Ramazanda Diş Sağlığı Nasıl Korunur?

Yayın Tarihi : 2018/05/15 09:39 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/15 09:39 •
Ramazan ayının gelmesiyle vücudun bayramı da gelmiş demektir
Ramazanda Diş Sağlığı Nasıl Korunur?

Ramazan ayının gelmesiyle vücudun bayramı da gelmiş demektir. Bir aylık bu detoks süresinde sağlıklı ve doğru beslenmek, vücudu ödemlerden kurtulmak başta olmak üzere, pek çok zararlardan muhafaza eder. Bu sebeple bu dönemi çok güzel değerlendirmek gerekir. Ramazanda hastalanan kişilerin ortak yanlışlarında ramazanı yanlış değerlendirmek ve kötü beslenmek vardır. bu sebeple bu değişim sürecini doğru değerlendirmek gerekir inanılmaz faydaları göreceksiniz.

Peki ramazanda doğru diş bakımı nasıl olmalıdır? Günün uzun vaktinde ağza hiçbir besinin girmeyecek olması, tükürük salgısını azaltacaktır. Ağzı doğal olarak temizleyen tükürük salgısı, en çok besin alındığında salgılanır, açlık ve susuzluk durumunda azalır.  Bu sebeple özellikle sahur vaktinde özellikle diş temizliği çok dikkatli yapılmalıdır. Diş macunları ağızda kaldığında ağız kuruluğuna sebep olur. Bu sebeple sahurda dişinizi fırçaladıktan sonra bol su ile ağzınızı çalkalayın. Diş fırçaladıktan sonra da bir bardak su içerek oruca o şekilde başlayın. 

Sahurlarda meyve, tatlı, asitli, şekerli gıdalardan uzak durmak gereklidir. Bu maddelerin diş aralarından temizlenmediği sürece dişlerde çürümelere ve aşınmalara sebep olabilir.

İftar yapıldığından itibaren ağız temizliğine özen gösterilmelidir. Yemekten kalkınca ve aralarda bir şeyler atıştırdıktan sonra her defasında ağzınızı bol suyla çalkalayın. Bu çalkalama işinde illa suyu tükürmek gerekmez. Yanınızda taşıyacağınız suyu devamlı içmeniz, hem ihtiyacınız olan su ihtiyacını giderecek, hem de diş sağlığınızı koruyacaktır. Özellikle tatlı yedikten sonra bu davranış dişleriniz için çok faydalı olacaktır. Tabii suyun faydaları saymakla bitmez, içtiğiniz bu su aynı zamanda daha az yemenizi sağlayacak ve vücudu ağırlaştırmayacaktır.

İftardan sonra akşam yatmadan önce muhakkak dişlerin bakımı yapılmalı ve sahura bırakılmamalıdır. Bu sayede, uyanamama durumunda dahi dişler sağlıklı bir şekilde kalacaktır. 

Ramazanda insanları en çok rahatsız eden durumlardan biri de ağız kokusudur. İçinde bakteri barındıran ve iyi temizlenmemiş olan ağzın kokma olasılığı her zaman vardır, sağlıklı ağızda çok ağır kokular meydana gelmez. Ramazanda doğru yapılacak olan ağız temizliği, ağızda bakteri üremesini engelleyeceğinden, ağız kokusu problemini de azaltacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için buraya tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?