Batı Nil Virusu Dünyada Can Almaya Devam Ediyor

Batı Nil Virüsü son günlerde gündemdeki yerini daha da çok arttırıyor.Bunun en önemli nedeni de viruse bağlı gelişen hastalık sonrası ölüm vakalarının da görülmekte olması.
Öncelikle Batı Nil virusu hakkında kısaca bilgi verelim.Batı Nil virusu daha çok ılıman iklimlerde görülen ve ortaya çıkan bir virüstür.
Bu virus ilk olarak 1937 yılında Uganda'nın Batı Nil Bölgesinde görüldüğünden dolayı bu adla anılmaktadırBatı Nil Virusu, sivrisinekler aracılığı ile bulaşmaktadır.Sivrisinekler taşıdıkları virusu tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaştırabilme potansiyeline sahiptir.
Virusun yol açtığı hastalık 2 ile 8 gün süren bir yumurtlama döneminin arkasından belirtiler vermeye başlar.En sık görülen belirtiler ise; yüksek ateş, bulantı,kusma ve ağrılardır.
Hastalığın ağır seyrettiği durumlarda, şuur bulanıklığı ve koma gibi durumlar da görülebilir.Hastalıktan korunmanın en kolay ve pratik yolu ise sivrisineklerle mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasıdır.
Hastalığa bağlı en son; Amerika Birleşik Devletlerinin Kuzey Teksas eyaletinde,bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Tarrant Halk Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son olarak Hurst kentinde bazı sağlık sorunlarıyla mücadele eden 70’li yaşların sonunda olan kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.
Son kurbanla, Kuzey Teksas’ta Batı Nil virüsünden ölenlerin sayısının 37’ye, Teksas genelinde ise 51’e çıktığı açıklandı.Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkemizde de Batı Nil virusuna bağlı 7 ölüm vakası bildirilmiştir.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Gonore (Bel Soğukluğu)Başınıza Masaj Yapın..Saçlarınız Daha Az Dökülsün!Sarı Kız Örümceği Nedir? Isırık Sonrası Belirtileri ve İlk Yardım ÖnerileriSigara İçen Babaların Çocuklarında Kanser Risk ArtıyorYemek Arkasından Çay İçmek Zararlı Mıdır?Diş Beyazlatma Operasyonu Nedir? Nasıl Uygulanır?Lens Bakımı Nasıl Olmalıdır?Elektrikli Diş Fırçası mı, Manuel Fırça mı?Önerdiğimiz Tahlil MerkezleriKurban Bayramınız Kutlu OlsunGaz Sorunu Olanlar İçin Hafif Egzersiz ÖnerileriŞeker Hastalarının Bilmesi Gerekenler Nelerdir?

