Kadınlarda Orgazm Belirtileri Nedir? Orgazm Oldukları Nasıl Anlaşılır?

Yayın Tarihi : 2018/06/18 11:23 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/06 13:14 •

Orgazm, cinsel ilişkiden haz alma neticesinde, cinsel organlardan meni boşalması durumudur. Bu durum, kadın ve erkekte birbirinden farklı tepkilere sebep olabilir.

Kadınlarda Orgazm Belirtileri Nedir? Orgazm Oldukları Nasıl Anlaşılır?

Orgazm, cinsel ilişkiden zevk alma neticesinde, cinsel organlardan meni boşalması durumudur. Bu durum, kadın ve erkekte birbirinden farklı tepkilere sebep olabilir. Bu nedenle erkekler kadınların, kadınlar ise erkeklerin nasıl orgazm olduğunu bilmek isterler. 

Kadınlarda Orgazm Belirtileri Nelerdir?

Genelde cinsel ilişki ve orgazmdan sonra kadınlar gülümserler. Göğüs uçları sertleşir ve daha sık nefes alıp verirler.

Bazen kadınlar duygusallaşır ve ağlarlar.

Orgazm sonrası uyumak genelde erkeklerde görünür ama bu durum kadınlarda da olabilir.

Kadınlarda kimi zaman orgazm nedeniyle ayaklarda titremeler oluşur ve bu nedenle orgazmdan hemen sonra yürüyemezler.

Kadınların birçoğu orgazmdan sonra eşlerine sıkı sarılmak isterler.

Kadınlar Orgazma Neden Duygusal Tepki Verir?

Cinsellik; kadın ve erkek için farklı anlamlar taşır. Erkek, düzenli olarak orgazm olmak ister ve bunu arzularken; kadın için bu, bir sevgi ihtiyacı karşılama durumudur. Yani cinsel ilişki, kadına sevildiği hissini verdiği için istenir. Bu durumda; erkekler cinsellik sonrası bir rahatlama hisseder ve vücut sarf ettiği eforu yeniden yakalamak için uyku ihtiyacı ortaya çıkar. Ancak kadın, sevildiğini hissettiğinden, bu hissin devam etmesini ister ve duygusal olarak dokunuşların ve duyuların harekette kalmasını ister. Bu sebeple yaşanan cinsellik sonrasında verilen tepkiler de değişir. 

Orgazm Sayısı Kadınlarda Ortalama Nedir?

Erkeklerde orgazm esnasında sperm üretimi olur. Yani erkek vücudundan çıkan meni, sperm bakımından zengindir. Bu sebeple orgazm olmak erkek için meşakkatli ve vücudu yoran bir aktivitedir. Bu sebeple erkek boşaldıktan hemen sonra yeniden boşalamaz. Bunun için bir süre dinlenmesi gerekir.
Kadınlar için böyle bir durum söz konusu değildir ve cinsellik devam ettiği sürece kadının birkaç kez üst üste orgazm olabilmesi son derece normaldir. Buradan da anlaşılacağı gibi tecrübeli ve cinsel yönden güçlü bir partner ile kadınlar arka arkaya orgazm olabilir. Bu yünden kadınlar erkeklere göre daha şanslıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?