Saçlarınız Islakken Dışarı Çıkmayın!

Yayın Tarihi : 2018/03/16 07:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/07/05 10:54 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Saçları kurutmak konusunda pek çok fikir vardır. Kimileri kurutma makinası önerirken, kimileri doğal kurumasını beklemekten yanadır. Kimileri sıcak kurutma uygularken, kimileri soğuk kurutmayı tercih etmektedir.

Saçlarınız Islakken Dışarı Çıkmayın!

Sabahları duş alıyorsanız bu saatleri akşam yatmadan önceye almanızda fayda var. Eğer saçlarınız ıslakken dışarı çıkarsanız sinüzit, soğuk algınlığı gibi hastalıkları davet ediyorsunuz demektir. Sabah duş almanız gerekirse de saçlarınızı mutlaka kurutun. Bere veya şal kullanın. Sağlığınızı koruyun. 

Saçlar Neden Islakken Hastalık Yapar?

Nem, bakterilerin en sevdiği ortamdır. Ayak mantarları, ağız ve vajina mantarları bunların en iyi örnekleridir. Devamlı nemli kalan ortamlarda gözle görülemeyen ve hastalık yapıcı canlıların daha sıklıkla üreyebildiklerini biliyoruz. Saçlar da ıslak veya nemli olduğunda hem bakteriler için uygun ortamı oluşturuyor, hem de kafa derisini başka açılardan de etkileyerek hastalıklara sebep oluyor.

Saçlar özellikle sık ve kalın telli olduğunda hayli geç kuruyor. Islak kalan saçlar da rüzgar aldığında, direk olarak kafadan geçen damarlara bir soğuk paniği yaşatıyor. Bu durumda kendini savunmak zorunda hisseden damarlar, sıvı baskısı başlatıyor ve sinüslerin dolmasına sebep oluyor. Bu da kişide tıkanıklık ve baş ağrılarına sebep oluyor.

Saçlar ıslak yatmak da hastalık sebebidir. Çünkü ıslak yattığınız saçlar yastığınızı nemlendirir ve yastık uzun süre bu nemden kurtulamadığı için yine bakterilere yaşam alanı sağlamış olur.

Saçları Nasıl Kurutmak Gerekir?

Saçları kurutmak konusunda pek çok fikir vardır. Kimileri kurutma makinası önerirken, kimileri doğal kurumasını beklemekten yanadır. Kimileri sıcak kurutma uygularken, kimileri soğuk kurutmayı tercih etmektedir. Her durumda olduğu gibi saç kurutmakta da en doğru yöntemi, en doğru sürede uygulamak gerekir.

Duştan önce saçları öncelikle havlu ile kurutmak gerekir. Havlu özellikle saç diplerine uygulanmalıdır.

Saçlar öncelikle taranmalı, böylece suyun büyük kısmının yüzeye çıkarılarak uzaklaştırılması sağlanmalı ve ardından tekrar havlu ile kurulanmalıdır.

Saç kurutma makinası en az on santimetre uzakta tutarak ve ara sıcaklıkta uygulanmalıdır. çok uzun süre makinaya maruz bırakılmamalıdır.

Saç kurutma işlemi, makinanın soğuk kısmıyla tamamlanmalıdır. Bu sayede saç derisi sertleşir ve saç dökülmesi büyük oranda engellenmiş olur.

Saçlar tamamen kurumadan, toplanmamalı ve kapatılmamalıdır. Açık hali ile tamamen kuruması beklenmeli ve bundan sonra şekillendirilmeli ve ya kapatılmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için buraya tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?