32 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Oluyor?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-02-19
32 haftalık gebelik anne adayları için artık bebeklerini kucağına alma vaktini işaret eder. Doğuma az bir zaman kaldığından 32 haftalık hamilelikte bebek kaç aylık oluyor sorusuna ebeveynler yanıt arıyor.

32 haftalık gebelik dönemi anne adayları için en heyecanlı verici zamanlardandır. Annenin bebeğini artık kucağına alma vakti yaklaşırken hem bebekte hem de anne vücudunda değişiklikler gözlemlenir. Anne karnında hızlı büyüme sürerken bebeğin bu gelişimi doğuma kadar sürecektir.

32 Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişiklikler

Gebeliğin 32. haftasında anne karnında büyüyemeye devam eden bebek ağırlaşırken annenin hareketleri kısıtlanmaya ve zorlanmaya yüz tutacaktır. Annenin karnında oldukça geniş alan kaplamaya başlayan bebeğin hareketleri iyice hissedilecektir. Annede; artan sırt ve bel ağrıları, ayaklar ve elde şişlik, yorgunluk, nefes darlığı, göğüslerde süt sızıntısı, midede sorunlar, bacaklarda kramp, yalancı kasılmalar ve göbek deliğinde dışa doğru çıkıntı görülür.

32 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Bebek Oluyor?

32 haftalık gebelik ile artık 9 aylık hamilelik sürecinde mutlu sona bir adım daha yaklaştığınız anlamına geliyor. 32 haftalık gebelik bebeğin 8 aylık olduğunu gösteriyor.

32 Haftalık Hamileyim Doğuma Ne Kadar Kaldı?

Normal doğumun 40 haftada gerçekleştiği düşünüldüğünde 32 haftalık gebelikte doğum yaklaşık 8 hafta vardır. Bu da 56 güne karşılık gelir. 

32 Haftalık Bebek Nasıl Olur?

32 haftalık bebek akciğerleri haricinde bütün organları gelişimini tamamlayarak görüntüsü ufak bir bebek formuna ulaşmış demektir. Anne karnında geçirdiği süre baz alındığında bebeğin doğuma oldukça kısa bir vakti kalmıştır.

32 Haftalık Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

32 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 42 ila 43 cm kadardır.

32 Haftalık Bebek Kaç Kilodur?

32 haftalık bebek ortalama olarak 1700 gram civarlarındadır.

?