Doğum Sancısı Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/03/06 00:41 • Güncelleme Tarihi : 2017/03/06 00:41 •
Gebelik süresi ortalama  40 haftadır
Doğum Sancısı Nedir?

Gebelik süresi ortalama  40 haftadır. Tahmini doğum tarihi yaklaştıkça gebelerde rahimde kasılmalar görülür.
Gebeler bu kasılmaları karınlarında  dikleşme ve sertleşme şeklinde hissederler.
Normal seyreden gebeliklerde 37. haftadan sonra fetusun baş pelvis kemiği girişine uyum sağlamaya başladığı andan itibaren gebe kadınlar zaman zaman rahimde kasılmalar hissetmeye başlarlar.
Gebe kadınlar bu kasılmaları bazen gerçek doğum ağrıları ile karıştırırlar. Ancak  bu kasılmalar günde birkaç defa gelen, rahim ağzında çok fazla bir değişikliğe neden olmayan kasılmalar olup yaklaşık bir dakika kadar devam ettikten sonra geçer.Anne adayları  bu durumu kasılma olarak hissettikleri halde ağrı duymazlar. Bu kasılmaların aralığı giderek kısalırsa  kasılmaların aralığı giderek sıklaşır ve sonunda on dakikada iki kez gelmeye başlar.İşte   bu ağrılar doğum sancısı olarak kabul edilir.
Kasılmalar giderek düzenli bir hal alır, sıklaşır  ve ortalama üç dakikada bir gelir. Her kasılma doğum kanalı olan ve serviks adı verilen rahim ağzının giderek olgunlaşmasına, kısalmasına ve açılmasına neden olur.Doğumu başlatan süreç de işlemeye başlar.
Doğum sancıları, birçok anne adayının korktuğu şekilde birden bire şiddetli bir şekilde başlamaz. Süreç ilerledikçe  yavaş yavaş kasılmalar şeklinde başlar ve hatta  düzenli sancılar oturduktan sonra ağrı gebeler tarafından yavaş yavaş hissedilmeye başlar.
İlk doğum genellikte ortalama 18 saatte gerçekleştiğine göre doğum sancısı  başladığında, kasılmalar arttığında, kasılmalar düzenli  hale geldiğinde  hastaneye başvurmakta yarar vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?