Kadınlarda Göğüslerin Küçük Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/10/11 10:01 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/27 11:50 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Bir çok kadın göğüslerinin küçük olduğundan yakınır ve bunu dert eder. Estetik bir sorun olduğunu düşündükleri bu durumun nasıl giderileceği veya nedenleri konusunda bilgi sahibi olmak ister. Kadınlarda göğüslerin küçük olmasının ve küçük memenin nedenleri kadınların en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu yazımızda sizleri küçük göğüs (meme) nedenleri hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Kadınlarda Göğüslerin Küçük Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Göğüsler bir kadının güzelliğini  ve cinsel cazibesini arttırır. Güzel göğüslü bir kadın da her zaman erkekler için bir çekim kaynağıdır.
Küçük göğüs (meme) veya düz (halk arasındaki adıyla tahta) göğüs ise hemen her kadın için çoğunlukla istenmeyen bir estetik problemdir. 
İyi ve güzel görünmek isteyen ancak istediği veya yeterli olduğunu düşündüğü göğüs boyutuna sahip olamayan bir çok kadın bulunmaktadır. Küçük göğüslü kadınlar çoğunlukla göğüslerini büyük göstermek için piyasadan temin ettikleri yastıklı sütyenleri kullanmaktadır.
Kadınlarda göğüslerin küçük olmasının nedenleri de sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu yazımızda kadınlarda küçük göğüsün nedenleri konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Göğüslerin Büyümesi Ne Zaman Başlar Ne Zaman Biter?

Kadınlarda göğüslerin büyümesi ergenlik döneminde, öströjen ve progesteron hormonların kontrolüyle  başlar. 
Yaş olarak da  kadınlarda göğüslerin büyümesi ergenlikle başlar ve 20 yaş civarına kadar devam eder. Günümüzde sağlıksız beslenme, düzenli sebze meyve tüketmeme ve fast food ağırlıklı gıda tüketimi kadınlarda hormonal dengeyi bozabilmektedir. Bozulan hormonal denge genç kızların ergenliğe erken girmesine sebep olarak göğüslerin gelişmesine olumsuz tesir yapabilmektedir.

Kadınlarda Göğüsün  Görevi Nedir?

Kadınlarda göğüsler aslında cinsel organ değildir.Göğüslerin temel görevi bebeğin beslenmesi ve emzirilmesidir. Ancak göğüsler cinsel ilişkilerde çok önemli bir organ haline gelmiştir.Her iki cinsin de cinsellikten daha çok zevk alması için bir araç görevini de üstlenmektedir. Göğüslerinin ideal boyutta olduğunu düşünen bir kadın cinsel ilişkilerde kendine güvenini korumakta ve psikososyal yönden de kendini iyi hissedebilmektedir.

Kadınlarda Göğüslerin (Memenin) Küçük Olmasının  Nedenleri Nelerdir?

Bazı kadınların göğüsleri yapısal olarak diğer kadınlara göre çok daha küçüktür. Bilimsel olarak bu durumun çeşitli nedenleri vardır:

  1. Genetik nedenler: Göğüs küçüklüğünün en yaygın nedeni genetik faktörlerdir.Annesi, ablasıi teyzesi, halası küçük göğüslü olan bir kadın küçük göğüslü olmaya daha meğillidir.
  2. Hormonal nedenler: Kadınlarda göğüslerin büyüklüğünden sorumlu olan bazı hormonlar vardır. Bu hormonlar östrojen ve progesterondur. Kadınlarda bu hormonların daha düşük seviyelerde olması küçük göğüslerin nedenlerinden olabilir.
  3. Hipofiz bezinin az çalışması,
  4. Aşırı zayıflik:Yetersiz beslenen ve vücut kitle endeksi normalin altında olan kadınların göğüsleri küçük olabilir.
  5. Tiroid bezi hastalıkları,
  6. Yaşam tarzı:Meme dokusunun büyük bir kısmı yağdan oluşur, bu nedenle vücut ağırlığınızın meme boyutunu belirleyeceği mantıklıdır. Birçok kadın önce göğüslerinden kilo verdiğini iddia eder.
  7. Zihinsel stres ve depresyon gibi durumlar
  8. Mikromasti :Bazı durumlarda, meme dokusu ergenlikten sonra az gelişir. Küçük göğüslerinizin nedeninin bu olabileceğini düşünüyorsanız, bir doktorla konuşabilirsiniz.
     

Kadınlarda Küçük Göğüsün Dezavantajları Nelerdir?

Kadınlar da küçük göğüsün estetik yönden dezavantajlarından yukarıda söz ettik.Ancak özellikle doğum yapan küçük göğüslü kadınlar kimi zaman çocuklarını emzirmekte de sorun yaşayabilir.

Kadınlarda Küçük Göğüsün Tedavisi Nasıldır?

Göğüs cerrahisi, halk arasındaki atıyla göğüslere slikon taktırtmak göğsü büyütmek için en sık kullanılan tedavilerden biridir. Ancak bu tedavi bu süt yapımına yardımcı olmaz. Pahalı bir tedavidir ve kendine özgü yan etkileri vardır.Aktif çalışma temposu olan kadınlarda ameliyat sonrası iş gücü kaybına yol açabilir.

Göğüs büyütmek için doğal göğüs büyütme kremleri ve bazı gıda takviye hapları da bulunmaktadır.

Buraya kadar küçük göğüslü olmanın kadınlarda bir takım estetik sorunları ve dezavantajlarından bahsettik.Küçük göğüslerin tedavi ile büyütülmesi konusunda plastik cerrahi doktorlar tarafından yapılan girişimlerden söz ettik.
Küçük göğüslü olmanın kadınlar için bazı avantajları da vardır.Şimdi de küçük göğüslü olmanın avantajlarını sıralayalım.

Kadınlarda Küçük Göğüsün Avantajları Nelerdir?

* Küçük göğüslü kadınlar büyük göğüslü kadınlar gibi sırt ağrısı çekmezler,
* Küçük göğüslerin sarkma olasılığı da düşüktür,
* Küçük göğüs kadınlarda kamburluğu tetiklemez,
* Küçük beden veya slim fit giysileri kolaylıkla giyebilirler,
* Sürekli sütyen takma zorunlulukları yoktur, sütyensiz uyumaları çok daha kolaydır.

Küçük Göğüslü Kadınlara Estetik Operasyon Dışında Farklı Öneriler:

1.Dolgulu ütyenler, küçük göğüslerin daha büyük görünmesine yardımcı olmanın geçici de olsa kolay ve uygun fiyatlı bir yoludur.
2.Botoks:  Botoksu göğüs kasına enjekte ederek omuzları ve göğsü daha sıkı, daha kalkık bir görünüm yerine göğüsleri desteklemeye teşvik eder.
3.Dolgu maddeleri: Ciltte kollajen üretimini uyarmak için genellikle hyaluronik asit veya poli-L laktik asit bazlı dermal dolgu maddeleri kullanılabilir.

Unutmayınız ki küçük göğüslü kadınlardan da hoşlanan dünyada milyonlarca erkek vardır. Küçük göğüslü olmak kimi kadın için erkekleri etkilemek için bir avantaj olabilir.Bu nedenle göğüslerinin küçük olması asla bir kadını olumsuz etkilememelidir.Asla dünyanın sonu değildir ve onu beğenecek bir çok erkek de mutlaka dünyanın bir yerlerinde yaşıyordur:)
 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?