Yemeği Üfleyerek Soğutmayın
İnsan yemeğine üflediğinde, nemli bölgeye sahip olan besin, bu üfleme havasındaki nemi de tutar ve besine yapışır. İşte bu besin tüketildiğinde, soluk borusundan çıkan kirli hava, yeniden ağız ve sindirim sistemi yoluyla vücuda verilmiş olur.
Nefes vermek; vücutta işlevi bitmiş, karbondioksit bakımından yoğun olan havanın vücuttan atılmasıdır. Üflemek ise; bu kirli nefesin yoğun olarak dışarı verilmesidir.
Yemeği üfleyerek soğutmak; kirli nefesi yemeğe aktarır. Yemeğe kolaylıkla yapışır ve üzerinde kalır. Yemek yenirken tekrar vücuda alınır ve dolaşıma katılır. Bu sebeple yemeğe kesinlikle üflenmemelidir.
Solunum ve Sindirim Sistemi Arasındaki Bağlantı Nedir?
İnsan, sistemler yığınından oluşmuş, adeta bir Makine gibi çalışan bir yapıdır. Bu yapının akışında, hiç bir sistem, birbirine rastgele tutunup, rastgele alanına müdahale etmez.
Solunum sisteminde, atmosferden alınan temiz hava, burun kılları sayesinde ön temizlikten geçer ve ısıtılır, buradan sonra gırtlak kapağından nefes borusuna verilir ve akciğere kavuşur. Kalpten gelen ve karbondioksit açısından zengin olan kan da, akciğere gelir ve bu buluşma neticesinde, kirli olan karbondioksit akciğere geçer, akciğerdeki oksijen yoğunluklu temiz gazlar da kana geçer. Buradan bütün vücuda dağıtılan kan sayesinde, organlar temizlenmiş olur.
Sindirim sistemi de tüketilen besinlerden vücudun faydalanabileceği formlara dönüştürülmesi ve aktif hale getirilmesini kapsar. Yenilen besinler ağızda ıslatılır ve parçalanır. Buradan yutağa verilerek yemek borusuna, oradan da mideye oluşur. Midede mekanik ve kimyasal sindirimin bir kısmı gerçekleşse de; burada sindirim bitmez. İnce bağırsakta sindirimin asıl kısmıyla birlikte emilim de devam eder.
Sindirim ve solunum sisteminde gırtlak kullanımı ortaktır. Ancak hem yemek borusu, hem soluk borusu aynı anda açık olsaydı, o zaman tüketilen besinler akciğere kaçar ve belki ölümlere dahi sebep olabilirdi. Ancak yemek ve soluk borusu, epiglotis adı verilen bir kapakçıkla birbirinden ayrılır. Bu kıkırdak kapak sayesinde; yemek yutarken soluk borusu kapanır, soluk alırken yemek borusu kapanır. İnsanın yaratılışındaki mükemmellik tüm güzelliğiyle gözler önündedir.
Yemekleri Üflemek
İnsan her nefes verdiğinde; kötü hava olan karbondioksit yüklü havayı dışarı çıkarır. İnsan yemeğine üflediğinde, nemli bölgeye sahip olan besin, bu üfleme havasındaki nemi de tutar ve besine yapışır. İşte bu besin tüketildiğinde, soluk borusundan çıkan kirli hava, yeniden ağız ve sindirim sistemi yoluyla vücuda verilmiş olur. Bu durumda besin kalitesi düşer ve kirli bir besin tüketilmiş olur.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.