Lazer Epilasyon Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Epilasyon, vücuttaki istenmeyen kıl ve tüylerin çeşitli yöntemler uygulanarak alınmasıdır
Lazer Epilasyon Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Epilasyon, vücuttaki istenmeyen kıl ve tüylerin çeşitli yöntemler uygulanarak alınmasıdır.Lazer epilasyon da günümüzde sık olarak tercih edilen bir epilasyon yöntemidir.

Lazer epilasyon  kaş ve göz araları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilmektedir. Lazer epilasyon  en çok yüz, kol altı, bikini, bacak bölgelerine uygulanmaktadır.       

Kıllara rengini veren ve melanin olarak bilinen pigment epilasyon amacı ile kullanılan lazer ışığının emilimini sağlar. Oluşan ısı kıl köküne iletilir. Isı etkisi ile de kıl kökünde  tahribat sağlanarak kıllar  alınır. 

Vücuttaki melaninin  hedef seçildiği lazer epilasyonda, melaninin  yoğun olarak bulunduğu  koyu ve kalın kıllarda , lazer epilasyonun başarı oranı yüksek olmaktadır. Epilasyon yapılacak bireylerin cilt  rengi de, epilasyonun başarısını başarıyı etkileyen bir unsurdur. 

Cilt  rengi koyu olanlarda cildin yüzeyel tabakasında yer alan melanin fazla olduğu için yan etki riski yüksektir. Bu nedenle lazer epilasyon amacı ile verilen enerji de dağılacağından , epilasyonun başarı oranı düşebilir. 

Lazer epilasyon yönteminin esası, lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırmaktır.
Bu sayede , kıl kökü tekrar kıl üretemeyecek şekilde hasar görecek ve kıl üretimi olmayacaktır. Lazer ışınının dozu , tam olarak ayarlanamazsa veya doz az olursa  kıl kökleri yeteri kadar zarar görmeyecektir. Tam tersine yeterli dozdan daha fazla  doz uygulanırsa, bu sefer de ciltte tahriş ve yanık lekeleri ortaya çıkabilmektedir.Bu da lazer epilasyonun en ciddi komplikasyonudur.

Lazer Epilasyon Sürecinde Dikkat Edilmesi gereken Faktörler 

1.Yüz çevresinde yapılacak uygulamalarda özel  koruma gözlükleri ile gözler korunmalıdır. 

2.Lazer epilasyon öncesi  solaryum ve güneşlenmekten kaçınılmalıdır. 

3. Uygulama yapılacak bölgelere  3 hafta  süreyle kökten alım işlemi yapılmaması gerekmektedir. Jilet veya makine ile kısaltma işlemleri ise  3–4 gün öncesine kadar  yapılabilir. 

4. Son 6 ay içerisinde Roacutone  isimli akne tadavisi ilacını kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez. 

5. Lazer epilasyon sonrası güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Güneş alacak bölgelere ise mutlak suretle yüksek koruma faktörlü kremler uygulanmalıdır. 

6. Uygulama sonrası cilde nemlendirici tatbik edilmesi  kılların daha kolay dökülmesini sağlayabilir. 

7. Epilasyon seans süreleri de çok önemlidir.Seans süreleri gerektiğinden uzun olmamalıdır. Seans uygulama süreleri genelde yüzde 10 dakika, bacakta  30-40  dakika, kol altı ve  çenede ise  5 dakika olmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?