Yumurtlamanızı Tahmin Edip Kolay Hamile Kalın

Yayın Tarihi : 2017/05/04 13:33 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/01 11:21 •

Yumurtlama tahmin testlerini eczanelerden ve büyük marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz.Bu testler ile tahmini yumurtlama süreci takip edilir.

Yumurtlamanızı Tahmin Edip Kolay Hamile Kalın

Yumurtlama tahmin testlerini eczanelerden ve büyük marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu testler yumurtlamadan önce yükselen LH hormonunu idrarda tespit eder. Söz konusu testleri kullanmak kolaydır ve sonuçlarına güvenebilirsiniz. Söz konusu testler yardımıyla yumurtlamanızı 12 - 36 saat önceden saptayıp ona göre tedbir cinsel ilişki zamanlamasını ayarlayabilirsiniz.

Yumurtlama ve Gebelik Hormonların Kontrolündedir

Bir kadın ayda bir yumurta hücresi geliştirir. Sağlıklı bir kadında iki yumurtalık vardır. Bir ay sağ yumurtalık, bir ay sol yumurtalık yumurta üretir. Sağ yumurtalığın ürettiği ve döllenmeyen yumurtanın atıldığı adetin ilk günü, sol yumurtanın gelişmeye başladığı ilk gündür. Bu sebeple gebelik şüphesi veya durumu ile doktora gittiğinizde son adetinizin ilk gününü sorar. Bunların hepsi hormonların etkisiyle meydana gelir. FSH hormonu, yumurtanın gelişmesini uyarır. Yani yumurtanın olgunlaşmaya başlamasını destekler. LH hormonu ise, olgunlaşan yumurtanın döllenmeye hazır olmasını kontrol eder. Bu hormon etkisine başladığında, yumurta artık spermle karşılaşmaya hazırdır.

Özellikle gebe kalma konusunda zorlanan, gebelik düşünen kişiler bu testleri alabilir ve uygulayabilirler. Bu testler LH hormonuna duyarlıdır. LH hormonu seviyesi hakkında bilgi verirler. Bu sayede işi şansa bırakmadan sperm karşılaşması gerçekleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisi Esası

Tüp bebek tedavisinde; çeşitli sebeplerle yumurta ve sperm bir araya gelemezse, laboratuvar ortamında bu unsurlar bir araya getirilir. Yine bu aşamada yumurta gelişimini takip etmek için LH hormonunun miktarına bakılır ve buna göre yumurta toplama zamanına karar verilir.

Hormonlar kan üzerinde öncelikle etkisini gösterirler. Çünkü hormonlar hipofiz bezinde üretildikten sonra kana verilir. Kan içinde dolaşan hormon, uygun yani etki edeceği hücreyle karşılaştığında o hücreye tutunur ve etkisini gösterir. Bu organda yeteri kadar kullanıldığında, kalanı idrar kanalına verilir ve idrarla dışarı atılır. Bu sebeple kan testleri, idrardan daha önce hormonlar hakkında bilgi verir. Tüp bebek tedavilerinde riske atmamak adına kan ile bakılarak ve ultrason görüntülemesi desteğiyle bu işlemler gerçekleştirilir. Gebe kalamamanın sebebi eğer hormonun üretilememesi ise; bu durumda da hormonların üretimi iğne ve ilaç yardımıyla vücutta sağlanmaya çalışılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?