Premenstruel Sendrom (PMS) (adet öncesi) Sendrom Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/07/18 18:10 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/01 02:40 •
PMS sendromu kadınlarda adet görülmesinden önce meydana gelen hormonal değişikliklerinden kaynaklanır. Premenstruel sendrom özellikle kadınlar arasında sıklıkla rastlanan bir sağlık problemidir.
Premenstruel Sendrom (PMS) (adet öncesi) Sendrom Nedir?

PMS sendromu kadınlarda adetten once hormonel değişikliklerinden kaynaklanır.
Adete 10-20 gün kala progesteron ve östrojen hormonlarının miktarı değişir ve buda şişkinlik,huysuzluk, göğüsün aşırı hassaslığı ve yorgunluk gibi durumlara yol açar.
Genelde kadınlarda adetten önce bu belirtileri görülür ama kadınların %20’ sinde bu belirtiler daha şiddetli olarak meydana çıkar.
Spor yapmak, kafein ve alkol içeren içeceklerden uzak durmak, düzgün beslenmek ve yeterli miktarda su içmek söz konusu belirtilerin şiddetini azaltabilir.
Son yıllarda yapılan bir araştırmaya göre yeterli miktarlarda D vitamin ve kalsiyumun alınması PMS sendromunun şiddetini azaltır.
Buna ilave olarak doğal portakal suyu, süt ürünleri ve az yağlı süt tüketen kadınlarda da PMS sendromu daha az ortaya çıkar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a****** :

Merhaba. En son 31 mayısta adet oldum. Geçen hafta yumurtlama belirtileri oldu. Kaygan , uzayan şeffaf akıntı ve ardindan yogun beyaz akıntı. Yakinda adet olacağım anlamına gelir mi? Karın sisligi yaşıyorum, bunun sebebi gecikme olabilir mi?


Cevap:

Evet şikayetleriniz adet gecikmesinden ve gelecek olduğundan kaynaklanıyor olabilir.

?