Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2023-04-01
Diş fırçalamak günlük hayata yapılan bir temizlik hadisesidir. Özellikle Ramazan ayı içerisinde oruç tutanlar diş fırçalama ile orucun bozulup bozulmadığını merak etmektedirler. Buna göre; oruçluyken diş fırçalanır mı?

Diş fırçalamak kişiler için özellikle bakım dönemlerinde sıklıkla karşılaşılan ve temiz olmak adına yapılan bir hadisedir. Kişisel bakımın en başında gelen diş fırçalama olayı gün içerisinde kişiler ile yakın iletişim halinde bulunan bireylerin ağız kokusu yaşamamaları adına düzenli olarak gerçekleştirilmelidir.

Oruçluyken ağız kokusunun daha fazla yaşanmaması adına kişiler bu süreç zarfında diş fırçalamanın orucu bozup bozmadığını sorgulamaktadır. 

Oruçluyken Diş Fırçalanır mı?

Diş fırçalamak, Ramazan ayı sürecinde oruç tutanlarca cevabı en çok merak edilen “Diş fırçalamak orucu bozar mı” sorusunu gündeme taşır. Ağız sağlığı ile beraber diş bakımlarını aksatmak istemeyenler, oruç tuttukları dönem içerisinde niyetlerinin geçerli olup olmadığını sorgularken bu konuda Diyanet’in açıklamalarını da yakından takip etmektedir.

Oruçlu iken boğaza suyu değdirmeden ağız çalkalamak orucu bozmaz. Ancak diş macunu ile dişler fırçalanırken boğaza diş macununun tadı geçtiği esnada oruç bozulacaktır. Eğer oruçlu olan kişi illaki diş fırçası ile ağzını temizlemek isterse diş macunu kullanmamaya özen göstermelidir.

?