Korona Virüs Hastasına Evde Nasıl Bakılmalı?

Yayın Tarihi : 2020/10/06 06:10 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/01 10:32 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Korona virüs, etkisi uzun süredir devam eden ve tüm dünyanın hala savaşmaya devam ettiği bir virüstür. Ne yazık ki, artık hayatın bir parçası olmuş ve artık onunla yaşamaya alışmaya başlamışız.

Korona Virüs Hastasına Evde Nasıl Bakılmalı?

Korona virüs, etkisi uzun süredir devam eden ve tüm dünyanın hala savaşmaya devam ettiği bir virüstür. Ne yazık ki, artık hayatın bir parçası olmuş ve artık onunla yaşamaya alışmaya başlamışız. Başta maskeyle gezmeye adapte olamamışken, şimdi maske takmadığımızda kendimizi garip hisseder olmuşuz.

Madem korona artık bu kadar yakın o zaman şunu da öğrenmemiz gerekir; korona kapıyı çaldığında ne yapılmalı? Hayatın gerçeği madem bu virüs, o zaman bizim veya ailemizden bir üyenin kapısını çaldığında tavrımız ne olmalıdır?

Görünmeyen Varlıktan Korunmak Çok Zordur

Korona virüsün en tehlikeli yanı görünmez olmasıdır. Haliyle görünmeyen bir şeyden kaçmak da hayli zordur, hele ki aynı evin içindeyseniz.

Bu sebeple korona virüs şüphesinin taşındığı veya varlığının tespit edildiği ilk andan itibaren aile bireyleri tedbirini almalıdır. Herkesten izole bir odada kalmalıdır.

Evde korona virüs taşıyan kişinin mutlaka el dezenfektanı veya eldiveni olmalıdır. odasından çıkacakken ellerini dezenfekte etmeli veya eldivenini giymeli ve sadece ihtiyacını giderip sonra hemen odasına dönmelidir.

Korona virüslü kişinin yemeği her öğün odasına küçük porsiyonlarla, yiyebileceği kadar verilmeli ve artanı kesinlikle tekrar tüketilmemelidir. Çünkü korona virüs, en çok ağızdan çıkan tükürükle ve damlacıklar ile bulaşır ki, aynı tabağa defalarca kaşık sokmak bile bu bulaşa sebep olabilir.

Korona virüs taşıyan kişinin kullandığı mutfak eşyaları mutlaka yüksek ısıda yıkanmalıdır.

Korona Virüs Taşıyan Kişinin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Korona virüs, bağışıklığı düşük kişilerde ağır seyretmektedir. Bu sebeple başlıca amacımız hastanın bağışıklığını diri tutmaktır. Beslenme de bu işin en önemli sırrıdır.

Her öğün taze ve besleyici olmalıdır. sebze yemekleri, ilik suyu, sarımsak, soğan gibi bağışıklık güçlendirici besinler mutlaka her gün tüketilmelidir.

Hasta bol su tüketmeli ve günlük olarak bardağı değiştirilmelidir.

Ara öğünlerde kuruyemiş ve meyvesi verilmeli, böylece vitamin ve sağlıklı yağ depoları doldurulurken, kaliteli beslenmesi de sağlanmış olacaktır.

Hastanın özellikle yastık örtüsü ve yatak örtüleri 3 günde bir yıkanmalı ve değiştirilmelidir. Böylece hastanın virüsü tekrar tekrar soluması engellenecek ve bulaş olasılığı da en aza inecektir.

Odası mutlaka devamlı surette havalandırılmalı ve hava sirkülasyonu sağlanmalıdır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?