik pek mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.Hamilelik korkusuyla sizin gibi okurlarımızdan bir çok soru geliyor.

Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com ekiplerince verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
 Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.




m********** :

Meraba. Eylülün 21 de evlendndm 20snde adet oldum. 25inde iliskye grdik ve hic korunmadk. Ekimin 20 nsde adet olmam gerekirken 15snde oldm. Hamile olma gbi bi ihtimalim varmidir ?


Cevap:

İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.
 Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

   http://tahlil.com/adet-gormek-nedir-adet-goren-biri-hamile-olabilir-mi

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


 Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

g******** :

Bir  kac aydır bebek istıyoruz,eşimle ilişkiye gırdıkten sonra kanamam oldu cok az.son iki aydır da adetım 1 hafta önceden oluyor?gayet duzenlı adet olan biriyim,nedenı nedir acaba? Hamıle olabilr mıyım?


Cevap:

Beklenen adet tarihinizde gecikme var ise, kanda Beta HCG testi yaptırmanız en uygun çözüm olacaktır.

y********** :

Merhaba benim bi sorum olucakti ben 28 yaşındayım ve ilk defa böyle bişey

başıma geliyor 20ağustosta adet oldum 6 gün sürdü 35 günde bi okuyorum

22eylülde tekrar hasta oldum Ama 25in de bitti 4 saatte bi damla açık kırmızı renkte

üstüne görmüş olabilir miyim bu Sabah evde test yaptım Tek çizgi çıktı


Cevap:

Evde yapılan testlerin yanılma payı olabiliyor. Adet kanaması ile üstüne görme arasındaki fark hakkında aşağıda verdiğim adresteki yazımızı okuyarak daha çok bilgiye sahip olabilirsiniz. 


e******* :

 5 aylık evliyim.son adet tarihim 2 eylül.14-18 eylül arası korunmasız ilişkiye girdik.adet günümede daha çok var yardımcı olabilrmsnz hamile kalma şansım varmı.tahlil ne zaman yaptırmalıyım?


Cevap:

Adı üzerinde korunmasız ilişki, tabii ki hamile kalma ihtimaliniz var.
Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.

Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.



r******** :

sevgilim pen*sini surutdu fakat suruturkn kuruydu pen*si, sonradan islakdi benim zevk suyum bulasmisdir, ama kendisinin zevk suyu akdini bilmior emin degil, adet olmam gerekio 2 gundur olmadm.Hamile kalma sansim varmi?kendisinin zevk suyu normalde akmaz iyise sikmadan.diger gun hemen dogum hapi icdm


Cevap:

İki üç gün daha bekle canım adet olmazsan gebelik testi yap.

m********* :

.hocam bir kız ilişkiden sonra 2 ay art arda adet görüyorsa bunun üstüne olup olumadığını yani adet mi yoksa üstüne görüp görmediğini anlayabilir mi?


Cevap:

İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.
 Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

   http://tahlil.com/adet-gormek-nedir-adet-goren-biri-hamile-olabilir-mi


s********* :

Sevgilimle dün ilişkiye girdik korunduk tabi ama ilkinde prezarvatif yırtılmıştı değiştirdik hemen en sonunda dışarı boşaldı ama vajinamın al tarafı değilde en üst kısmına sürttü hamile kalırmıyım yardım edermisiniz?


Cevap:

Bu durumda az da olsa hamilleik ihtimali var, adetinizde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırın sonucu da bizimle paylaşın

s******** :

merhaba ben 31 yaşında evli bir bayanım evleneli 2 ay oldu. bu ay adet görmedim. adet günümü 8 gün geçti. idrar tahlili yaptım fakat olumsuz çıktı. doktora gittim hcg testi yaptılar. değeri 1,59 çıktı. muayene ettiğinde de birşey görünmediğini söyledi. testi tekrar yapacaklar. hamile miyim acaba?


Cevap:

Hamile olma şansınız yok. Test sonuçlarınız negatif. 

n****** :

erkek arkadaşım boşaldıktan sonra benim cinsel organıma dokundu eline bulaşma ihtimali çok yüksek hemen 2-3saat içinde ertesi gün hapı kullandım.okuduğum bir çok yorumda kanama gerçekleştiği yazıyor fakat 3gün olmasına rağmen bende herhangi bir kanama olmadı.bundan sonraki süreçte tavsiyeniz ne olur


Cevap:

Cinsel konular ve gebelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Muhtemelen yaşınız da küçük.Özellikle sizin gibi erken yaşlarda bu tür ilişkilere girenlerden bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Bu tür durumlarda hamilelik şansı yoktur.Size önerimiz hamilelik oluşumu ve konuya dair sitemizde yazdığımız yazıları dikkatle okumanız ve bu konuda sorulmuş soru ve cevapları gözden geçirmeniz.Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ile cevapları okuyabilirsiniz.



d******** :

Mrb lütfen yardımcı olun erkek arkadaşım kendi pen*sine dokundu eline zevk suyu gelmiş olabilir sonrada eliyle kısa bir süre benim cinsel organıma dokundu tatmin amaçlı ama parmağını vajinanın içine sokmadı kızlığım dıurduğu için bu şekilde gebelik oluşabilirmi çok tedirginim lütfen link yollamayın


Cevap:

Bu tür ilişkilerde hamile kalma olasılığı oldukça azdır. Dokunmakla gebe kalınmaz, bir sürü insan normal cinsel birliktelikle hamile kalmaya çalışırken sizin bu şekilde hamile kalmanız çok zor.

h*************** :

Merhaba hocam ,Benim yaklasik bir 4 ay once bir iliskim oldu.erkek arkdasimla iliskiye girdim erkek arkadasom tam vajinamin ust bolgesine bosaldi ilikiden snra duzenli.adet gorum.her ay ama bu ay sadece 3 gun surdu.ve karnim cok sis.ne yapmaliyim.adet gecikmemde hic olmadi ? ustune gorme olabilir mi


Cevap:

Cinsel konular ve gebelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Muhtemelen yaşınız da küçük.Özellikle sizin gibi erken yaşlarda bu tür ilişkilere girenlerden bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Bu tür durumlarda hamilelik şansı yoktur.Size önerimiz hamilelik oluşumu ve konuya dair sitemizde yazdığımız yazıları dikkatle okumanız ve bu konuda sorulmuş soru ve cevapları gözden geçirmeniz.Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ile cevapları okuyabilirsiniz.



s******** :

Lütfen yardımcı olun erkek arkadaşımda boxer bende iç çamaşırı vardı.Sadece bu şekilde bir kaç kere sürtünme oldu.Çıplak şekilde temas asla olmadı.Ve boşalmada kesinlikle olmadı.Eğer çamaşırıma zevk suyu bulaştıysa hamilelik olurmu çok korkuyorum pişmanım lütfen bişiler yazın link göndermeyin.


Cevap:

Merak etmeyin bu tür ilişkilerde hamilelik şansı yoktur.Bu konuda detaylı bilgiyi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.


Elbise ve çamaşır varken hamile kalınır mı?
http://tahlil.com/elbise-ve-camasir-varken-iliskide-hamile-kalinir-mi


s************ :

iyi günler erkek arkadasımı elımle bosalttım sonra wc gıttım elımı yıkamak ıcın yalnıslıkla elımı vajınama dokundum hamıle olma rıskı varmı


Cevap:

Cinsel konular ve gebelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Muhtemelen yaşınız da küçük.Özellikle sizin gibi erken yaşlarda bu tür ilişkilere girenlerden bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Bu tür durumlarda hamilelik şansı yoktur.Size önerimiz hamilelik oluşumu ve konuya dair sitemizde yazdığımız yazıları dikkatle okumanız ve bu konuda sorulmuş soru ve cevapları gözden geçirmeniz.Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ile cevapları okuyabilirsiniz.



e************ :

18 haziranda sürtünmeyle ilişki yaşadık bende esorfman iç çamaşır vardı onda kot-keten pantolan vardı 11-12 adet oldı fakat adeti bu 6 gündür gecikti biz geçikmeden iki gün sonra gebelik çubuğu yaptık ve be negatif çıktı bnde boşalma fakat zevk suyu vardı gebelik var mı çok stres yapıyoruz vr mı?


Cevap:

Merak etmeyin bu tür ilişkilerde hamilelik şansı yoktur.Bu konuda detaylı bilgiyi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.


Elbise ve çamaşır varken hamile kalınır mı?
http://tahlil.com/elbise-ve-camasir-varken-iliskide-hamile-kalinir-mi


t********** :

benim son adet tarihim 18 haziran temuzun 3 de damla şeklinde kanamam oldu ve 6 gün sürdü hafif agrıyla bende doktoragittim sol overde60x66mm çpında kist mevcut yazıyo beta hcgtesti yaptılar ve sonuç 20 çıktı 2 gün sonra gelmemi istediler bende tetrar gittim ve bu seferki 27,9 çıktı hamilemiyim?


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


m************ :

Mrb erkek arkadasmla 1hafta once surtunme yoluyla iliski yasadm bakireyim vajinama bosalmadı ama bosaldkdan sonra cinsel organını peceteyle temizledi sonra tekrar berqber olduk hamile olma olasılıgm varmı tahlil olmadm adetimede 2hafta var simdiden tesekkurler


Cevap:

Belirtiğiniz  tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

Sürtünme yoluyla kurulan ilişkilerde hamilelik ihtimali ne orandadır?
http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi


a********* :

Merhabalar, ben 5 nisanda kürtaj oldum kanamam ıkı gun sürdü,sonra 5 mayısta normal adetimi oldum normal 5gun sürdü.ama dıger kanamam 3 gun gecktı 8 hazıran adet oldum fakat bu da 2 gun surdu bır gunde kahverengi akıntı geldi.hamılelık idrar testinde negatıftı

nedeni ne olablir?


Cevap:

Bir kadın doğum uzmanına başvurun.

c********* :

ben sürtünmeyele ilişkiye girdin ama koltukla hiç nişey olmadı daha adet olamdım ama iç olamdım 13 yaşındayım


Cevap:

Daha çocuk yaştasın ve bu tür işlere de bir daha girişme bizden uyarması.Bu şekilde hamilelik zaten mümkün gözükmüyor

s**** :

Bakireyim adetim 2 hafta gecikti bundan 1 buçuk ay önce sevgılımle surtunme yoluyla ılışkı yaşadım ondan sonra hç adt görmdım ama herhangı bı boşalma olmadı sadece zevk suyu akmış olabılır gebelik testı yaptım negatıf çıktı tekrar yapmalımıyım sızce hamıle olabılırmıyım?


Cevap:

Hamile değilsiniz. Rahat olun.

o*********** :

sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik beline boşaldım aşağıya doğru akarken hemen sildik ve ertesi gün hap attı. 2 aydır düzenli adet oluyor hamile olma riski varmı?


Cevap:

Belirtiğiniz  tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

Sürtünme yoluyla kurulan ilişkilerde hamilelik ihtimali ne orandadır?
http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi


d************** :

Sevgilimle  ilişkimiz oldu bekareti bozuldu ve ertesi gun korunmasız olarak ilişkiye girdik bi kaç kez. ama içine boşalma olmadı.bunu yapalı 7 gun oldu adetine 1 gun vardaha. kasıkları ağrıyo,bu gun bulantısı olmuş kusmuş çok halsizlik var.hamile olabilirmi,  idrar testi yapsak sonuç verir mi?


Cevap:

İçeri boşalma olmadıkça hamilelik ihtimali nisbeten düşüktür.Ancak yine d etedbiren adetinde en az 1 hafta gecikme olduğunda arkadaşın idrar testi yaptırabilir.

s************ :

erkek arkadaşımlar sürtünerek iliski yasadık ikimizde cıplaktık ben bakireyim ve o bosaldı vajinanın üzerine daha dogrusu hatırladıım kadarı kenarlarına falan üst karafı gibiydi kayganlk da vardı. son 2 haftadır kasıklarımda batma oluyo böyle egilirken falan sancı batıo yumurtalarda hamilemiyim


Cevap:

Adetinizde 5 gün vaya daha fazla gecikme olursa gebelik testi yaptırın.

s*********** :

Merhaba Önceki adet zamanım 9 mayıstı. bu ay 4 haziranda az kahverengi bir kanama ve sonrasında 2 gün olmadı şimdi ise son 3 gündür çok az kanamam olmakta. Bebek istediğimiz için korunmamaktayız. gebelik ihtimalim olabilir mi?


Cevap:

İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.


s************* :

Meraba bisey sorcam hamilelik testi yaptim ikiside pozitif cikti ultrasonda gozukmedi hastanede idrar testinde birkac gun sonra negatif cikti doktor gecen ay dusurdun dedi nasil oluyor bu dusuk olsa bilmezmiyim ilkim dusuktu benim bu kez az kan geldi gittimizde boyle dediler anlamdim lutfen yardim


Cevap:

Hastanede yapılan gebelik testi ve ultrason sonuçları  gebelik olmadığını gösteriyor bu aşama hastanedeki sonuçlara güvenmelisiniz.

s************ :

Merhaba.Erkek arkadaşımla bir kaç kez sürtünme yolu ile ilişkiye girdik..İlişki sırasında içime girmedi ancak vajinamın hemen üzst kısmına karnıma,göbeğime boşaldı.Hemen peçete ve ıslak mendil ile temizledim.Hamile kalmış olabilirmiyim?Emin değilim ama adetimde gecikti gibi,kilo aldm ve çk ymk yiorm


Cevap:

Bu şekilde hamile kalmanız imkansız.

k****** :

beta hcg 1000.0 kac haftalık


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


o********* :

Nisanlimla ilk kez beraber oldum kizligim bozuldu icime degil vajinamin üstüne bosaldi,ertesi gün adet oldum.ikinci adetimden birkac gün önce karnimin ortasi cok agirdi,bir iki gün gecikti ve adetliyken bi rkere midem bulandi.karnim şiş ,gazim var.gögüslerimin uclari sanki degisik. Hamile miyim?


Cevap:

Bu şekilde hamilelik ancak prostat salgısı olarak da bilinen zevk suyuna bağlı olabilir.Ama zaten adet görümüşsünüz.Adet görmeniz hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor.

d********** :

merhaba. ben adetimden iki gün sonra sürtünme yoluyla ilişki yaşadım ve boşalma vajinama oldu. bugün bir hafta geçti beyaz ve ara ara sarı süt kesiği gibi akıntılarım oluyor. hamilelik riskim var mıdır ?


Cevap:

Vajinanıza boşalma olduysa tabii ki hamilelik riski vardır.Adetinizde en az 5 günlük gecikme olursa kanda beta hcg testi yaptırın.

m************ :

merhaba..biz erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk.ilişki sırasında erkek arkadasım boşalmadı ancak zevk suyu geldi sonradan farkettik vajinadan içeri girmiş olabilir.iliskiden 10 gün sonra regl oldum ama iki gün sürdü böyle bir durumda hamile kalmıs olabilirmiyim?


Cevap:

İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.


m******** :

Bugün beta hcg testi yaptırdım sonuç bölümünde 2581 yazıyordu sonuç olarak ben hamilemiyim.


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


c******** :

merhaba hocam sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye giriyorduk ama hiç bir şekilde içime girme yada boşalma gibi bir durum söz konusu olmadı normalde adetlerim ayın beşi veya 6sında olur geçen ay 3ünde bu ay 7 sinde oldu fakat son adetim sürekli kesilip tekrar başladı hamile olabilir miyim


Cevap:

Belirtiniz tür ilişkilerde hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır. Meni yani spermler vajinaya temas edince az da olsa bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.,

Bu tür bir şüpheniz varsa tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olursa test yaptırabilirsiniz.
Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

Sürtünme yoluyla kurulan ilişkilerde hamilelik ihtimali ne orandadır?
http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi


h********* :

çok meraklandığım için aşılama işleminden 5 gün sonra hcg testi yaptırdım. sonuç 9,47 çıktı pozitif sonuç için 10 üzeri olması gerektiğini biliyorum fakat 3,AޞžILAMA olduğu için çok merak ediyorum. lütfen yanıtlar mısınız ? şimdiden teşekkürler


Cevap:

Vereceğimiz cevabı da bildiğinizi tahmin ediyoruz, bu sonuçla gebelik yok.Doktorunuzun bilgisi olmadan da test yaptırmayın

m************ :

Merhaba benim adetime 7 gün var fakat ben bugün idrar testi yaptım ve 2 çizgi çıktı ve kan testi yaptırdım 43,01 çıktı acaba hamilemiyim bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler


Cevap:

Gebelik testini erken yaptırmışsınız.

Gebelik testinin ne zaman yapılacağına dair Tahlil.com'da bir çok uyarıda bulunduk.Aşağıda bu konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Gebelik testi ideal olarak ne zaman yapılmalıdır?
http://tahlil.com/gebelik-testi-nedir-ne-zaman-ve-nasil-gebelik-testi-yapilir

e************ :

kasımda hamilelik testi yaptırdım sonuçum 0.4 çıktı.doktor hormonlarıma bakarak yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını söylediilaç kullandım 3 aylık.bıraktım ve korunmadım.mart26 da test yaptırdım sonuç 1.20 ve yükselme var ama sonuç negatifmiş.3 gün sonrasına tekrar test istedi hamile olabilirmiyim?


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


f********** :

sevgilimin elinden sperm bulaşmış olabilir adetim 15 gün geçti gecen hafta idrar testi yaptım negatif doktorada gittim ultasonda küçük kistlerin var dedi ve ben hala adet oladım acaba hamilemiiyim acil cevap lütfen


Cevap:

Test sonucun negatif çıkmış, kistin ise hamileikle ile bir ilgisi bulunmuyor.Hamilelik yok

p****** :

Sevgilim ile ters ilişkiye girdik ve adetim 5 gün geçikti ve 5. gün oldu. adetimin 2. gününde iken kan testi yaptım negatifti. İlişkiden 55-60 gün sonra çubuk test yaptım negatifti,90-100 gün sonra yine çubuk test negatifti ve bu dönemde düzenli adet gördüm. Hamile olabilirmiyim ?


Cevap:

Tabii ki olamazsınız, biraz fazla etkilemiş sizi ilişkiniz.

i********** :

6gün önce kızlığım bozuldu içime boşalmadı ve ilk ilişkimden bir gün sonra adet gördüm ve 3.gün adetim az gelmeye başladı arada bir ve baş dönmem ve oluyor hamile olma ihtimalim var mı


Cevap:

Adet gördüyseniz hamilelikten söz edemeyiz.

g********** :

Merhaba erkek arkadaşımla duşta agız yolu ile birşeyler yaşadım birleşme olmadı kesinlikle erkek arkadaşımın menisi Boşalma esnasında vajinama gelmiş olabilir su falan tuttuk ama tamamen boşalma olmadı sıçrama gibi oldu hamilemiyim ? lütfen yardımcı olun Acil


Cevap:

Duşa girmeyin bir daha sizde bu kadar korkuyorsanız:) Bu şekilde hamile kalınmaz

b*************** :

merhaba hocam HCGtesti yaptirdim catlama ignesi yaptirali 11 gün oldü dayanamadim testyaptirdim 2gün oceede yaptirdim yani ineden sonra 9 günde ilk yaptirdim <1.0 refaransta boyleydi 2 sonra yaptirdimda 1.23 bugun 11 gun oldu çatlama inesi kulanali cok erken biliyorum ama gebe olma ihtimalim varmi


Cevap:

Bu değerlerle gebelik ihtimali yok

?