Migren Hastalığı Nedir? Migren Atakları Nasıl Olur?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı türüdür
Migren Hastalığı Nedir? Migren Atakları Nasıl Olur?

Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı türüdür.Migren atakları 4 saatten 72 saate kadar değişen uzunluklarda olabilir.Migren hastaları  ataklar arasında kendini tamamıyla normal hisseder, ancak bir sonraki atağın endişesi içindedir.
Migren ağrıları  genellikle orta şiddette ya da şiddetlidir.Ağrılar  kişinin normal aktivitelerini engelleyebilir. Migren nedeniyle oluşan ağrı  zonklayıcı, ateş yanar tarzda, matkapla deler gibi ya da nabızla birlikte atan şekilde hissedilebilir.
Ağrı  başın tek bir yanında olabileceği gibi çift taraflı da yerleşebilir. Ağrıyla birlikte bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı aşırı hassasiyet de görülebilir.Migren, kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen bir sağlı sorunu olup nöroloji uzmanlarınca tedavi edilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
n******** :

benim 3 yıldır migrenim var ilk 2 yıl çok sarsan ağrılarım olmuyordu olsa bile ayda 2-3 arası değişen ataklar oluyordu son bir yıldır hayatım zindan oldu, hemen hemen hergün migren ataklarım oluyor şuan relpax kullanıyorm resmen ilaca bağımlı oldum ,miyokarditim olduğu için kardiyoloji doktorum bu ilacı kesinlikle kullanma diyor lütfen bana ACİL yardım edinn


Cevap:

Sitemizde ilaçlar ve tedavi konusunda yorumda bulunmuyoruz.Tahlillerinizin yorumlanması konusund ayardımcı oluyoruz.Nöroloji bölümünde muayeneleriniz

?