Pirinçte gluten var mı?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-02-16
Pirinç her bakımdan glutensiz tahıllar arasında yer almakla birlikte diyet uygulayanlar için de vazgeçilmezdir. Pirincin yüzlerce çeşidi bulunduğundan hangisinin glutensiz yapıda olduğu merak edilir.

Hem toplumda hem de üreticilerde önemli bir kaynağa sahip olan gluten aslında bazı durumlarda sağlıksız bir kaynak olarak gösterilir. Son dönemlerde glutensiz ürünlere artan ilgi ve bilinçli beslenme, diyet yapmak isteyenlerin özellikle üzerinde durduğu bir durumdur.

Herhangi bir gıdanın doğal koşullar göz önüne alındığında gluten içermiyor olması onu asla glutensiz bir ürün sınıfına sokmaz. Bu tür gıdaların yetiştirildiği tarım alanlarının yakın çevrelerinde bulunan glutenli mamuller, riski de beraberinde getirir. Temas edilebilecek herhangi bir ürün onu glutenli sınıfına sokar.

Esmer Pirinçte Gluten Var Mı?

Kahverengi pirinç veya kepenkli pirinç olarak da bilinen esmer pirinç, besin değeri en yüksek prinç çeşitlerinden biridir. Bu nedenle esmer prinçte gluten vardır.

Basmati Pirinçte Gluten Var Mı?

Birçok farklı pişirme alternatifi kadar anavatanındaki geleneklere uygun şartlarda köri baharatı ile beraber pişirilen basmati pirinçte gluten vardır.

Beyaz Pirinçte Gluten Var Mı?

Baldo, Osmancık ve kırık gibi birçok çeşidi bulunan beyaz pirinçte gluten yoktur. İçeriğinde faydalı bileşenler bulunan beyaz pirinç, günlük beslenme için de idealdir.

?