Egzama ve kepekten tek seferde kurtulun! Şampuanınıza 1 damla ekleyerek mucizeye tanık olun

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-02-16
Egzama ya da kepeğiniz varsa bu mucize formül tam size göre… Şampuanınızın içerisine 1 damla ekleyerek kaşıntının yanı sıra kızarıklık, pullanma ve yanma gibi belirtilerden tamamen kurtulabilirsiniz. İşte, egzamayı tamamen yok eden mucize tarif…

Bazı bitkisel bakım yağları saçların köklerine nüfus ettiğinde beklenmedik pozitif etkiler gösterebiliyor. Bunun sonucunda da kullanılan ilaçlardan verim alamayanlar egzama veya kepek sorunlarından kurtulabilmek adına bu yollara başvuruyor.

Eğer sizinde egzama, kaşıntı ya da kepek gibi sorununuz bulunuyorsa bu doğal yollara başvurarak sıkıntılarınızdan kurtulma şansı bulunuyorsunuz. Özellikle de argan yağı, fındık yağı, lavanta yağı, jojoba yağı ve safran yağı gibi bazı organik bitkiler bu sorunları ortadan kaldırmakta yeterli olabiliyor.

Saç diplerindeki sağlığı korumak adına bu yağlardan birini seçerek işe başlayabilirsiniz. Saç bakım rutininize daha fazla özen göstererek onlara daha iyi bakmak, sağlıklı ve güzel saçlara sahip olarak rutin hayatınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Bununla birlikte de yaşlanma, hormonal dengesizlik, genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları ve saç derisi enfeksiyonları gibi bazı sebeplerden saç dökülmesi sorunları ile de karşılaşılabilirsiniz.

SOĞAN YAĞI HER DERDE DEVA

Mutfaklarda yemeklerin vazgeçilmezi olarak kullanılan soğanın saç tedavisinde kullanıldığı ve soğan yağı gibi doğal çözümleri deneyerek bu sorunları kısmen de olsa ortadan kaldırılabilirsiniz. Soğan yağı, saç derisinde saç gelişim döngüsünü optimize ederek spesifik enzimleri aktif hale getirebilir. Kükürt oranı fazla olan soğan yağı, saç kırılmasını, kırık uçları ve incelmeyi önleyerek saç tellerinize gerekli olan proteini sağlar.

Soğan yağında bulunan bazı enzimler saçlardaki erken beyazlatmayı geciktirdiği için yaşlanmayı da yavaşlatır. Saç derisindeki pH dengesini koruyarak bakteriyel enfeksiyonları, kepeği ve kaşıntıyı da önler.

?