Kas Çekilmesi Nedir?

Vücudun istemli kasları olan çizgili vücut kasları aşırı zorlama veya yanlış kullanımdan dolayı zedelenebilir. Bu durumda zedelenen kas bölgesinde ağrı ve şişlik gözlenir. Bu durum kas çekilmesi olarak isimlendirilir. Kas çekilmesi tedavisinde o bölgenin dinlendirilmesi oldukça önemlidir. Gerek görülürse kas için merhemler kullanılabilir.
Kas Çekilmesi Neden Olur?
Kas, insanın hareket etmesi için gerekli olan gücün simgesi, otoriter yığınlardır. Ancak yapılan yanlış hareketler, kası bu güçten mahrum bırakmakla birlikte, bazı sıkıntıları da ortaya çıkarır.
Kas çekilmesi; ısınma hareketlerini yapmadan spor yapmak, bölgeye fazla yüklenme, haddinden fazla iş bekleme, spor sırasında ani ve ters hareketler yapmak gibi farklı sebeplerden olabilir.
Kas Çekilmesi Nasıl Tespit Edilir?
Kas çekilmesi ilk anda ağrıyla karşımıza çıkar ve şişlikler de görülebilir. Üzerinden bir gün geçtiğinde ise, yerini sertliğe ve tutulma hissine bırakacaktır.
Hissizlik durumu kesinlikle kas çekilmesinde görünmez. Hissizlik acil bir durum olabilir ve bir an önce tedavi edilmelidir. Bu sebeple hissizlik varsa önemsenmeli ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Kas Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir?
İlk anda çekilme olan kasa buz uygulanmalıdır. Soğuk uygulama, ağrı hissini azaltacak ve kişide rahatlama sağlayacaktır. Özellikle baskı ile birlikte buz uygulamak ve hafif masaj oldukça etkilidir.
Kas çekilmesi yaşanan bölge yüksekte tutulmalı ve hafif bandajla sarılmalıdır. Bandajın sıkı olması ağrı hissini artırır bu sebeple sıkmadan sarmak önemlidir.
Kas ağrılarında kas gevşetici merhemler oldukça etkilidir. Bu sebeple doktorunuzun önerdiği merhemler hem ağrınızı kesecek, hem de kasların rahatlamasını sağlayacaktır. Muhakkak kullanılmalıdır.
Ayrıca kalsiyum ve magnezyum zengini beslenmek, kas zedelenmelerini azaltacak ve iyileşmeyi kolaylaştıracaktır. Bu sebeple özellikle sporu hayatına adapte etmiş kişiler, sıklıkla magnezyum kaynakları tüketmelidirler.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
HIV Testi ve AİDS Belirtileri İle İlgili Önemli Bilgilendirme Klimalar Hastalık Saçıyor. Lejyonelle Hastalığına Dikkat? Corona Virusu Nedir? Corana Virusuna Bağlı Enfeksiyon Nasıl Gelişiyor? Sünger Böbrek Nedir? Hepatit A Aşısı Kimlere Önerilir? Tifo Nedir? Nasıl Bulaşır? Kalp Zarı İltihabı (Perikardit) Nedir? Hemoroid (Basur ) nedir? Erkeklerde Prostat Muayenesi Ne Zaman Yapılmalı? Diz Kireçlenmesinde (Kıkırdak Aşınması) Horoz İbiği Tedavisi Nedir? Kabızlıkla Mücadele İçin 10 Pratik Çözüm Önerisi Kan Uyuşmazlığının Bebeğe Zararı Nedir?

